Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Közel 40 évesen gyereket válalni?

Közel 40 évesen gyereket válalni?

Figyelt kérdés

A feleségem 38 évesen idősnek érezi magát, hogy szüljön.

Az igazsághoz hozza tartozik, hogy jó pár éve úgy 6 éve nagyon szeretett volna babát, én viszont akkor nem szerettem volna, és ő akkor megmondta 35 után nem szeretne szülni. Őt az édesanyja 41 évesen szülte, nem volt úgy türelme foglalkozni vele, mint a fiatalabb szülők a gyermekeikkel és az iskolába is csúfolták ez miatt. Ez az oka, hogy ő már nem akar szülni, jó esetben is 39 lenne mire megszületik a baba.

Szerintem viszont nem olyan idős, mit gondoltok?

2016. máj. 18. 18:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
86%

38 évesen idősnek érzi magát a szüléshez, akkor ezt el kell fogadnod. Nem az számít, hogy más hány évesen vállalna be egy babát, hanem az, hogy ő mit érez.

6 évvel ezelőtt te érezted magad fiatalnak a gyerekvállaláshoz és ezt ő elfogadta, pedig szeretett volna gyereket. Egy kicsit igazságtalannak érzem, hogy lényegében miattad futott ki az időből (igen, mert számára a 35 éves kor volt a határ), és most, hogy babát akarsz, teszerinted még nem idős hozzá. Te úgy gondolod, hogy még szülhet, mert te most szeretnél babát.

Ez annyira nem fair.

2016. máj. 19. 08:51
 22/29 anonim ***** válasza:
20%
#20 Szerencsétlen feleséged/barátnőd/leendőbelid..
2016. máj. 19. 09:24
 23/29 anonim ***** válasza:
95%

ő 6 éve elfogadta, hogy te akkor nem akartál babát. Annak tudatában veled maradt, hogy miattad le kell mondania a saját gyerekről. A feleséged nagyon szerethet téged, kevés nő képes ezt elfogadni.

Most itt az idő, hogy te is elfogadd az ő döntését, ahogyan ő is tette ezt 6 évvel ezelőtt. Kívánok hozzá sok erőt, kitartást, szeretetet és megértést.

Egyébként mivel indokoltad 6 éve, miért nem vállaltad akkor?

2016. máj. 19. 10:04
 24/29 anonim ***** válasza:
93%

Én szakasztott úgy gondolkozom, mint a feleséged, nagyon megértem őt (én is elég "késői gyerek" voltam - bár manapság már em számítanék annak).

Nem árult zsákbamacskát, jó előre megmondta, mi a véleménye erről a témáról.

Lehet vitatkozni, hogy elvileg mikor ideális szülni vagy mi számít korai vagy késői gyerekvállalásnak, de ez akkor is az adott pár magánügye. Vagy mag tudod győzni, hogy gondolja meg magát vagy nem. Ha nem, tartsd tiszteletben a döntését, ő is tiszteletben tartotta a tiédet.

(Nekem is azt "mantrázza" mindenki, hogy még nem vagyok "lekésve" semmiről, de ettől én még nem fogom fiatalabbnak érezni magam.)

Bár előbb kellett volna tisztáznotok ezt a kérdést, esetleg köthettetek volna kompromisszumot, de lehet, hogy ehhez most már késő.

2016. máj. 19. 14:07
 25/29 anonim ***** válasza:
50%

Na, lehet lepontozni.

Mindennek megvan a maga ideje, első gyereknek nem pont 40 éves kor az ideális, ez csak biológia.

Türelme pedig lehet ugyanannyi lenne, mint 6 évvel ezelőtt lett volna, ezt nem lehet tudni.

Mint ahogy azt sem, hogy egészséges lenne-e a baba.Nem viccből van többfajta vizsgálat 35 éves kor fölött, főleg genetikai.A Down-szindrómás babákat az esetek 80%-ban 35 fölötti nők hozzák világra.

Amúgy van ennek egy másik oldala is, amikor a gyerek 20 éves lenne, ti akkor már nagyszülő korúak, ami egy férfi esetében semmi gondot nem jelent, de szerintem egy nő szeretne fiatal anyuka lenni.

2016. máj. 19. 14:15
 26/29 anonim ***** válasza:
37%

"Mindennek megvan a maga ideje."

Talán rögzítve van az Alaptörvényben, hogy szülni 40 év alatt kell?

"Türelme pedig lehet ugyanannyi lenne, mint 6 évvel ezelőtt lett volna, ezt nem lehet tudni."

Mi tényleg nem tudhatjuk, de ő maga azért csak érzi, hogy türelmetlenebb lett.

"Nem viccből van többfajta vizsgálat 35 éves kor fölött, főleg genetikai.A Down-szindrómás babákat az esetek 80%-ban 35 fölötti nők hozzák világra. "

A legfrissebb statisztikák szerint egyre gyakrabban születik fiatal anyukáknak Dawn-kóros babája. Pont emiatt a mítosz miatt, hogy az idősebb nők a veszélyeztetettek, sok fiatal nem megy el szűrésre (ami sajnos nem ingyenes, hanem fizetni kell érte).

Összességében az a véleményem, hogy mindenki akkor szüljön, amikor ő maga alkalmasnak találja az időpontot.

2016. máj. 19. 15:38
 27/29 anonim ***** válasza:
85%

Persze, ha még termékeny, felőlem szülhet akár 53 évesen is, saját döntése mindenkinek.

Nem, nincs "törvénybe" foglalva, csak van egy szervezetünk, egy testünk, amit a természet megalkotott.

Menstruációnk sem 30 évesen jön meg, hanem tizenévek elején.

Első gyermeket sem 40 évesen szokták javasolni.

2016. máj. 19. 15:44
 28/29 anonim ***** válasza:
77%
Én 20 évesen szültem.Már 30 után úgy éreztem, "öreg" lennék hozzá.Érdekes, mert amúgy fizikailag még így 40 évesen is meglehetősen fitt és fiatalos vagyok, de a szülés, az más...azt valahogy az ember megérzi, nála mikor van itt az ideje...
2016. máj. 19. 18:25
 29/29 anonim ***** válasza:
61%

"Nem azért volt jobb, mert később szülte, hanem mert az már a harmadik gyerek volt. Akinek van 3 gyereke az pontosan tudja, hogy a harmadiknál már amúgy sem izgulod szét magad."

Még gyermektelenként is ez volt a meglátásom, amikor erről beszélgettünk, úgyhogy rá is kérdeztem (mert szerintem is logikus). De kifejezetten azt válaszolta, hogy nem, ő nem erre gondol, hanem az ő saját személyisége változott, alaphangon nyugodtabb, kevésbé "idegbeteg" ember lett belőle 40 éves korára, és ez meglátszott a gyereknevelésen/gyerekhez való hozzáálláson IS.

2016. máj. 20. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!