Milyen nevelés eredménye az hogy a gyerek iskolakerülő lesz?
Én mint iskolakerülő nem hinném hogy nevelés eredménye ez. Mindig félénk voltam és csendes, emiatt mindenhol kiközösítettek, röhögtek rajtam, beszóltak, bántottak. Még a tanárok is. Pl volt egy tanárom aki nem tudta elviselni hogy csendes vagyok, felelésnél ha nem voltam elég hangos akkor 2 egyest kaptam. Akkor is ha tudtam mindent. És sose voltam elég hangos, mert nem tudok az lenni.
Ilyesmik miatt lettem én iskolakerülő... aztán emiatt vagyok most munkakerülő is. Mert munkahelyen sem viselik el hogy ilyen félénk, csendes vagyok. Hát na. Ilyen az élet, nem való mindenkinek.
Vagy a társai rátukmálták, hogy ugyan már, jó móka lesz ellógni egy kicsit!
Egyébként, én is úgy gondolom, hogy nevelés kérdése az egész. Habár én közepes tanulónak tartottam magam, sosem lógtam az iskolából. Nem voltak problémáim.
Az unokatesóm gyereke viszont nincs megnevelve. Kiskorában se szeretett oviba menni, ezért az anyja úgy gondolta, ha nem akar menni, akkor ne menjen. Nem tartott ez sokáig, mert kötelezővé tették az oviba járást, ezért kénytelen volt bejárnia. Azóta lett iskolakerülő, de szerencsére most olyan suliban van, ahol nehéz meglógni. És, mert pótdogákat kellett írnia és elment a kedve a lógástól.
Dehogy nevelés. Amikor az ember olyan idős, hogy lógjon, már rég saját döntései vannak.
A tesóm egy napot nem lógott, én meg nem is tudom, hogy kamuztam össze annyi hülyeséget. Egyszerűen gyomorgörcsöm volt, vert a szívem, leizzadtam.
Én sem hiszem hogy nevelés eredménye, én amikor nem megyek be az általában a stressz miatt van, önbizalomhiányos vagyok.
Előfordul hogy elalszok azért.
Ritkán vagyok beteg, 1-2 napra kérek igazolást az orvostól, jobban szeretek otthon lenni, mint a vihogo osztálytársak és tanárok között.
Figyelek arra hogy ne legyen igazolatlan órám és ne lépjem túl a megengedettet.
Amugy a szüleim megadtak mindent.
őszintén? én jótanuló voltam, mégis kerültem a sulit. Olyan nevelést kaptam, hogy a tudás számít. Voltak olyan tanáraim, akik viszont pofára mentek, meg full tekintélyelv, közben meg nem tanítottak semmit, csak számonkértek. Na én ha összejött ilyen nap, akkor nem mentem be. Mivel a dogáim jók voltak, ezek a tanárok nem is szerettek, mert kérdeztgettem órán, így sose írták be végül a hiányzást :D :D
az iskola sokszor a kötelező semmi. Semmit se ad, a lekegen kívül ami télen van, de folyamatosan követel. Egyszercsak eljut az ember oda, hogy marhára nem akar bejárni így.
Ami érdekes, egyetemen meg még a nem kötelező előadásokra is bejártam, mert ott tanítás volt.
Fogalmam sincs más hogy lesz iskolakerülő, én így lettem annó. Bevallom, még mostani ésszel is így csinálnám. És tök megértem azokat a szülőket, akik iskolaidőben utaznak inkább és kikérővel viszik a gyereket. A legtöbb helyen, sokszor még a jobb sulikban is max szakkörökön stb lehet tanulni, az órák a számonkérésekről szólnak. Számonkérik azt amit nincs idő megtanulni a suliban ücsörgés miatt... röhej.. és ahogy nézem egyre rosszabb a gyerekek/fiatalok helyzete.
Hat engem egyedul nevel anyukam, de nagyon szeretem. Megerto velem, foglalkozik velem, sokat beszelgetunk, barmit elmondhatok neki. Viszont ruhellem a sulit. Szorongassal kuzdok regota, igaz kb. senki nem mondana meg rolam, aki nem all nagyon kozel hozzam. Sokat vagyok beteg. Feleles egy remalom... a szornogas miatt meg sem tudok szolalni olyankor, hiaba tudom az anyagot, ami vicces, mert egyebkent meg en vagyok a legtalpraesettebb s kornyezetemben, barkivel beszelek, barmit elintezek, rendezvenyeken en szoktam mondani a beszedeket. Sok lelki problemam van. Ahogy atkerultem kozepsuliba ezt a szornogast alkohollal, cigivel oldottam. Csak hetvegen ittam, de akkor nagyon. Volt egy parkapcsolatom, nagyon szerelmes voltam... majdnem egy evig tartott. Aztan szskitott velem, drogfuggo lett es nem akart engem ennek kitenni. Na es hat ez a fiu az osztalytarsam. Ez is ratesz, hogy nem szeretek bejarni, egyszeruen brzaszto latnom. Illetve a testneveles ora mindig is a legnagyobb felelmem volt. Annyira szorongok, hogy keptelen vagyok ott maradni. Volt mar, hogy az ablakon ugrottam ki, csak hogy ne kelljen ott lennem. Es hat a tanar sem egy kedves ember... kiabal, megalaz... ha meglatom, vagy meghallom ugy gorcsbe randul a gyomrom hogy el kellmennem hanyni, panikrohamom lesz... ujabban epilepszias is, amit meg vizsgalgatnak. Es ugye eredmenyek meg nincsenek. Felek, hogy agydaganatom van. Hogy meg fogok halni. Azt erzem, hogy a suliban elvesztegetem az idom. Mi van ha nem sok van hatra? Az agydaganat kezdeti tunetei mind megvannak... sokan voltak a csaladomban ilyen betegek. Szoval ja
Tonkretesz egyszeruen
Meg le sem kot szellemileg
2-es: Hogyan lehet 23 évesen TEK-es? Tufod előtte el kell végezni az egyetemet és utána még 5 évig kell szolgálnia rendôrként, majd csak utána válhat TEK-essé.
Máshol trollkodj :))
Nem gondolnám, hogy a neveléstől függ. Sosem lógtam annyit, mint az érettségi évében. Gondoltam egyet, elmentem szünetben a suliból a gyerekorvoshoz, vagy a kórházba... ismerős albérletébe mentem minden reggel iskolatáskával, miközben volt igazolásom egész hétre (de anyu nem tudta). Délutáni órákra nem jártam be, átjártunk a főiskolára sörözni :o
Nem volt rossz társaságba keveredés, a társaság kb 4-6 éve ugyanaz volt. jó-jeles tanulók.
Én azt goindolom, egyszerűen csak unatkoztunk, untuk az iskolát.
főiskolára kerülve 2 éven keresztül szinte állandóan lógtam, nem jártam be, ha be is mentem, egész órán aludtam. így is 4-es körüli átlagom volt, de nem kredit-rendszerű képzés volt, így egy tantárgy miatt kibuktam.
azonnal jelentkeztem másik főiskolára, ahonnan összesen 2 órát (!) hiányoztam, mert beteg voltem, és muszáj volt orvoshoz mennem. Ahogy ott végeztem, azonnal mentem előadásra.
Kötelező órákon, fakoltatív előadásokon részt vettem, több kreditem volt, mint kellene, több fakultációt vettem fel, mint kötelező lett volna.
Szóval az iskolakerülés, lógás nem feltétlen nevelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!