Mit lehet tenni ha a lányom, egy cigány fiúba szerelmes?
A lányom májusban lett 17 éves,a "fiúja"pedig egy évvel idősebb nála,de nagyon nem helyeslem ezt a kapcsolatot.
Egyrészt a fiú cigizik,bandáznak állandóan,a családjukban is már a 16-17 éves lányok terhesek.
Nagyon féltem,és hiába mondom neki nem hallgat rám.
Csak azt mondja,hogy szereti,hogy vigyáz rá,meg védi.
Nem tudom mit kéne csinálnom,de egy szülő remélem megtudja érteni,hogy féltem a lányom az ilyenektől.
Eltiltani nem lehet,nem tudok más megoldást
Persze, hogy nem hallgat rád. Miért hallgatna? Ő ismeri azt a fiút alaposan, tudja, milyen értékei vannak, te meg nem ismered, csak felületes elképzelések meg előítéletek alapján nem tartod hozzávalónak. Így csak elvadítod őket. Neked sem esne jó, ha ismeretlenül csupa rosszat gondolnának rólad.
Fogadd el inkább ezt a kapcsolatot, mást nem tudsz csinálni. Próbálj a sráchoz kedves lenni, nem pofákat vágni, ismerd meg, és akkor jó eséllyel jó lesz a viszonyotok. Az ember főleg az ismeretlentől fél, te is azért félsz tőle, mert nem ismered.
Ha félted a lányod, akkor elemi érdeked, hogy minél jobban ráláss a dolgaira, ez csak akkor fog menni, ha jó viszonyba kerülsz vele is, a pasival is. Ellenekező esetben a fiú családjánál fognak lógni, és nem nálad. Ha bajuk van, hozzájuk fordulnak, és nem hozzád stb. Főleg, ha a fiú mamája, papája kedves a lányoddal, és nem csak a rosszat látja benne.
Arról, hogy a családban a 16-17 éves lányok terhesek, nyilván nem ez a srác tehet, és gondolom, a lányodnak nem ez a célja, hogy terhes legyen fiatalon. Terelgesd őket jó irányba, továbbtanulás felé, szervezz nekik programokat, kérj tőlük segítséget, pl. házimunkában stb., és akkor jobban megismered a fiút is, meg szem előtt is lesznek.
Komolyan miért kell ilyen előítéletes lenni? Kedves kérdező! Mintha anyámat hallanám benned! Tudod mért? Mert 17 évesen én is összejöttem egy cigány sráccal,aki idősebb is nálam. Anyám ahogy megtudta egyből hisztizett,meg lenézte meg kitalált róla minden hülyeséget,hogy drogozik stb.... Ja és jött a tiltás, meg hogy megvert mikor látta,hogy vele beszélek stb.... De én akkor is mentem a sráchoz és nem érdekelt anyu mit mondott,mert én ismertem őt,anya viszont esélyt nem adott arra,hogy megismerje közelebbről. (Még egyszer bele is akart lőni a gázfegyverével). Tudod mi lett belőle? Kollégista voltam,hétvégente apámhoz jártam,mert Ő ellenben anyuval elfogadta a kapcsolatomat és megismerte a páromat. Aztán leérettségiztem és összeköltöztünk. (Ő dolgozott ez alatt is). A mai napig együtt vagyunk, 28 éves vagyok!!!! Házasság már megvolt,gyerek viszont a mai napig nincs. Anyuval mi van? Hát fogalmam sincs,mert nem beszélek vele. És ő a mai napig nem törődött bele ebbe az egészbe,hogy neki cigány veje van! Én próbáltam vele kibékülni,de hajthatatlan. Szóval ha csak elakarod veszíteni a lányodat te is csináld nyugodtan ezt a nyavajgást!
(Ja lelehet pontozni nyugodtan,de attól még ez az igazság)
Kedves utolsó. A te párod abba a kategóriába tartozik, aki dolgozott már akkor, mikor összejöttetek.
A saját példám: 17 éves koromban én is összejöttem egy fiúval, aki félig roma származású volt. Az elején mint a bárány, mindent megterveett, a végén kisült, hogy szanaszét csalt mindenkivel, akivel ért és nő volt. Minden barátomtól lassan eltávolított, majd meg is ütött már a vége fele. Fenyegetett ha valamit nem úgy csináltam. Időközben egy csajszi megjelent, hogy terhes és a baba tőle van. Hát be is igazolódott... Anyámék ellenezték a dolgot, de én nem hallgattam rájuk. Aztán rámhagytá, hogy magam essek pofára és tapasztaljam meg milyen, ha már a szép szóból nem értek. Másfél évet tartott, az utolsó év minden napján sirtam. De vgül végre le tudtam lépni
Azért kedvesem, mert nem mindegy, hogy cigány gyerek-e, aki cigizik, bandázik, és a családjában bizonyos hölgyek fiatalon szülnek, vagy pedig egy fehérbőbű rózsadombi úrigyerek. Ha az utóbbi lenne, akkor semmi baj nem lenne. Akkor sem, ha minden nap eltolna egy-két csík kokót is a haverjaival.
A kérdés nem is arról szól, hogy mit lehet tenni, ha a lányom egy cigiző, bandázó, 16-17 évesen terhes nőrokonokkal rendelkező fiúba szerelmes, mert ugye nem ez a fő probléma. Hanem, hogy mit lehet tenni, ha egy cigányba szerelmes.
Hát, súlyos probléma, szent igaz. Szokta minden hétvégén valamelyik kereskedelmi adó mutogatni ezt a cukimacskás Shrek című filmsorozatot. Meg lehet nézni, hasonló problémát boncolgat. Pl. a mostaniban "Mit lehet tenni, ha a lányom egy ogréba szerelmes?" volt a gyk-s problémája Fiona szüleinek. Próbáltak is kavarni, hogy elválasszák az ogrétól a kislányt, és összehozzák egy rendes szőke herceggel. Nem jött össze. De legalább a királyi pár nem volt annyira hülye, hogy ne tanuljon a mese végére a hibájából.
Az én párom is cigány, és meg kell mondanom, hogy tőle rendesebb, tisztességesebb fiúval még sohasem találkoztam. Sőt bátran ki merem jelenteni, hogy sokkalta emberségesebb, mint a legtöbb magyar férfi/fiú.
Csak én 21 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!