Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Haza vinéd a párod ha ilyen...

Haza vinéd a párod ha ilyen családod lenne?

Figyelt kérdés

A húgom tőlem vár választ, hogy mit tegyen mert nem tud dönteni.

A fővárosba jár egyetemre, amit a kereszt szülei segítségével végez, mert a mi szüleink alkoholisták. Nem igazán dolgoznak csak alkalmanként. Anya nem annyira iszik, mint apa. Apa, mindennap iszik és estére már az ágy ig sem nagyon tud elmenni, könyörögni kell neki hogy zuhanyozzzon vagy ruhát cseréljen, koszos, büdös, igénytelen.

Elvállal egy munkát, felveszi az anyag penz és napokig iszik belőle, igazából a helyi vállalkozók már ismerik így nem bíznak mostanában rá pénzt, vásárlást és csak a munka végen fizetik ki.

Anya is iszik, de nem annyit mint apa neki elég egy üveg bor vagy 4-6 sör egy napra. Anya sem rendmániás, abban a lábasban főzi a levest amiben előző nap mondjuk pörköltet és nem mossa el.

Cigiznek, koszosak és büdösek sűrűn. A faluba a mi házunk a legrondább legelhanyagoltabb.

A húgom a fővárosban tanul már 2 éve van egy barátja és tavaly még csak-csak ki magyarázta, hogy a fiú miért ne jöjjön ide vele, de most a fiú nagyon szeretne megismerni leginkább engem és édesanyánkat (telefonom sokat beszeltunk vele).

A fiú jó családból való, értelmes szülőkkel, és rendezett körülményekkel. Szerintem nem jó ötlet őt ide hozni, annak ellenére sem hogy tud a szüleink alkohol problémáiról.

Ez a mocsok ami itt van nagyon kiábrándító lehet, szerintem.

2016. máj. 6. 13:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Több dolog is eszembe jutott. Ha van egy párom, akkor akármennyire is gáz, felvállalnám előtte azt,ami otthon van. Persze előtte felkészíteném, és törekednék arra, hogy kihozzuk a helyzetből a legjobbat. Esetleg találkozhatnátok máshol, vagy suvickoljátok ki a házat amennyire lehet, egy józan pillanatban beszéljetek a szüleitekkel, hátha meg tudjátok győzni őket, hogy pár órára tartsák magukat valamennyire, ha nekik is fontos a találkozó. De ha nem, akkor azt is be kell látni, és nem erőltetném.

És bocsi az OFF-ért, de a saját érekedben mondom, hogy próbáld szem előtt tartani, hogy a szüleid élete, a hibáik, nem a te felelősséged. Felnőtt emberek. Neked is van egy saját életed, amiért meg te felelsz. Ha nehéz is, meg kell húzni a határt. (saját tapasztalat)

2016. máj. 6. 18:33
 12/15 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Az első néhány sorig még azt mondtam volna hogy igen. A párom szülei is alkoholisták, az apja kretén is mellé, az anyja csak idegesítő.

A főzős résztől változott a véleményem, ne vigye haza és a helyedben én is szedném a cuccaimat és elhúznék. Nem pestre, még az országból is.

2016. máj. 7. 04:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Sajnalom komolyan

Edesanyamat alkohol vitte el sok sok evig apoltunk kudtunk vele sajat eletunk karara.

Azt hiszem ujra megtennem hiszen felnevelt szeretett es alkoholizmus betegseg

Remenytelen volt minden nap szomoru fusztralt tehetetlenek voltunk

Szamlat rezsit kajat mi fizettuk

Aztan egyik reggel jott a telefon korhaz par nap alatt elment...

Nem tudok tanacsot adni de kivanok neked sok erot ebben a harcban ahol az alkohol fog gyozni es lesznek betegsegek jozan boldog napok de tobb lesz a mamor es a kosz

2016. máj. 7. 07:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Ne vigye haza. Azok az emberek megcsinaltak mindkettotoket, de az meg nem teszi oket szulokke.

Ha meg olyan hulye vagy, hogy ezek kozott a korulmenyek kozt maradsz, akkor meg is erdemled. Nem tudom elkepzelni hogy mi tart ott.

2016. máj. 7. 10:35
 15/15 anonim ***** válasza:
Ilyenkor teszem össze a két kezemet,hogy mindkét szülőm normális és nem itta el 50 éves kora után az agyát.Én semmiféleképpen nem mutatnám be otthon a barátomat,pláne nem a leveses sztori után.Majdnem felfordult a gyomrom.Nem hiszem,hogy képesek lennének összekapni magukat akár fél órára is.De tényleg,mi tart téged otthon?
2016. máj. 26. 02:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!