Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim szerint nem tudok...

Szüleim szerint nem tudok bánni a pénzel. Igazuk lehet?

Figyelt kérdés
50.000-et költök magamra havonta. Ami tetszik vagy megkívánom megveszem de nem költök felesleges dolgokra. Látszatja mondjuk nem sok. Ez a baj. Elmegy úgy a "semmire". Ti mennyit szántok magatokra havonta ?
2016. máj. 26. 19:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
69%
Én biztosan nem költenék cigire ennyi pénzt (se). Ha csomagolsz magadnak ennivalót, olcsóbban ki tudod hozni. A havi 5e kozmetikum is soknak tűnik.
2016. máj. 26. 20:09
 12/29 anonim ***** válasza:
58%
kaját kell venni azzal nem lehet spórolni, ruhát is néha, de ilyen szar krémeket meg ilyesmiket fölösleges venni csak max 1-et és olyan dolgot amire feltétlen szükséged van és nem tudsz nélküle "élni" meg ilyen blikk meg ilyen hülye magazinokat se vegyél, ne félj 1 év múlva jól jön az a pénz amit ezeken megspóroltál, nyugodtan pontozzatok le de kimondtam a véleményem.
2016. máj. 26. 20:14
 13/29 anonim ***** válasza:
87%

Lehet titkon azt nehezményezik, hogy az otthoni költségeid javát ők állják.

Én egyedül a dohányzásra költött összeget sokallom, káros is, büdös is, drága is, nem egy gazdaságos hobbi. A többi korrekt, bár a fizetésedhez képest sokat költesz "hülyeségekre" szülőktől különélve egyfillért nem tudnál így félretenni.

(5000ft kencékre egyáltalán nem sok, főleg ha egy rendszeresen sminkelő nőről van szó. Amit használnak az fogy, ha egy hónapban csak sampont, balzsamot, szempillaspirált és egy rúzst kell venni már megvan az ötezer forint. Úgy, hogy az ember középkategóriás dolgokat vásárol. Pedig lehetne venni darabját 5000-ért sőt 10 ezerért is. )

2016. máj. 26. 20:33
 14/29 anonim ***** válasza:
38%
(Havonta nem szoktunk elhasznalni egy szempillaspirált, egy rúzst. És amíg én hajsampont használtam, heti két hajmosassal sem fogyott el egy flakon két hónap alatt)
2016. máj. 26. 20:41
 15/29 anonim ***** válasza:
88%

Szóval havi 20 ezret raksz félre, az (kamat vagy hozam nélkül) évi 240 ezer. Legyen egy budapesti kislakás 12 millió, akkor 50 év múlva már lesz is egy lakásod. Vagy 10 év múlva egy önerőd.

Vagy a kencefincékre csak 2200-at költesz, eldobod a cigit és a nasit, az máris (22 munkanappal számolva) 2800 + (22*600) + 10000 = 25 ezer újabb megtakarítás. Évi 540 ezer. Lakás kb 22 év alatt vagy önerő 4.5 alatt.

Igen, szerintem sokat költesz a lehetőségeidhez képest.

2016. máj. 26. 21:14
 16/29 A kérdező kommentje:
Pont ezt mondták, hogy ha elköltöznék kb. meghalnék. Ok cigi tényleg nem jó, de ez van már rászoktam. Nem akarom egy hónapig idegbeteg lenni. Ennyi "luxust" már csak megengedhetek magamnak ha már nem bulizok minden hétvégén meg nem költök márkás ruhákra. Ha letenném a cigit akkor jobb ruhákat vennék ennyi lenne a változás. Nem lehet mindenki fizuja netto 200. Sokan velem egyidősek nem is spórolnak csak úgy tengődnek. Nem gondolnak a jövőre.
2016. máj. 26. 21:16
 17/29 A kérdező kommentje:
Oké utolsó!!! Éljek kb. kenyéren meg vízen ágrólszakatt külsővel 10 évig. Köszi remélem ezt te se gondoltad komolyan
2016. máj. 26. 21:19
 18/29 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező: a cigiről volt szó....nem az ágrólszakadtságról. Ha felfognád, mennyire ártalmas neked is, meg a leendő magzatodnak is, akkor messze elhajítanád. De majd rájössz..
2016. máj. 26. 21:32
 19/29 anonim ***** válasza:
8%

Jaj hagyjuk már a kérdezőt, más még 5 ezer forintot se tud félretenni sajnos, szóval ahhoz képest szerintem jól gazdálkodik vele. És még haza is ad.

A cigi meg olyan, hogy valaki videojátékokra költi, na pl. szerintem az a felesleges.

2016. máj. 26. 23:00
 20/29 anonim ***** válasza:
98%
Igen, felesleges a videójáték, de az legalább tényleg szórakoztat (a cigi nem), örömöt okoz (a cigi nem) és nem öl meg hosszú-közép távon... na meg még olcsóbb is.
2016. máj. 26. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!