Normális hogy ennyire idegesít Anya? Akár csak puszta jelenléte?
Figyelt kérdés
Anyával elég jó a kapcsolatunk. Mindent megtesz hogy boldog legyek. Egyáltalán nem szigorú. Viszont pár éve elkezdett idegesíteni a puszta jelenléte is. Sokszor iszonyatosan feszült vagyok a jelenlétében. Eléggé önbizalom hiányos, ügyetlen és nagyon határozatlan. Tudom, nem szép ilyet mondani saját Anyukámra de tényleg így van. Sokszor teljesen nyugodt napom van, aztán találkozunk és elkezdünk beszélgetni és elönt az az érzés. Idegesség, feszültség, nyom a fejem. Az idegesít legjobban mikor valamire azt mondom nem, de ő még egyszer megkérdezi, hogy biztos nem-e? Vagy ma pl: kérdeztem tőle hogy meddig van nyitva egy hely, mert lehet edzés után beugranék oda. Mondta hogy 7 óriáig. Én mondtam hogy annyi idő alatt nem edzek le. De ő megkérdezte hogy akkor viszek e pénzt. A válaszom az volt: "mondtam hogy addigra nem edzek le, csak tudom meddig edzek" elég durva hangnemmel. Ez neki rosszul esett, amit meg is értek, de ilyenkor mint ha hülyének nézne. És nagyon ideges leszek tőle. Nagyon szeretem, és nem tudom miért van ez. Ha pl barátnőm lenne, vagy ha van egy lány akkor azt el se mondom neki mert állandóan azt kerdezgeti. "szép kislány?" "milyen kislány?" ... ezzel a kislányozással is megőrít. Bátyám huszon valahány éves barátnőjet is kislanyozza. Ez is idegesít, a sok más dolog mellett. Leginkább a határozatlanság és az ügyetlenség, illetve hogy mindig késünk miatta. Persze ezekről nem mindig tehet. Az a furcsa hogy csak ő frusztrál engem ilyen szintem. Mindenki mással nagyon jól elvagyok, és alapból egy nyugodt ember vagyok.2016. máj. 30. 17:53
11/19 anonim válasza:
. Nem bántodtál meg vmin anyukádra a múltban ? Egyébként ő az anyukád örülj neki hogy nem iszik ,nem ver nem zsarnoki
12/19 A kérdező kommentje:
Nem bántott meg. Örülök neki hogy ő az Anyukám. Tényleg. Csak vannak olyan dolgok amik miatt ideges leszek és türelmetlen. Én is arra gondoltam hogy átmenetileg van ez és a korombol adódik.
2016. máj. 30. 21:16
13/19 anonim válasza:
Szerintem is átmenetileg van és a korodból adódik, de jobb lenne ha mindkettőtök érdekében visszafognád a beszólásaidat.
14/19 anonim válasza:
Semmi gond nincs veled.Egyszerűen csak kamasz vagy.Én is így éreztem annak idején.
39/N
15/19 anonim válasza:
Kisgyerekkorban egy normális családban a gyerekek úgy képzelik, a szüleik a legtökéletesebb emberek a Földön, aztán amikor kamaszodnak, egyre inkább megismerik a szüleik hibáit, a hiányosságaikat és ez csalódást, dühöt válthat ki. Ehhez még hozzárakódik a kamaszkori hormonális változás, a felnőtté válással járó összes bizonytalanság, az útkeresés nehézségei.
Ne aggódj, elmúlik:)
17/19 A kérdező kommentje:
Minden reggel, és mindig amikor haza jön megolelem. Köszönöm a válaszokat! Megpróbálnok visszafogni magamon.
2016. máj. 30. 22:45
18/19 anonim válasza:
Túlteng benned az ösztrogén. A lányok szoktak kamaszkorukban ennyire fújni az anyjukra. :D
Egyébként én is csak ezt tudom javasolni, vegyél erőt magadon, inkább számolj el háromig, csak ne beszélj csúnyán anyukáddal.
19/19 anonim válasza:
A másik dolog a "kislányozás", én 35 éves nő vagyok, de simán lekislányozok egy 20 évest, már nem szemtől-szembe, hanem magunk között a családban. Egy 16 évest pláne. És ezt kedvesen mondom, nem nézem le őket, vagy ilyesmi, csak hát 16 évesen, én is egy kislány voltam, ezt ma már így látom, persze 16 évesen baromi nagylánynak képzeltem magam. Szóval szerintem ha ennyire zavar téged, akkor mondd meg anyukádnak, hogy zavar téged ez a kifejezés és ennyi, szerintem nem fogja többet előtted használni. Sokszor csak kommunikálni kell és simán megoldódnak a gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!