Ha a bátyám a szüleim pénzén szerez jogsit, akkor én is fogadjam el?
A bátyám még tanul, a szüleim fizetik a tandíjat. Én is tanulok, csak levelezőn, és mellette van munkám. Én fizetem a saját tandíjamat már. A bátyám is, meg én is jogsit szeretnénk. Ő már most a nyáron szeretné elkezdeni. Én meg halogatnám, mert most a pénzem a tandíjra kell. Viszont a szüleim ki szeretnék az én jogsimat is fizetni, hogy igazságos legyen. Fogadjam el? Vagy megbánom majd később?
21/L, 23/F
Ha a szülő ajánlja fel akkor nincs mit megbánni mert, nem ismerős vagy kölcsön a dolog...
Nehezen hiszed, a szülői "jófejséghez" hozzátartozik az ilyen segítség is.
Nyilván azért állnák mert, az a pénz elmenne másra, de így volna helye.
Legfeljebb majd ha kell vinni valamit A-ból B-be, vagy odakell érni valahova, akkor segíts neki, vagy néha mondd hogy menjetek el boltba.
Mit bánnál meg? Hogy a szüleid segítenek, mert tudnak?
Ez lenne egy szülő dolga. Hogy segítse a gyerekét. Ha kettő van, akkor a lehetőségekhez mérten egyformán.
Fogadd el nyugodtan. Nyilván azért ajánlották fel, mert ki tudják fizetni és szeretnének segíteni téged egy picit. Értem, hogy önálló szeretnél lenni, de nem szégyen elfogadni a segítséget.
Akkor fogod megbánni, ha a szüleid olyan emberek, hogy még 10 év múlva is érzelmi zsarolás tárgya lesz, hogy,
állj folyamatosan rendelkezésre erődön/idődön felül, mert ők is kifizették a jogsidat anno.
Majd ha szülő leszel, gondold át újra! :)
Amúgy respect neked, remek lány lehetsz!
Fogadd el.
Azért (is) költenek rád/rátok, mert ez is bele tartozik abba, hogy a gyerekneveléssel értéket adjanak a világnak. A jogsi is egy érték. Néha könnyebb munkát is szerezni ha van.
Azért gondoskodnak rólad ilyen jól, hogy majd ha eljön az idő, te is tudj gondoskodni róluk és a saját gyerekeidről, anélkül, hogy megszakadnál bele.
Fogadd el. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!