Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Problémák otthon és az iskoláb...

Problémák otthon és az iskolában is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nem nagyon tudom, hogy mit csináljak, nem tudom, hogy kihez forduljak :/ Szóval éppen ezért innen szeretnék tanácsot kérni.

Lehet, hogy hosszú lesz, úgyhogy előre is bocsi.

Először is kezdeném az otthoni problémáimmal. Már lassan 2 éve tudom magamról biztosan, hogy meleg vagyok. Általánosságban szüleimnek mindig mindent elmondhattam, ettől függetlenül csak akkor mondtam el nekik ezt a dolgot, amikor teljesen biztos voltam benne, mert tudtam, hogy ez amúgy is egy olyan dolog, amit nehezebb elfogadni. Mindezek ellenére nagyon kiakadtak, így adtam nekik egy kis időt, hátha elfogadják majd, de így majdnem 1 hónap elteltével sem akarták elfogadni ezt a dolgot. Mindig csak azzal jönnek, hogy nem akarnak velem beszélni és szégyellnek. Már meg sem próbálok velük beszélgetni, mert mindig veszekedés a vége és már elegem van belőle.

Ami pedig az iskolai gondjaimat illeti, az osztálytársaim azzal szekálnak, hogy vietnami vagyok. (Egyébként ebben az országban születtem és éltem mindig is) Mindenféle idióta csingcsangcsung neveket adnak nekem meg minden módon aláznak.

Szüleimet konkrétan semmi velem kapcsolatos dolog nem érdekli.

Az osztályfőnökömnek elmondtam, és beszélt osztálytársaimmal, de még mindig ugyanúgy folytatják.

Én pedig akárhogy próbáltam megvédeni magam, mindig én voltam a rossz.

Már nagyon kezd elegem lenni mindenből és a tehetetlenség az, ami a leginkább zavar. Mindegy, hogyan próbálkozom, senki sem nagyon tud/akar(?) segíteni nekem. Csak egy barátom van, akivel tudok beszélni ilyenekről, de ő sem nagyon tud mit tenni.

16/f

2016. máj. 23. 13:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
97%

Az osztálytársaid szard le. Minnél jobban látják rajtad hogy idegesít annál inkább piszkálni fognak.

A szüledre meg azt mondom hogy mivel nem tudják elfogadni a melegséged érdemes lenne elolvasniuk Fischer Eszer Meleg a gyerekem?! Című könyvét.

Ha továbbra se tudják elfogadni akkor csak bizhatsz benne hogy idővel könnyebb lesz.

Sőt amint találsz egy barátot sokkal könnyebb lesz, legalábbis neked.

2016. máj. 23. 14:06
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Az osztálytársaid jó gyökerek. Az a baj, hogy ezzel nagyon nem tudsz mit tenni szerintem. Ha látják, hogy bánt, még jobban fogják csinálni. Esetleg ezeken a beszólogatásokon próbálj meg mosolyogni, és sz.rd le. Egy idő után abbahagyják.

Máshol nem próbáltál barátokat szerezni? Suliban külön programok, szakkörök, interneten?

A szüleidnek adj még időt, ilyen helyzetben egy hónap nem sok. Nincs szégyellnivalód, ezt ők is belátják majd egy idő után. Más rokonoddal nem tudsz beszélni, vagy családi baráttal, akik tudnának rájuk hatni?

2016. máj. 23. 14:07
 3/20 A kérdező kommentje:

A legtöbb barátomat a hobbimon keresztül ismertem meg, és szerencsére ők támogatnak mindenben. Néhány éve vezetek blogot is és így is sikerült néhány barátokat szereznem.

Sajnálatos módon a rokonaim nem itt laknak, és amikor szüleim ideköltöztek, akkor megszakították velük a kapcsolatot. Valami hülyeségen összevesztek. Sokszor mondtam nekik, hogy szeretném a többi rokonomat is megismerni, de egyszerűen nem akarnak velük beszélni. Pedig azóta már nagyon sok év eltelt, nem hiszem el, hogy még mindig tartani kell a haragot..

2016. máj. 23. 14:17
 4/20 anonim ***** válasza:
91%

Sok ehhez hasonló kérdésthat láttam már GYK-n, de fel nem fogom,hogy a szülő hogy nem tudja elfogadni a gyermekét olyannak amilyen?! Egyébként, hogy mondhat olyant a gyerek szemébe, hogy szégyenlí őt??

Hihetetlen...

Szerintem idővel majd elfogadják a szüleid, mást úgysem tudnak tenni. Amit a osztálytársaid csinálnák, azt le kell szarni.

2016. máj. 23. 14:24
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

A melegséggel kapcsolatban annyi, hogy a szülőknek sem könnyű elfogadni, mint ahogy neked sem könnyű ezt elmondani...neked idő kellett bátorságot gyűjteni, nekik meg lehet időbe telik ezt elfogadni, ha egyáltalán elfogadják...

A vietnami dologgal kapcsolatban meg annyit tudok tanácsolni, ha nem foglalkozol vele, vagy elfogadod akkor leszállnak rólad, mert látják, hogy nem idegesít...

23F

2016. máj. 23. 14:43
 6/20 anonim ***** válasza:
77%
Az osztálytársaid rasszista p.öcsfejek, a szüleid meg homofóbok. Amint befejezted az iskolát és van rá lehetőséged menj el. Komolyan, kezdj új életet máshol mert ha hagyod ezek örökké csak gyötörni fognak. Addig is kitartás!
2016. máj. 23. 14:45
 7/20 anonim ***** válasza:
90%
Pròbálj meg egy másik iskolába átiratkozni ha van rá lehetösèged,ami pedig a szülöket illeti szerintem ülj le velük mèg egyszer (Tudom ez kellemetlen lesz) de tisztázd velük azt ,hogy ilyen a szexuális irányultságod,ès nem tehetsz ròla ,ezt fogadják el.
2016. máj. 23. 15:11
 8/20 anonim ***** válasza:
52%

Nézd egyszerűbb környezetben mindenütt cikizik azt aki kilóg a sorból, de meg duplán kisebbségi vagy.

Szerintem egy elitibb gimiben most is jobban tolerálnának, később meg keress olyan területet ahol még előny is a színességed, leginkább divatszakmát ajánlom, tanulj pl. fotózást.

2016. máj. 23. 15:38
 9/20 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon intelligensek lehetnek az osztálytársaid. Nekem gimibe 3 ázsiai osztálytársam volt, és egy rossz szót nem mondtunk rájuk. Ha továbbtanulsz, akkor mondom, h egyetemen már nem lesz ilyen.

A szüleid pedig magyarországon élő külföldiként magukra szedhettek volna némi toleranciát, levén h tudniuk kéne milyen kisebbségnek lenni a többséggel szemben. Hagyd rájuk, nem éri meg...

2016. máj. 23. 15:39
 10/20 anonim ***** válasza:
67%

A szüleiddel kapcsolatban nem tudok segíteni, de a sulis dologban igen. A "szard le, ne törődj vele" taktika még soha senkinek nem jött be. Ha arra vársz, hogy abbahagyják maguktól, hát álomvilágban élsz. De gondolj bele, miért is hagynák abba? Nekik jó móka, következménye nincs, minél jobban lapítasz, annál durvábbak lesznek. Na a lényeg, legközelebb szedd össze magad és törd be a legnagyobb darab srác orrát. Kapni fogsz büntikét, ejnyebejnyét, de hogy többé nem te leszel a céltábla, az holtbiztos. Nem éri meg betörni a pofánkat egy kis gúnyolódásért cserébe. Csesztetni valakit csak akkor éri meg, a

ha az illetőről lehet tudni, hogy úgysem tesz semmit. Lehetsz te az áldozat még 2 évig, vagy holnap bevered valaki pofáját és vége a csúnya időknek. Hogy ez nem intelligens dolog, ez igaz. De mennyivel intelligensebb lapítani a középsuliban, aztán 20 éven át kezeltetni a szorongásaidat, meg a komplexusaidat, miközben végig azon rágódsz, hogy miért nem álltál ki magadért soha?

2016. máj. 23. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!