Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezelnétek azt a...

Hogyan kezelnétek azt a helyzetet, hogy a párotok lenézi az édesanyátokat?

Figyelt kérdés

Szeretem anyukámat, természetesen. Nem mondom, hogy nincsenek hibái, mert mindenkinek vannak.

Nagyon fiatal vagyok, a párom is. (Mindketten 21 évesek leszünk idén nyáron.) Két éve vagyunk együtt.

Eddig nem tűnt, csak pár hónapja figyeltem fel arra, hogy a barátom lenézi anyukámat. Folyton megjegyzéseket tesz arra, hogy túlsúlyos (ami igaz, de most pont hogy fogyott 20 kilót az elmúlt évben...), meg ha anyukám mondd valamit, akkor meg se hallgatja. Arra is beszólt már, hogy nincs diplomája anyukámnak... Mintha ez adná az ember értékét ><

Nem tudatosan csinálja, ez biztos, szerintem csak kicsit a fejébe szállt, hogy egyetemre jár és most mindenkinél okosabbnak hiszi magát. (Emiatt közütnk is volt már konfliktus, mert folyamatosan azzal szekál, hogy a McDonald's-ban fogok dolgozni a jogi diplomámmal. De ezt már lerendeztük.)

Alaptvetően egy nagyon rendes, okos, tisztelettudó fiatalemberről van szó. Nagyon szeretem, ő is engem, kb ez az egyetlen problémám vele. De nem tudom, hogy mit kéne tennem. Az a baj, hogy észrevettem, hogy anyukámnak is feltűnt a dolog - persze nem említette. Nem akarom, hogy szomorú legyen, meg természetesen azt se, hogy megutálja a páromat, mégha kissé jogos is lenne.

Mit tegyek? Nyilván szólhatnék a barátomnak, de ez változtatna bármin is? Mármint.. úgy érzem, hogy az lenne mint a mekis dologgal: nem mondaná többet, de ugyanúgy ezt gondolná.

(Tudom, hogy egyszer pofára fog esni a barátom, de ezt nem akarom megvárni.)

2016. máj. 5. 21:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Fogadjunk, hogy a kérdező barátja mérnöknek készül! :D

Egyébként őszinte leszek veled, kérdező: dobd ki a francba! A leírás alapján tipikus anyuci pici fia, az anyja az isten, mindenki mást lenéz. Meg én alapból nem tudnék olyan emberrel együtt lenni, aki az anyukámat lenézi, se olyannal, aki az általam választott egyetemi szakot becsmérli. Páros lábbal rúgnám ki a helyedben, és ne áltasd magad, hogy "okos" meg "tisztelettudó", mert maximum te szeretnéd annak látni. Egy okos és tisztelettudó ember száját nem hagyják el olyan mondatok, mint amiket a barátod mond.

2016. máj. 9. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.