Hogyan fogadjam el lányom roma családját?
Lányom hozzáment egy roma fiúhoz akitől született egy gyereke. Saját házban élnek tőlünk 30 km-re. Ezzel nem lenne baj DE a férje nem dolgozik (elvileg most talált munkát), eddig csak alkalmi munkái voltak illetve diákmunkái pedig 25 éves (egyetemre se járt szóval lett volna ideje). A lányom szinte egész nap dolgozik, fáradtan ér haza, ő tartja el a férjét meg a gyereküket. A kislányukhoz nincsen türelmük, ha hisztizik felpofozzák, megrángatják pedig 3 éves. Nem jár se oviba, se bölcsibe. Bulizni szeretnének még, úgy látom megbánták a gyereket. Hozzánk nem nagyon jönnek csak a férje családjához. Probáltam vele beszélni, hogy a férjének 7 éve nincs rendes munkája szerintem nem is akar dolgozni de én voltam a rossz anya. Mit tegyek? Hogyan fogadjam el? A kislánnyal a lányom alig foglalkozik, telefont nyomkodja mert ő fáradt, nincs türelme, a férje foglalkozik vele stb.. Még a házba is adtunk bele pénzt hogy megtudják venni de már azt is elakarják adni 4 év után. 30 km-re arréb költöznének.
Ti mit tennétek?
Igen itthon lakik a fiam de ő sem akar dolgozni, pedig most érettségizet majd jövőre akar egyetemre menni
Illetve van egy 16 éves lányunk is ő is már lázad..
Sokat van a nővérükkel szerintem tőle tanulják
Nem támogattam, elleneztem a kapcsolatot mert látszott a fiún hogy nem rendes roma, a családja is balhés de a lányom imádja őket. A fiú még a kapcsolatuk elején meg is csalta a lányomat.
Ha rendesen dolgozna, nem csalta volna meg a lányom stb. akkor nem ellenezném azért mert roma
ÉN egy balhés kamasz lány voltam, így a másik oldalról tudom írni a véleményemet.
Az én szüleim sem érzik, hol rontották el a nevelésünket, pedig én ma már elég szépen meg tudom fogalmazni.
Először is, nálunk sosem volt érzelmi élet, ami nekem a mai napig hiányzik. Enni kaptam, de az nem egyenlő azzal, hogy úgy érzed szeretnek a szüleid és mindenben Veled vannak a szüleid! Az én anyám sosem állt mellém és ez mai napig fáj.
Kettős mércét alkalmaztak: Öcsém volt a kis kedvenc, én meg a nagy akinek már okosabbnak kellett lennie.
Mivel nem bíztak bennem, igy egyre több dolgot hallgattam el amiből következett, hogy egy-két hazugságon rajtakaptak és nagyon megvertek.
Tiniként persze hogy a szeretethiánytól kétes kapcsolatokban kerestem azt, hogy érezzem szeretnek.
Alapvetően meghatározta a kapcsolataimat az, hogy apám bántalmazó szülő volt (mind fizikailag mind verbálisan bántalmazott) így tovább is maradtam bántalmazó, nem megfelelő kapcsolatban.
Velem sosem beszélgettek, nem kérdezték, hogy vagyok, mit érzek mit gondolok. Nem tudok sok közös programra, játékra emlékezni, mert nem volt.
Ezek után kedves Kérdező én azt javasolnám, hogy kicsit nézz Magadba, volt e hasonló amivel valójában nem is tudatosan, de sajnos elrontottad a nevelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!