Szerintetek is én vagyok a hülye, és az elkényeztetett?
21 éves vagyok, egyetemista. Találtam egy jónak tűnő munkát, ami elvileg 4 órás, gyakorlatilag lehetetlen megcsinálni 4 óra alatt. 3 hete vagyok ott, 1 hetet csak néztem, 2 hete dolgozom (de még mindig nem az össze rám váró feladatot végzem el, csak egy kis részét), és eddig a 2 hét alatt plusz 15 órát voltam bennt. A főnök azt mondta, hogy nem fizet túlórát, a 4 óra az 4 óra, és én vagyok a lassú...... Én ezt meguntam. És megmondtam itthon hogy felmondok. Itthon anyám és tesóm veszekednek velem, hogy mit képzelek én magamról, hogy felmondok, örüljek hogy van munkám. Az hogy nem fejezem be időben a munkát szerintük is az én hibám, és szerintük is gyorsuljak fel, ha meg nem tudok akkor za az én hibám. Meg mondják hogy örüljek hogy legalább van munkám, meg különben is az önéletrajzban rosszul mutat hogy ott hagytam 1 hónap után....
Az én eredeti tervem az volt nyárra, hogy nyelvvizsgát teszek, meg el kezdek egy másik nyelvet tanulni, szakot váltok így matekot akartam volna nagyon feltornázni, meg grafikát szerettem volna el egyedül el kezdeni, hogy azzal tudjak később pénzt keresni. Anyám ki jelentette, ha 21 évesen nem megyek el dolgozni, akkor ki fogja rakni a szűrömet.
Azt tudni kell, hogy én 16-20 éves koromig mély depressziós voltam, és végig aludtam ezt a 4 évet, nem tanultam, nem csináltam semmit. De ők le se sz.rták, azt mondták rám hogy lusta vagyok, és azóta is ezt hallom. Hogy egy ingyenélő féreg vagyok, akit ennyi idősen még az apja tart el (havi 30-at kapok még).
Szóval, én tanulni szeretnék, hogy hamarosan szabadúszóként keressek pénzt (utána jártam mindennek, van ilyen lehetőség grafikával és nyelvekkel), viszont abban is igazuk van hogy ennyi idősen dolgozni kell. Viszont a mostani munka el veszi minden időmet, és plusz át is vágtak, mert rohadtul nem 4 órás a munka.
Szerintetek hogy döntsek? Keressek valami munkát hogy megfeleljek az otthoni elvárásoknak, vagy csináljam azt amit el terveztem?
Jól van kérdező, nyugi. Itt a legtöbb ember bunkó, nem kell mindenkivel foglalkozni. Ha találsz másik négy órás munkát, akkor válts, akár diákszövetkezeten keresztül
Gyakorlatilag ha bemész melódiákhoz vagy fürgediákhoz biztos tudnak valamit ajánlani. De ehhez fel kell emelni a fenekedet.
Ha pedig szereted ezt a munkát, akkor tényleg vagy gyorsíts, vagy vedd úgy, hogy kevesebb órabérért dolgozol.
Nem mindenki tud egyetem mellett melózni úgy, hogy megtudja tartani az átlagát. De engem és sokakat a szülők nem a munkavállalás függvényében támogatnak. Szóval ne legyen minden kommentelő álszent, de te se nyafogj kérdező, hanem tedd is amit gondolsz
Latom nem csak en kaptam tole pm-et... hat kedves kerdezo elmondanam hogy nem ehberert dolgozom sot, nagyon sok velem egyidos es sajnos idosebb szeretne olyan munkat amit en vegzek es amennyit keresek.
40 orat dolgozom egy heten, egy perccel sem tobbet, van fantasztikus volegenyem, egy szuper alberletem jo helyen es nem anyamekon fuggok.
Hogy állsz a nyelvekkel, most kezdenéd, vagy bizonyos szintem már beszélsz?
A 60 ezer nettó vagy bruttó?
én is a te korodban vagyok.
ha nem jó ez a munka,akkor mondj fel és keress mást. rengeteg idénymunka van ilyenkor. szeptembertől meg keress olyan diákmunkát amit tudsz suli mellett végezni.
nem értem miért kell ennyire erőltetni a mostani munkát. van még rajta kívül több ezer munkalehetőség, menj akkor máshova.
a szüleid sem hiszem,hogy szólni fognak,hogyha dolgozol,csak nem itt..teljesen mindegy. szerintem sem korrekt, hogy ilyen a munka. ha négy órát fizet akkor nem várhatja el, hogy helyette 5-6 óráig legyél bent. vagyis de, túlórával.. keress olyat,ahol fix a munkaidő.. még egy gyár is jobb, ott pl hajszálpontosan betartják a munkaidőt, időben jön a váltás,a következő műszak
nem értem miért kell a kérdezőnek neki esni habzó szájjal,hogy ti bezzeg heti 40 órát dolgoztok. ez nagyon szép,de egyetem mellett nem lehet ennyit dolgozni. ezért keresett a kérdező 4 órás munkát gondolom,hogy tudjon egyetem mellett is dolgozni.
keress más munkát akkor,ahol fix a munkaidő.
Meghalok ezeken a válaszokon :D
Ha mondjuk ezer forintos órabérben dolgoznék, akkor beleférne napi 1 óra túlóra gond nélkül, de minimálbérért esélytelen.
Tipikus rabszolga mentalitás...négy óra munkát napi 5 és fél órában kell elvégezni? Nem mindegy? Hát nem mindegy :D
Annyit dolgozz, amennyit fizetnek. Keress normális munkát, ahol kifizetik a túlórát, ez meg talál majd valami balf***t, ahogy látom, elég sokan dolgoznak egy héten 500 órát vállveregetésért.
Haverom dolgozott pékségben diákmunkán. Azt mondták nekik 8 óra után, hogy aki nem marad még egy órát pluszban ingyen, annak nem fizetik ki azt a napját. Persze, ezt minden nap eljátszották.
Velem is megpróbálták, aztán elmagyaráztam neki, hogy itt a felvétel, holnaptól nem jövök dolgozni, de ha nem jön meg a pénzem, majd megbeszéli a bíróval. Érdekes, még többet is kaptam, mint amennyit kellett volna. :D
Az ilyen tetű vállalkozókat be kell darálni vagy otthagyni. Szaros 500 forint/napon akar spórolni...
Másik haverom ugyanígy járt, mint te. A családja ugyanúgy ki volt akadva. Aztán talált mást, sokkal jobbat.
Pénzért járunk dolgozni, nem azért, hogy legyen munkánk. Legalábbis értelmes emberek így csinálják.
Vicc, hogy itthon elvárt az ingyen túlóra (és a munkavállalók boldogan robotolnak ignyen), míg nyugaton a fenti barátomat konkrétan ELKÜLDIK haza ugyanannál a cégnél, amikor letelik a 8 óra, mondván: "Holnap is lesz nap, majd folytatjátok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!