Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen körülményekkel ti...

Ilyen körülményekkel ti elengednétek a 15 éves lányotokat egy koncertre?

Figyelt kérdés

A barátnőimmel mennénk 4-en vagy 5-en. A koncert az a Duna-parton lesz, nyílt téren és 10 órakor kezdődik este. Együtt utaznánk oda-vissza, amely egyébként sem túl komplikált, szóval nincsen szükség átszállásra.

Ha küldenék SMS-t, hogy mikorra érek haza, illetve alapjáraton tényleg egy megbízható gyerek vagyok, akkor ti elengednétek erre a koncertre? Nyilván, tisztában vagyok vele, hogy a saját édesanyámnak szegezzem a kérdést, de érdekelne a ti véleményetek is.

Köszi előre is a válaszokat!

2016. jún. 27. 21:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%
Engem ennyi idősen úgy engedtek csak el, hogy jött velünk barátnőm apuja. Lehet cikinek tűnik meg minden, mi is így gondoltuk, de igazából annyi volt az egész hogy amikor bementünk együtt voltunk vele, aztán koncert után találkoztunk, hogy minden okés, vett nekünk egy italt, majd miután befejeztük a bulizást hazavitt minket. Nyilván figyelt minket végig, mert ő is aggódott, épp ezért jött el, de mi észre se vettük, olyan mintha ketten mentünk volna, de volt hazafuvarunk :D Mondjuk az úgy más ha nem kell átszállni, itt mindkettőnk esetében minimum 3 átszállás lett volna. Szóval ha anyud nem engedi, akkor ezt vessétek fel szerintem, mert anya is mindig azt mondta, hogy nem bennem nem bízik hanem a többi idiótában. 18/l
2016. jún. 27. 22:00
 12/18 gnoomage ***** válasza:
81%
Átlag 15 éves simán túlél egy akár 1 hetes fesztivált is, szóval itt a biztonsággal nincs akkora probléma, meg azzal se, hogy tudnátok kezdeni magatokkal valamit. Itt tényleg az egyetlen kérdés az az, hogy a szüleid bíznak e benned.
2016. jún. 27. 22:10
 13/18 anonim válasza:
100%
Én ugyan fiú vagyok, de 14 évesen már lazán mentem egy 19 éves haverral. Semmi bajunk nem lett. Busszal felmentünk, aztán apám jött értünk éjjfélre de még a városba gyalogolni kellett, mire megtaláltuk őt (megvolt beszélve 1 hely). Onnan meg apám vitt haza, de csak azért kocsival, mert busz már nem ment. A koncert pedig egy metál koncert volt, a pogó is keményen ment, de senkinek nem lett semmi baja.
2016. jún. 27. 22:10
 14/18 Snorri ***** válasza:
95%
Az a baj, hogy hazafele előbb-utóbb külön kell válnotok, nem? Tehát egyedül kell hajnalban közlekedni, amit nem engednék. Én simán bevállalnám a gyerekért azt, hogy elviszem őket, középidőben dobnak egy sms-t, de a férjemmel, vagy másik szülővel megvárnám őket kint, akár a kocsiban. Én csak így egyeznék bele. Mi is így voltunk bulizni ennyi idősen barátnőmmel nyaralás alatt. Apukája kint állt, és várt minket. :)
2016. jún. 27. 23:26
 15/18 anonim ***** válasza:
47%
Nem lesz semmi bajod ha egyedül mész. Hajnalban egyedül sétálni semmivel se veszélyesebb mint nappal.
2016. jún. 27. 23:41
 16/18 anonim ***** válasza:
74%

Én is engednélek, ha csak arról lenne szó, hogy mennyire bízok benned. De sajnos a többi idióta baromban nem bízok, még csak 15 éves vagy, tuti azt csinálnám, amit már írtak, hogy egy felnőtt kísérettel. Akár úgy, hogy "valahol a távolban" vár titeket.

16 évvel ezelőtt voltam ennyi idős, mint most te. Kisvárosban laktam, és ott simán engedtek anyámék bulizni járni EGYEDÜL. Így visszagondolva akkor még más idők jártak, viszonylag mindenki ismert mindenkit, nem eshetett bajom. Ma már egy nagyvárosban, főleg a "nagyfaluban" ezt már nem lehet kijelenteni. Annyi az agresszív barom, aki csak azt lesi, hogy melyik tizenéves lány italába csempészhet egy kis ginát például, majd viheti a bokorba, hogy 5 haverjával megerőszakolja, közben felvegye videóra. Szóval ha a szüleid nem engednek, vagy csak felnőtt kísérettel, azt nem úgy értsd, hogy benned nem bíznak, hanem a világban nem bíznak, sajnos joggal. Hidd el, amikor már több ilyen buliban részt vettél, egyre több tapasztalatod lesz, hogyan kell úgymond felelősséggel,ugyanakkor önfeledten bulizni, akkor eljön az az idő, hogy egyedül is elmehess.

Nincs a barátnőidnek felnőtt testvére, vagy olyan szülője, aki szívesen elkísérne titeket?

2016. jún. 28. 08:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Én 17 voltam, a barátnőim 18 és 16, de Balatonfüreden apum is megvárt minket, míg vége lett a koncertnek, mivel teljesen új hely volt (csak nyaralni mentünk oda). A szórakozóhelytől nem messze leparkolt és szunyált a kocsiban, néha pedig felhívtam, vagy ő hívott, hogy minden okés. Mikor vége lett hajnalban felvett és hazavitt minket a szállásra. Semmi gond nem volt, eszünkbe se nagyon jutott, hogy ott van, meg amúgy is, nagyon nagy arc apum, szóval senkit nem zavart :D és legalább fuvarunk is volt. Szerintem ezzel próbálkozz meg te is, értem is bejött apa 17-18 éves koromig, ha bulizni voltam, mert vidéken lakunk és nem valami jó éjszaka ingázni.
2016. jún. 28. 09:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Beszéld meg apukáddal. Vagy egy barátnőd apjával, hogy vigyen/hozzon benneteket.

Nektek is jó és ők is nyugodtak lesznek.

Nem kell a kezeteket fognia a koncert közben..ha akar ő is odamegy hallgatni vagy ha nem kocsiban megvár...és ennyi.

Engem még 20 évesen is elvisz/elhoz apám mert én inni is szoktam szóval nem ülhetek kocsiba.

Esetleg 30 percenként egy sms, hogy még nem vittek el az ukrán szervkereskedők :D

2016. jún. 28. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!