Közel 40 évesen gyereket válalni?
A feleségem 38 évesen idősnek érezi magát, hogy szüljön.
Az igazsághoz hozza tartozik, hogy jó pár éve úgy 6 éve nagyon szeretett volna babát, én viszont akkor nem szerettem volna, és ő akkor megmondta 35 után nem szeretne szülni. Őt az édesanyja 41 évesen szülte, nem volt úgy türelme foglalkozni vele, mint a fiatalabb szülők a gyermekeikkel és az iskolába is csúfolták ez miatt. Ez az oka, hogy ő már nem akar szülni, jó esetben is 39 lenne mire megszületik a baba.
Szerintem viszont nem olyan idős, mit gondoltok?
Én sem szülnék 35 év fölött. Pont.
Kérdező, már 6 évvel ezelőtt is tudtad, hogy 35 fölött nem akar szülni. Amikor elérte ezt a kort, akkor mi járt a fejedben? Oké, ő nem akar gyereket most már, én sem akarok, akkor nincs gond.
Mi az istenért állsz elő most ezzel a sztorival, ha már 6 évvel ezelőtt is ismerted az álláspontját?!
6 év az kibszott sok idő!
Nem jutott eszedbe mikor 34-35 körül volt, hogy na jó, igazából nemsokára amúgy is akarnék már gyereket, csak jó lenne ha csinálnánk? Vagy úgy voltál vele, hogy majd amikor kedved tartja szólsz neki?
Teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz, vagy már 40-es korban szülők mit gondolnak.
A feleséged nem akar már 38-40 évesen gyereket vállalni. Én sem akarnék. Van még pár ismerősöm, akik szintén nem akarnának. Pont.
Múlt hónapban múltam 41, es 3 hete szültem meg az egészséges kisfiamat. Első gyerek,remelem,testvére is lesz. Nem ezt tarto(tta)m ideálisnak,egyszerűen igy alakult az életem.
A 7-eshez hasonlóan primitív hozzáállás viszont nem érdekel, nem tervezem ti., hogy mar a hatvanas éveim elott elpatkoljak, 20 évesen meg mar bőven fel van nevelve egy ember.
Viszont amit fent leírtam irreleváns ahhoz képest,hogy anno a feleséged megmondta, mit (nem) akar. Szoval igaza van annak a valaszolonak, aki szerint önző vagy, mert akkor is a magad akaratát erőltetted keresztül es most is azt tervezed. 32 évesen ha férjhez mentem volna (39 évesen mentem, akkor igen furcsallottam volna, hogy meg 6 evet várnom kell. Nem is tettem volna.
Soha nem értem az olyan férfit, aki gyereket akar. Miért, hogy mosolyogjon rá az íróasztalán egy fényképről?
Mert ha azt mondaná, otthon akar maradni vele, a felesége meg megy dolgozni, akkor igen, az a férfi tényleg gyereket akar. De aki nem így gondolkodik, az mérhetetlenül önző, kb. egy macát akar otthonra, aki ellátja a gyerekét, hogy napi két percre kézbe vegye.
Az nem gyerek akarás, hogy a nehézségeket áthárítom másra.
Aztán arról még nem is volt szó, ha elhagyja a feleségét, és az áhított gyerkőcöt nem neveli tovább.
De legalább van utód, a dicső név fennmarad...
02:56
Ennyire lenézni, lealacsonyítani az apákat?!
Nem kicsit vagy beteg!!
"Közeli ismerősöm mesélte, hogy ha tudta volna, amit most tud, jópár évvel később szülte volna az elsőt is. Mesélte, hogy mennyivel türelmesebb, elfogadóbb, "lazább" volt idősebben, amikor a 3. gyereket szülte (pont 40 évesen). Ő maga is kevésbé volt szétszórt, nem stresszelte agyon magát, mint huszonévesen, stb. stb., szóval szerinte minden szempontból jobb volt a későbbi szülése."
Nem azért volt jobb, mert később szülte, hanem mert az már a harmadik gyerek volt. Akinek van 3 gyereke az pontosan tudja, hogy a harmadiknál már amúgy sem izgulod szét magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!