Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi ez a sok, "anyámmal bajom...

Mi ez a sok, "anyámmal bajom van" kérdés?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon elszaporodtak az ilyen fajta problémák.

Mi okozza?

Jön az évvége, és feszültek a diákok, mert anyuci megtudja,hogy nem igazán sikerült jól a bizonyítvány?

2016. máj. 21. 18:14
 1/10 anonim válasza:
85%
lehet hogy mostanában mindenkinek összejöttek a dolgok az anyukájával....én sem vagyok vele túl jóban de bajom nincs vele különösebben...de egyébként szerintem a kamaszoknál normális hogy anyuci pici lánya/fia nem akarja hogy anyuci pátyolgassa anyuci meg nem akarja hogy a pici lánya/fia felnőljön
2016. máj. 21. 18:19
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
mert a kamaszok jó dolgukban nem tudják mi miatt hisztizzenek. Persze, aláírom vannak nehéz sorsú tinik, de míg a szüleit szapuló kérdéseket a saját okos telefonjáról vagy laptopjáról írja ki valaki, amit a szülei vettek neki, ne hisztizzen.
2016. máj. 21. 18:36
 3/10 anonim ***** válasza:
45%

Vagy a pici fiú/lány úgy érzi, hogy már ő felnőtt, mindent ő tud jobban, neki senki se dirigáljon, elég ha a szülei az anyagi igényeit feltétel nélkül teljesítik, nehogy már valami követelésük is legyen vele szemben!

Elvégre a gyerekük, kutya kötelességük az elvárásait teljesíteni!

2016. máj. 21. 18:43
 4/10 MZ.per.X ***** válasza:
55%

"saját okos telefonjáról vagy laptopjáról írja ki valaki, amit a szülei vettek neki, ne hisztizzen"

Azért azt tegyük hozzá, hogy a szülői nevelés nem abból áll hogy megveszem telefont és onnantól fogja be a pofáját...

Amúgy a "Mi ez a sok" kezdetű kérdésre nagyjából bármelyik itt feltett kérdést be lehetne helyettesíteni.

2016. máj. 21. 18:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Én az anyukákkal való problémákat láttam elszaporodni, nem szülőt írtam, hanem anyát.
2016. máj. 21. 18:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Meg azt is tegyük hozzá, hogy egy gyerek nevelésből nem abból áll, hogy degeneráltként kezeljük, és mindent a szájába rágunk.

Tőlük is elvárható sok dolog.

Gondolom ezt még 20 éves fejjel.

2016. máj. 21. 18:52
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

Azért mert neked, vagy a nagy átlagnak nincs baja az anyjával, másnak még lehet. Úgy bírom, amikor olyan emberek kötnek bele az ilyen kérdésekbe, akiknek az életük csupa cukormáz. Nem minden szülő (persze gyerek sem mind) jó. Attól mert valaki anya vagy apa, még nem biztos, hogy jó ember is. Van akinek nem ez adatik.

Persze ahhoz kötődve, hogy mostanában miért több az ilyen kérdés, már más tészta. Lehet köze ahhoz is igen, hogy a diákok frusztráltak és fáradtak így május végén, több a konfliktus. A mostani társas kapcsolatok nagy részéről már nem is beszélve. Megjegyezted, hogy nem szülőket emeltél ki, hanem anyákat. Erre az lehet a magyarázat (csak az átlagot nézve), hogy az anyák kotnyelesebbek, vagy többet akarnak esetleg társalogni a gyerekkel, akinek ehhez nem feltétlenül van kedve és ekkor jön a sértődés a szülő részéről, amire a gyerek is sértődéssel válaszol. Talán a generációs szakadékkal lehet ezt jól szimbolizálni.

2016. máj. 21. 19:38
 8/10 anonim ***** válasza:
84%

Én messzebbről indítanám a választ: mert az anyák vannak a gyerekükkel. Sok gyerek eleve apa nélkül nő fel, sőt, ez az átlag, de még ahol van is apa, ott is jobbára csak a pénzkereső szerep van neki (az is fontos persze), és valójában nincsenek jelen az apák a gyerek életében.

Na most manapság az van, hogy a gyereket kizárólag az anya neveli, egyedül. Nincsenek már ott a nagyszülők, nagynénik, testvérek stb. Anya viszi reggel, anya hozza el délután, otthon anya foglalkozik vele, és szinte folyamatosan anyának kell szórakoztatnia is a gyerekét, mert ma már nincs az a világ, mint régen, hogy egész napra el lehetett engedni a nagyobb gyerekeket játszani.

Sokszor magának az anyának sincs más társasága a gyerekén kívül.

Egyszóval bezártság és összezártság. Csoda, hogy ez mindenféle problémákat okoz?

2016. máj. 21. 21:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Vannak családok, akik csak kifelé tűnnek jónak.
2016. máj. 22. 08:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Persze hogy fontos az apa szerepe! Ha valakit zavar, el kell menni dolgozni! Kicsit nehezebb!
2016. jún. 24. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!