Milyen érzés az ha van apukád meg rendes családod?
És az milyen érzés ha van édesanyád? Nekem az nem volt. Lelépett, és soha nem láttam..
Az igazság az, hogy te valamilyen szinten szerencsés vagy, mert sokan anya nélkül vagy apa és anya nélkül nőnek fel.
Nehogy azt hidd,hogy akinek van annak mindenkinek "van".
Nekem van apám,de annyit tud rólam kb,mint a szomszéd az utca túlvégéről.
Testvéri szeretet?Sok családban inkább testvéri marakodás van.
Ha nincs valamid,akkor legalább biztosan nincs.
Ha valami van,az lehet jó vagy rossz.
Nekem sem volt papíron "rendes" családom, mert a szüleim egészen kicsi koromban elváltak. Ennek ellenére szerencsére mindig jó kapcsolatom volt apámmal, sőt, ahogy nőttem, egyre jobb lett:)
Nekem azt volt nehéz elfogadni, amikor (már felnőttként) apám és anyám kapcsolata annyira helyreállt, hogy különböző körülmények miatt pl. együtt nyaraltunk, és állati zavaró volt kezdetben, hogy azután, hogy gyerekkoromban sokszor sokkal inkább (majdnem) egyenrangú félként kezeltek, semmint igazi "gyereknek", akkor többször volt "kettő egy ellen" szituáció, és sokkal inkább gyereknek kezeltnek éreztem magam mellettük... Persze egy ilyen nyaralás után a második már "jól ment", és visszarendeződtek a viszonyok, belejöttünk a hármas fogatba:))
Milyen az apai szeretet? Hát, apám elég nehezen mutatja ki:S :) Persze TUDOM, hogy tényleg nagyon szeret... de nagyon különbözik a személyiségük, és kb. mindenről más a véleményünk. Szerencsére majdnem mindent meg tudunk beszélni, és megtanultuk tiszteletben tartani a másik eltérő gondolatvilágát.
Egy család vagyunk, 2 szülő, és van 2 testvérem is.
Szóval ha valaki, akkor Én tudom, milyen családban élni. :D
Apa: Próbálja tettetni, hogy higgadt ember. Belül hihetetlen mennyiségű elfolytott düh van benne. S amikor "kihozzuk" a sodrából, érezzük is, hogy pontosan mennyi.
Nem igazán tudja kimutatni a szeretetét. Szóval kb. 0 ilyen téren. Nem is emlékszem mikor öleltem meg utoljára. Pusziról ne is beszéljük.
Mindenben ellenkezik a véleményünk kb. amiben csak lehet. Ha valamit nem tud, és én igen, akkor nem hisz nekem. Képes másokat megkérdezni, mert nem bízik bennem. Régimódi ember, akinek magyarázhatok arról, hogy mennyire jobb marhát, csirkemellett enni, meg a kenyeret elhagyni, Ő szerinte hülye vagyok.
Azonban mielőtt pálcát törnétek felette, mindig számíthatok rá. Szóval mindig kérhetem a segítségét, és segít is. Ennyi miatt felnézek rá.
Szóval amúgy egy átlagos nagybácsi szerephet vett fel. Aki mindig segít, de mégse az apád, hogy kimutassa mennyire büszke rád, vagy szeret.
Anya: Vele nagyon szoros a kapcsolatom. Mindig számíthatok rá, és érzem tőle a szeretetet. Tőle tanultam meg mik azok az érzések. Tökéletes szülő a szememben. Persze neki is van pár hibája, de kinek nincs.
Testvérek:
Jó oldal: Jó érzés tudni, hogy van akikben megbízhatok. Akikhez mindig fordulhatok. Akikkel őszintén beszélgethetek. Akik megértik a helyzetem, mert Ők is ebben vannak.
Rossz oldal: Mindenből 3 kell, így a személyes vágyaim háttérbe szorulnak. Nincs olyan, hogy nekem 1 új laptop nekik meg semmi. Akkor 3 laptop kell. Amit persze nem engedhetünk meg.
Nagyon sok vita van köztünk. S persze mindig ott tesznek neked keresztbe ahol tudnak. S ha a szüleiddel szemben kéne kiállni melletted azt nem teszik meg, mert olyankor Ők is a büntetés áldozatává válnak, hiába nekünk van igazunk.
Néha úgy érzed, hogy lecserélnéd őket a legjobb haverjaidra.
Sok vita-verekedés is akár.
Néha több hétig tartó kötekedés, és csípkelődés.
Mindig tudnak mindenről! NEM LEHET MAGÁNÉLETED!
stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!