Hogyan kezelnétek azt a helyzetet, hogy a párotok lenézi az édesanyátokat?
Szeretem anyukámat, természetesen. Nem mondom, hogy nincsenek hibái, mert mindenkinek vannak.
Nagyon fiatal vagyok, a párom is. (Mindketten 21 évesek leszünk idén nyáron.) Két éve vagyunk együtt.
Eddig nem tűnt, csak pár hónapja figyeltem fel arra, hogy a barátom lenézi anyukámat. Folyton megjegyzéseket tesz arra, hogy túlsúlyos (ami igaz, de most pont hogy fogyott 20 kilót az elmúlt évben...), meg ha anyukám mondd valamit, akkor meg se hallgatja. Arra is beszólt már, hogy nincs diplomája anyukámnak... Mintha ez adná az ember értékét ><
Nem tudatosan csinálja, ez biztos, szerintem csak kicsit a fejébe szállt, hogy egyetemre jár és most mindenkinél okosabbnak hiszi magát. (Emiatt közütnk is volt már konfliktus, mert folyamatosan azzal szekál, hogy a McDonald's-ban fogok dolgozni a jogi diplomámmal. De ezt már lerendeztük.)
Alaptvetően egy nagyon rendes, okos, tisztelettudó fiatalemberről van szó. Nagyon szeretem, ő is engem, kb ez az egyetlen problémám vele. De nem tudom, hogy mit kéne tennem. Az a baj, hogy észrevettem, hogy anyukámnak is feltűnt a dolog - persze nem említette. Nem akarom, hogy szomorú legyen, meg természetesen azt se, hogy megutálja a páromat, mégha kissé jogos is lenne.
Mit tegyek? Nyilván szólhatnék a barátomnak, de ez változtatna bármin is? Mármint.. úgy érzem, hogy az lenne mint a mekis dologgal: nem mondaná többet, de ugyanúgy ezt gondolná.
(Tudom, hogy egyszer pofára fog esni a barátom, de ezt nem akarom megvárni.)
Nekem volt egy ilyen mentalitású barátom. Ismertem magamat annyira, hogy tudjam, ezt én nem tudom elviselni.
Szakítottam vele. Életem legjobb döntése volt.
"Alaptvetően egy nagyon rendes, okos, tisztelettudó fiatalemberről van szó."
Inkább csak szeretnéd hinni.
Két komoly kapcsolatom volt életemben (a másodikból házasság lett), SOHA nem engedtem meg magamnak, hogy a párom szüleire bármilyen negatív, pláne lekezelő megjegyzést tegyek. Házasságom 15. évében sem, akkor sem, ha lett volna rá okom. Én sem tűrtem el soha, hogy a szüleimmel, akik rendes, dolgos emberek, tisztességgel felneveltek bennünket a testvéreimmel, bárki tiszteletlenül viselkedjen, vagy így beszéljen róluk. Aki ilyet tesz, az engem sem tisztel és szeret.
Ha akarsz adni még egy esélyt mami kedvencének, ezt így mondd el neki, nagyon keményen és határozottan. Ha nem tisztázod ezt vele egyszer és mindenkorra, hanem elfogadod a felsőbbrendűségi doxasmájával együtt, véglegesen másodrendű kis lúzer leszel ebben a kapcsolatban, és édesanyáddal is előbb-utóbb megromlik a viszonyod.
Az a baj te másnak látod, mint ami...
Majd ha elmúlik a szerelem akkor hideg zuhanyként ér, hogy mégsem annyira tökéletes...
de lehet, hogy ezt a dolgot észrevetted azt jelzi, hogy már kezd felszállni a rózsaszín köd...
a helyedben első körben megpróbálnám megbeszélni vele a dolgot és a beszélgetés alatt látnám, hogy mit reagál...
23F
aki okos/tisztelettudó az nem szól ilyeneket.
még ha anyud kövér is, meg ha mekiben fogsz dolgozni akkor is.
IGEN! szóljál, hogy bunkó és állítsa le magát.
vedd észre, hogy téged semmibe vesz, ha ilyet mond!
"Az anyja az Isten."
Ezzel mindent elmondtál. Soha nem leszel elég jó az anyjához képest. Mindig mindenben ott lesz előtted a minta, hogy bezzeg anya így csinálta. Igazi anyuci pici fia, aki sosem fog kibújni anyu szoknyája mögül. SOHA.
Egyébként az, hogy valaki isteníti az anyját, még nem jelentené azt automatikusan, hogy mást viszont lenéz.
Ez a párod saját defektje.
Nagyapám mindig azt mondja (érthet valamit hozzá, mert 9 csodálatos embert nevelt fel): "Jöhet bármilyen pasi/csaj, a családod, akkor is megmarad, bármit is tesz a párod, vagy te ellenük. A családod nem fog rád igazán sosem haragudni, hanem vár majd, ha kidobod azt az idiótát."
Valóban nem tisztel sem téged, sem az édesanyádat. Ez csak rosszabb lesz.
Egyébként bírom a kis anya egy szem kisfia- kisfiúkat, akik fent vannak a saját hátsójukban, mert mérnöknek tanulnak. Tanulnak. Nem garantált, hogy az is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!