Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok, ez jó kis...

Mit gondoltok, ez jó kis arculcsapás lesz anyámnak? Vagy lesz bármiféle eredménye?

Figyelt kérdés

Tegnap elkezdte, hogy le kell fogynom de sürgősen, két hónapom van arra hogy ledobjak 10 kilót, mert egy dagadt állat vagyok, undorító rám nézni. Rólam tudni kell, hogy 15 éves lány vagyok, 175 centi és 75 kiló. Igen erős csontozatom van, amit az anyai nagyszüleimtől örököltem, valamint 8 éve versenyszerűen sportolok (cselgáncs és kézilabda), amiben természetes módon megizmosodtam. Az edzőim sose mondták, hogy bármi gond lenne a súlyommal, és az ő szavukra sokkal inkább hallgatok, mint anyáméra.

Az az ötletem támadt, hogy ha drága jó anyám annyira akarja, hogy betegesen vékonyra fogyjak, akkor egyszerűen csak annyit fogok enni, hogy ne ájuljak el napközben. Tegnap pl csak egy negyed adag makarónit és egy marék málnát ettem, ma pedig egy tányér borsófőzeléket. Ha nagyon érzem az éhséget, akkor vizet iszok rá, hogy elmúljon. Este pár pohár tejet iszok. Szerencsére van elég önuralmam ahhoz, hogy megvonjam magamtól az ételt.

Abban reménykedem, hogy egyszer valakinek fel fog tűnni, miért nem eszek, és akkor majd szépen kitálalok neki arról, mekkora szemét anyám is van.

Mi a véleményetek erről? Jól teszem, ha folytatom, vagy hagyjam a fenébe és egyek normálisan? Anyámmal esélytelen beszélni.

2016. jún. 27. 17:21
1 2 3 4
 11/40 ildike87 ***** válasza:
Persze, hogy egyél normálisan!Ne csinálj hülyeséget, ne akarj fogyni, ha az edzőid szerint jó a súlyod!
2016. jún. 27. 17:54
 12/40 A kérdező kommentje:
Az, hogy keveset eszek, még tűrhető, sosem voltam olyan, akinek kulináris élvezet az evés. Inkább az a szomorú, hogy ilyen anyám van, aki olyanná akar fogyasztani, aki sosem leszek. Nem bírja felfogni, hogy sehogy se lesz nekem modellalkatom. Mellesleg az ő combja meg olyan petyhüdt és narancsbőrös, hogy rossz ránézni...
2016. jún. 27. 17:57
 13/40 anonim ***** válasza:

És az neked miért jó, hogy betegesen sovány leszel? Akkor a sportot se fogod tudni folytatni.

Anyukáddal meg normálisan beszélgess el.

De ne ilyen stílusban, mert akkor nem számíthatsz normális válaszra.

2016. jún. 27. 17:57
 14/40 anonim ***** válasza:
25%

Keressetek egy testtömeg-index programot, pl. [link] vagy [link]

Ezek az értékelésnél azt mutatják, hogy ezzel a magassággal és ezzel a súllyal a normál kategória felső határán vagy. Ezt mutasd meg anyukádnak.

Anyukád biztos nem azt akarja, hogy "betegesen vékonyra fogyj", ha 10 kg-t leadnál, még mindig a normál tartományban lennél.

Hízni semmiképpen ne hízz, de durván és gyorsan fogyni sem szabad.

Ha esélytelen is beszélni az anyukáddal, azért próbáld meg. Nem hiszem, hogy kifejezetten rosszat akarna neked, legfeljebb csak nem jól akarja.

Az utolsó kérdésedre: egyél normálisan! A diéta nem azt jelenti, hogy az ájulás határáig éheztetjük magunkat.

2016. jún. 27. 17:58
 15/40 anonim ***** válasza:
70%

Nekem is mindig mondja anyám, hogy fogyjak. Minden egyes alkalommal annyit válaszolok rá "hányszor mondjam még el, hogy én így érzem jól magam, a barátomnak pedig így tetszem? Nem fogok lefogyni"

20L

2016. jún. 27. 18:01
 16/40 anonim ***** válasza:

Ez olyan mintha azzal demonstrálnál hogy te nem költöd el a zsebpénzed.

nem tudom ki jár rosszabbul.

Simán lehet hogy akkor sem fogja belátni, meg még azt fogja hinni hogy ő a jó, mert mostmár könnyebb vagy, te meg akár még kórházba is kerülhetsz (pl: minőségi éhezés), és a sportra is keresztet vethetsz.

Megéri ez neked?

Szerintem találj valami más megoldást.

2016. jún. 27. 18:03
 17/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a testtömegindexes kalkulátorokat, most megnéztem, és tényleg a normál csoportban vagyok :)
2016. jún. 27. 18:04
 18/40 anonim ***** válasza:
85%
Milyen szülő az ilyen? Undorító dolognak tartom, hogy lehet a saját gyerekének ilyet mondani. Csak általánosítok de ilyen szülő nem érdemli meg, hogy gyereke legyen.
2016. jún. 27. 18:06
 19/40 anonim ***** válasza:
83%
Anyad bunko, de te sem vagy tul eszes.... Most nem azert, de jol fog esni h vkinek hetek honapok mulva azt mondhatod, h " latjatok milyen szemet anyam van!" ?..
2016. jún. 27. 18:11
 20/40 anonim ***** válasza:
65%
Pont az ilyen szülők miatt lesz valaki anorexiás, bulimiás meg mindenféle más étkezési zavaros...
2016. jún. 27. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!