Szüleim szerint nem tudok bánni a pénzel. Igazuk lehet?
Lehet titkon azt nehezményezik, hogy az otthoni költségeid javát ők állják.
Én egyedül a dohányzásra költött összeget sokallom, káros is, büdös is, drága is, nem egy gazdaságos hobbi. A többi korrekt, bár a fizetésedhez képest sokat költesz "hülyeségekre" szülőktől különélve egyfillért nem tudnál így félretenni.
(5000ft kencékre egyáltalán nem sok, főleg ha egy rendszeresen sminkelő nőről van szó. Amit használnak az fogy, ha egy hónapban csak sampont, balzsamot, szempillaspirált és egy rúzst kell venni már megvan az ötezer forint. Úgy, hogy az ember középkategóriás dolgokat vásárol. Pedig lehetne venni darabját 5000-ért sőt 10 ezerért is. )
Szóval havi 20 ezret raksz félre, az (kamat vagy hozam nélkül) évi 240 ezer. Legyen egy budapesti kislakás 12 millió, akkor 50 év múlva már lesz is egy lakásod. Vagy 10 év múlva egy önerőd.
Vagy a kencefincékre csak 2200-at költesz, eldobod a cigit és a nasit, az máris (22 munkanappal számolva) 2800 + (22*600) + 10000 = 25 ezer újabb megtakarítás. Évi 540 ezer. Lakás kb 22 év alatt vagy önerő 4.5 alatt.
Igen, szerintem sokat költesz a lehetőségeidhez képest.
Jaj hagyjuk már a kérdezőt, más még 5 ezer forintot se tud félretenni sajnos, szóval ahhoz képest szerintem jól gazdálkodik vele. És még haza is ad.
A cigi meg olyan, hogy valaki videojátékokra költi, na pl. szerintem az a felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!