Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Problémák otthon és az iskoláb...

Problémák otthon és az iskolában is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nem nagyon tudom, hogy mit csináljak, nem tudom, hogy kihez forduljak :/ Szóval éppen ezért innen szeretnék tanácsot kérni.

Lehet, hogy hosszú lesz, úgyhogy előre is bocsi.

Először is kezdeném az otthoni problémáimmal. Már lassan 2 éve tudom magamról biztosan, hogy meleg vagyok. Általánosságban szüleimnek mindig mindent elmondhattam, ettől függetlenül csak akkor mondtam el nekik ezt a dolgot, amikor teljesen biztos voltam benne, mert tudtam, hogy ez amúgy is egy olyan dolog, amit nehezebb elfogadni. Mindezek ellenére nagyon kiakadtak, így adtam nekik egy kis időt, hátha elfogadják majd, de így majdnem 1 hónap elteltével sem akarták elfogadni ezt a dolgot. Mindig csak azzal jönnek, hogy nem akarnak velem beszélni és szégyellnek. Már meg sem próbálok velük beszélgetni, mert mindig veszekedés a vége és már elegem van belőle.

Ami pedig az iskolai gondjaimat illeti, az osztálytársaim azzal szekálnak, hogy vietnami vagyok. (Egyébként ebben az országban születtem és éltem mindig is) Mindenféle idióta csingcsangcsung neveket adnak nekem meg minden módon aláznak.

Szüleimet konkrétan semmi velem kapcsolatos dolog nem érdekli.

Az osztályfőnökömnek elmondtam, és beszélt osztálytársaimmal, de még mindig ugyanúgy folytatják.

Én pedig akárhogy próbáltam megvédeni magam, mindig én voltam a rossz.

Már nagyon kezd elegem lenni mindenből és a tehetetlenség az, ami a leginkább zavar. Mindegy, hogyan próbálkozom, senki sem nagyon tud/akar(?) segíteni nekem. Csak egy barátom van, akivel tudok beszélni ilyenekről, de ő sem nagyon tud mit tenni.

16/f

2016. máj. 23. 13:57
1 2
 11/20 kovpet ***** válasza:

# 10: Na igen, sokan piszkálják, de nem bántják. Ha fizikailag támad, akkor ő lesz az agresszor, plusz ha peche van, meg is verik és innentől már fizikailag is terrorizálni fogják. Rossz esetben. Persze be is jöhet a dolog, nem mondom, de elég rizikós.

Kérdező: belenyugszanak majd a szüleid. De ha nem (hagyj nekik időt azért), akkor tagadd le. Hazudni rossz, de ha nem megy másként, akkor mondd nekik, hogy elmúlt. Vagy csak divatból gondoltad, hogy az vagy. Vagy akármit.

Ha az igazság nem felel meg nekik, akkor hallják, amit hallani akartak.

2016. máj. 23. 16:22
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
Remélem akkor majd ők is elfogadják, hogy öregségükre egy öregek othonába kerülnek, mert hogy szégyeletd,hogy öregek.
2016. máj. 23. 16:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Nézted múlt héten a Hagyjál főznit, igaz?
2016. máj. 23. 16:43
 14/20 anonim ***** válasza:
6%

A meleg téma nem érdekel.

Viszont az, hogy nem tudod megvédeni magad, az a te bajod. Engem sosem csesztettek, pedig kva vékony voltam. 3x szóltam mindig, hogy hagyják abba. Majd a padsorok közé belöktem úgy a csesztető főkolompost, hogy a mentő vitte el, én meg kaptam egy igazgatóit. Utána nem volt több gond.

2016. máj. 23. 18:00
 15/20 A kérdező kommentje:

14: nem, nem láttam

15: ja igen, mert engem hibáztatni könnyeb. Próbáltam megvédeni magam, de semmi nem történt, erőszakhoz meg nem akarok folyamodni, mert fizikailag nem bántanak. És kösz nekem nem kell igazgatói.

2016. máj. 23. 18:39
 16/20 A kérdező kommentje:
** 13 és 14
2016. máj. 23. 18:40
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Az osztályod tök átlagos.Ez egy osztályközösségben szerintem mindennapi.Mi is folyamatosan szivattuk egymást, durvábban is.Mégis tök jól elvoltunk.A melegségről meg:ahogy neked jogod van melegnek lenni, úgy nékik joguk van ezt nem tolerálni
2016. máj. 23. 19:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Az osztálytársaidnak próbálj okosan és humorosan visszavágni, hogy a csendes szemlélő többség, aki hagyja, hogy terrorizáljanak, nevessen rajta. Nem tudom, hogy mennyire vagy okos, de ha te vagy a legjobb a tanulmányban, akkor megpróbálnék rájátszani az okos ázsiai sztereotípiára. Azt a pár embert, akik bántanak, nem fogod tudni megváltoztatni, azt kell elérned, hogy a többiek megkedveljenek.

Sajnálom, hogy a szüleid így reagáltak/reagálnak. Most szerintem a szőnyeg alá söprős fázisban vannak. Tényleg próbálj velük türelmes lenni, bár gondolom, hogy nehéz. De te is biztosan küzdöttél ezzel, és biztos sokáig tartott elrendezni magadban. Neked 16 éves volt hozzászokni a gondolathoz, nekik 1 hónap. De nem akarom őket mentegetni, mert erre egy szülőnek számítania kellene, amikor gyereket vállal, hogy benne van a pakliban, hogy meleg lesz.

2016. máj. 23. 20:13
 19/20 A kérdező kommentje:

17

Szóval az normális, hogy teljesen tönkre tesznek lelkilek, tehát hagyjam. Köszi.

2016. máj. 23. 20:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Esetleg a sulidban nincs pszichológus? Vagy nem tudsz elmenni pszichológushoz? Mert talán tudna segíteni pár dologban. Lehet hogy mondták már párszor de tényleg tud segíteni.
2016. máj. 23. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!