Szerintetek normális, hogy a szüleimet nem érdeklik a jegyeim?
Szia. Én is ezt szoktam mondani a kislányomnak hogy ne stresszeljen a jegyek miatt.
Ugyanis szerintem a nonstop faggatozassal egy szülő többet árt.
Persze érdekelnek a jegyei, nézem is az E naplóban ha nem is napi szinten. Sosem volt balhe egy egy rossz jegybol. Igaz a lányom meg kicsi, 2.osztályos.
Büszke vagyok rá hogy a rossz evkezdes ellenére (csupa 1est kapott) kitűnő lesz de még jobban örülök hogy lelkesedesbol tanul nem kényszerből és félelemből.
Lehet a te szüleid is azért ilyen latszolagosan nemtorodom viselkedesuek mert nem akarnak frusztralni talán pont azért mert faterod ennyire jó eszu volt és tudják hogy te nem.
jó a felfogásuk,de nem működik a rendszer. neked kéne belátni,hogy magad miatt tanulsz. el lehet linkeskedni az éveket a suliban,csak utána jó eséllyel nem lesz belőled semmi.vagy de, elmehetsz bolti eladónak nettó 70ért. majd akkor visszasírod,hogy miért nem tetted kicsit oda magad. nem mondom,hogy aki jól tanul az gazdag lesz. de sokkal nagyobb esély van rá. neked kéne ezt belátni.
az én szüleim is olyanok voltak,hogy leszarták hanyast kapok. azt sem bánták volna,hogyha nem nyelvvizsgázok,nem tanulok tovább.. de megcsináltam magam miatt. neked is meg kéne.
Szerintem a lelkük mélyén érdekli őket. A látszólagos nemtörődömségük mögött egyrészt az lehet, hogy rá akarnak nevelni arra, hogy vállalj felelősséget önmagadért, másrészt ha egy rossz jegy után mondják, akkor azt is jelentheti, hogy nem fognak a hónod alá nyúlni, ha a rossz tanulás miatt később gondjaid lesznek (nem tudod az iskolát elvégezni, és végzettség hiányában nem találsz normális állást stb.).
Ezzel együtt én sose mondanám a gyerekemnek, hogy nem érdekel, hányast kap. Ugyanis érdekel a sorsa, érdekel, sikert vagy kudarcot ér el valamiben, és szeretném, ha ő is tudná, hogy így érzek iránta.
Kérdező!
Ha jó jegyet viszel haza valamiből, aminek te is örülsz, és örömmel mesélnéd el otthon, akkor se érdekli őket? Mert ha így van, az viszont nem normális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!