Szüleim szerint nem tudok bánni a pénzel. Igazuk lehet?
Én azért ezeket két részre bontanám.
A telefonszámla, gyógyszer, elromlott gépek otthon stb. az szükséges költekezés, nem a "magamra költées" kategória. Max. csökkentsd le a telefonhasználatot, ha lehet (pl. ha órákig beszélsz a barátnőiddel hülyeségekről, akkor azt lehet csökkenteni, bár 4000 Ft-ba az úgyse férne bele).
Azt sem értem, aki szerint 4000 Ft ruhára az túlköltekezés... plázában egy felső drágább. A mai ruhák minőségét nézve meg igenis szükség van a gardróbfrissítésre... amikor a 10e-s felső is egy éven belül vállalhatatlahnra bolyhosodik kb.
Az egyetlen, amit tényleg le kéne tenni, az a cigi. Irdatan sokat spórolnál vele, és hosszú távon sokkal egészségesebb is. Jó, persze, egy hónapig szenvednél, de aztán jobb lenne. Meg rengeteg tipp van neten a leszokásra. De kényelmesebb nyilván azt mondani, hogy "rászoktam, evvan, nyasgem".
tényleg sokan ennyit sem raknak félre, mint a kérdező.
de persze én is úgy gondolom,hogy jobb lenne,ha többet félre tudnál rakni. ha jól láttam akkor 24 vagy. ha ilyen ütemben halad a félrerakás, akkor tényleg sosem tudsz elköltözni.
nem mondom,hogy most aztán minden forintot tegyél félre . nem. természetesen dologozol "megérdemelsz" annyit,hogy legalább 1-1 új ruhát tudj venni. na meg kozmetikumok is kb alap dolgoknak számítanak. telefonszámla se egy nagy luxus.
de pl a cigi meg a buli szerintem sok,kapásból 15 ezer. én ezekből faragnék le leginkább. meg az,hogy minden nap veszel valamilyen nasit a munkába az is havi szinten több mint 10 ezer ft. ezeken lehetne kicsit spórolni,hogy többet tudj félre rakni.
de ennyi. amúgy nem értem miért vagy kiakadva,mert mások leírták a véleményüket. te kérdezted,hogy mit gondolunk.
Elolvastam a kommenteket es legszivesebben sirnek a valosagon.
Kedves kerdezo NEM a kerdesedre fogok valaszolni, de az igazat irom le. Fogd magad, es a felretett penzedbol MIHAMARABB hagyd el az orszagot. Ez nem elet!! Kommentelok to jol vagytok? Az ember vonjon meg magatol mindent? Legyen egy elohalott??
Ala irom , a cigi egeszsegtelen, karos ha mar szivod olcsobban kijossz e cigivel. De min sporoljon az ember otthon 100ezerbol? MIT? Mondja el nekem valaki, mert ha en ennyit keresnek tobb even keresztul fejbe lonem magam. Ez nem elet! Fel vagyok haborodva, mit kell elszenvednie ennek a tetves orszag lakosainak?
Komolyan mondom akik otthon vagytok csinaljatok valamit. Ne legyen a 100 ezres fizu megengedett. Csinaljatok valamit mielobb mert nem lenne egy rossz dolog az embernek a hazajaban elni ahelyett hogy kenytelen kulfoldre menekulni. Ahol jobb de nem az igazi.
"Kedves kerdezo NEM a kerdesedre fogok valaszolni, de az igazat irom le. Fogd magad, es a felretett penzedbol MIHAMARABB hagyd el az orszagot. Ez nem elet!! Kommentelok to jol vagytok? Az ember vonjon meg magatol mindent? Legyen egy elohalott?? "
Jól vagyunk. Milyen mindent vonjon meg magától? A válaszolók 90%-a csak a cigit említette. Ezt egyébiránt szerintem akkor is javasolná mindenki, ha történetesen 3x ennyit keresne.
"Ala irom , a cigi egeszsegtelen, karos ha mar szivod olcsobban kijossz e cigivel. De min sporoljon az ember otthon 100ezerbol? MIT? Mondja el nekem valaki, mert ha en ennyit keresnek tobb even keresztul fejbe lonem magam. Ez nem elet! Fel vagyok haborodva, mit kell elszenvednie ennek a tetves orszag lakosainak? "
2 éve egyetem melletti diákmelóval többet tettem félre mint a kérdező, pedig kevesebbet kerestem és önmagamat tartottam el 80%-ban.
"Komolyan mondom akik otthon vagytok csinaljatok valamit. Ne legyen a 100 ezres fizu megengedett. Csinaljatok valamit mielobb mert nem lenne egy rossz dolog az embernek a hazajaban elni ahelyett hogy kenytelen kulfoldre menekulni. Ahol jobb de nem az igazi."
Ne a sült galambot várja az ember a szájába, képzetlenül máshol sem fogsz jól élni. Én kezdőként 2,5x annyit kapok mint a kérdező, mert tettem érte és oda mentem, ahol munka van belföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!