16 evesen elkotozhetek otthonról?
Figyelt kérdés
A szüleimmel nem igazán jovok ki, apám alkoholista és pl tegnap előtt elrangatott magaval mostoha anyám elé és útközben utogetett, alapból agresszív az alkohol még csak rá tesz neki. nevelommel se jovok a legfényesebben ő is úgy áll hozzám mint egy hülye gyerekhez. Folyton szidnak és apamtol nagyon félek h egyszer erősebben is megfogutni esetleg nekem jön. Nem vagyok tökéletes mostanság lázadók is de nem azért mert anyám apám nem veszi meg nekem a vadiúj telot hanem azért mert szidnak az az ha úgy veszuk csak védem magam. Próbáltam már a gyermekvédelmiseknel felhívni a figyelmüket arra h a látszat csal. Csak h ok ezt semmibe veszik én pedig már nem bírom. Három feltestvereimet van akiket sajatomkent nevelek, ugyan is a szülők csak a gépnek elnek plusz apám az alkoholnak. A háztartást is én vezetem, jelen pillanatban most csak azért érek rá ezt a szöveget leírni mert már kész vagyok. És a gyerekek tévét néznek. Szeretnék már tenni valamit azért h a dgok ne így legyenek. Mert ez már tarthatatlan nem egyre feljebb jutunk hanem egyre lejebb. Ha esetleg valakinek van még kérdése ezzel a témával kapcsolatosan legyen szíves privátba feltenni azt, illetve aki tudna segíteni kérem írja komentba a tanácsát koszonom szépen előre is.2016. jún. 19. 12:24
2/4 anonim válasza:
A gyàmhatòsàgra bemèsz ès kèred, hogy engedèlyezzèk ezen indokok miatt szàmodra a szülő hàz elhagyàsàt. De meg kell nevezned egy helyet ès egy személyt, hogy hovà mennèl. Meghallgatjàk az èrintetteket, környezettanulmànyt kèszìtenek ès döntenek. De szàmìtani lehet rà, hogy akkor a fèltestvèreidet is kiemelik a csalàdbòl.
Ez csak sarkìtva, röviden.
Egy gyermekvèdelmis
3/4 anonim válasza:
Igen, maximum akkor költözhetsz el ha van indok rá (ami bőven van), és ha megnevezel valakit aki nevel/eltart (pl. nagyszülő).
4/4 anonim válasza:
A napokban egy hasonlò kèrdèsnèl, màr leìrtam, hogy a szülő tartàsi kötelezettsègèt ès a szülői felügyeleti jogot nem èrinti a szülői hàz elhagyàsa.
A màsik lehetősèg, ha vki csalàdba fogad, akkor ő lesz a gyàmod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!