Ti kiakadnátok ilyenen? Szóvá tennétek a szüleiteknek?
mondjuk szerintem diplomaosztóra tényleg illik adniuk a szülőknek valamit. ha nem is pénzt, de azért egy meleg kézfogásnál többet ér egy diploma megszerzése. főleg,hogy manapság már akkor is el van ájulva a család,hogyha a gyerek elballag óvodából/általánosból.
és tényleg elég kettős mérce,hogy a testvéred kapott pénzt,te meg semmit. szóval nekem is rosszul esne, legalább egy csokit vagy virágot vihettek volna.
Nálunk is volt hasonló. Mikor megcsináltam az államvizsgámat és hazamentem, akkor annyit kaptam, hogy "Sikerült?- mondtam, hogy igen...erre anyukám: Az jó." Diplomaosztóra el sem jött senki. Viszont a tesómnál engem kérdezett, hogy mit vegyen neki, mert valami kellene a diplomaosztóra. Meg jó lenne, ha szabadnapos lennék, hogy elvigyem őt...stb. De én nem mondtam meg a mai napig sem. Minek? Ha most később kapnál valamit, akkor jobb lenne neked? Te nem éreznéd, hogy csak azért adtak, mert "kikönyörögted"?
Szóval a kérdésedre: Nem akadnék ki, de nem esne jól. De ha neked jobb, akkor mond el nekik szépen, hogy miként érzel ezzel kapcsolatban.
Nálunk is, a bátyám kapott mindenféle támogatást, engem meg kivertek 18 évesen... Pár év múlva leültünk megbeszéltük, Szent a béke.
Egyébként én jobban jártam, mint a tesóm, sok mindent elértem, ő viszont semmit.
"illik adniuk a szülőknek valamit.... többet ér egy diploma megszerzése #15"
- a szülők valószínűleg hatalmas munkát végeztek, hogy a gyerekeik tanulmányaihoz a hátteret biztosítsák! Ez nem illemtan kérdés.
Kérdező, valószínű nehezebben élnek a szülők. Nem tudsz nagyobb kiadásról, de régen évente x%-kal nőtt a fizetés, ez már nincs. És az árak meg mennek felfelé. És idősebb korban már nem tudnak az embere váltani, azért hogy több legyen a fizetés- mert egyszerűen 50 felett sehova senkit nem vesznek fel. Ezeket gondold át, nem hiszem, hogy "kitolásból" feledkeztek meg az ajándékról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!