Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire jogos hogy anyám...

Mennyire jogos hogy anyám féltékeny?

Figyelt kérdés
Most ballagtam 8.-ból és nagyon jó osztályfőnököm volt, mindenki imádta. Mindent megbeszéltünk, teljesen megbìztunk benne. Azt mondta az osztályfőnök, hogy bármikor ìrhatunk neki, bármi problémánk van. Tegnap este és ma reggel is beszélgettünk, nagyon kedves volt. Úgy érzem anya féltékeny. Anyával alig lehet beszélgetni mert fáradt, nincs kedve stb. Ha beszélek neki a telefont\laptopot nyomkodja. Ma anyával kicsit összekaptunk és azt mondtam neki "y néni (of.) rendesebb mint te" Aztán anya kiabált velem hogy nem ő nevel, ő nem szól rám (mármint of.) stb. Of.-be megbìzok, de ha anyának elmondok valamit és megkérem ne mondja el senkinek akkor is "megemlìti a barátnőjének" szóval megbìzhatatlan. Nálunk sok minden tabu, of.-nél nem. Jogos hogy anyám féltékeny?
2016. jún. 20. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Nem féltékeny, hanem kellemetlenül érinti, hogy már nincs teljhatalma feletted.
2016. jún. 20. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:
37%
Magára vessen ha pletykás. Mit vár?
2016. jún. 20. 20:30
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Anyád lehet, hogy kicsit gyerekes ebben a témában és valóban féltékeny. De of-fal pedig nem lesz mindig olyan jó a viszonyotok, neki más osztályai lesznek, te is éled majd a magad életét, anyád viszont marad, szóval szerintem ne nagyon emlegesd neki of-ot, ha ennyire kivan tőle. Abban amúgy igaza van anyádnak, hogy könnyebb úgy jófejnek lenni, hogy nincsenek meg a napi viták, magyarul ha az of lenne az anyád, ő nevelne téged, akkor vele is lennének konfliktusaid.
2016. jún. 20. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, feltekeny. De hogy igaza van-e, ki tudja.

Ez altalaban a nagyszulokkel szokott lejatszodni. A masodik generaciok cinkosai egymasnak, a szulok nevelnek, ok a szigor, a donteshozok, es vegso soron ok felelosek erted - nagy a nyomas rajtuk. A nagyszulok (az osztalyfonokod ebben az esetben) meg csak neha foglalkoznak veled, es gyakorlatilag learatjak a baberokat is, pl egy jo beszelgetes veled. Ami szerintem tok oke. Ezek szerepek, amiknek megvan a maguk ertelmuk es funkciojuk, mindenki megprobalja kihozni magabol a legjobbat. Szerintem ne haragudj emiatt anyukadra, es ne balvanyozd az ofot sem, lehet, hogy ha vele kellene elned, o is idegesito lenne, kulonbozo okokbol. Az is lehet, hogy anyukad valakinek olyan jo cinkosa volt vagy lesz, mint neked az ofod. Raadasul szerintem ilyenkor az esik rosszul a szulonek, hogy nem ismerik el a munkajanak es szeretetenek erteket, ugyhogy ha osszehasonlitgatod, akkor bizony olajat ontesz a tuzre.

2016. jún. 20. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
92%

nekünk is ezt mondta az osztályfőnök. 2-3 év múlva visszalátogattunk az általános iskolánkba.már nem ismert meg mindenkit közülünk.lettek új diákjai stb..

szóval ne éld bele magad. anyukádnak meg bunkóság volt ilyet mondani. ő mindig az anyád marad. próbáld vele megbeszélni a zavaró dolgokat. hogy pl ne pletykálkodjon rólad stb.

2016. jún. 20. 21:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ofőddel is lazulni fog a kapcsolat, lesz új osztálya, neked lesznek új barátaid, akikkel beszélsz, stb. Anyádnak meg szimplán fáj, hogy gyakorlatilag szembesítetted azzal, hogy sz@r anya, és egy idegentől megkapod azt az odafigyelést, amit tőle nem. Persze, ő etet, ruház, eltart stb., ezért hálásnak kell lenni, de sokan azt hiszik, hogy ennyi elég, pedig a lelki törődés, legalább az a vacak fél óra odafigyelés legalább ennyit számítana, ha nem többet...
2016. jún. 21. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!