Szülők! Hogy fogadnátok ha a tini lányotok bejelentené hogy terhes?
Nekem amúgy elegem van ezekből a szüldögélő tinikből :D
1-2 év, aztán már lehet is panaszkodni, meg a kormányt, meg a világot szidni, hogy de nehéz az élet meg ilyenek, holott saját maguknak okozták a kárt...
Mindenképpen elmondanám neki mi vár rá ha elveteti, de azt is kifejteném bőven, mi lesz ha megtartja.
Imádom a lányomat (még csak 6 éves), azért akartuk őt, hogy minden normális dologban majd segítsük és támogassuk őt.De ha tizenakárhány évesen ez megtörténne, minden erőmmel az abortusz felé terelném.És nem csak anyagi/iskolázottság/szórakozás szempontjából, hanem azért is, mert teszem fel ha teherbe ejti egy taknyos kis páviángyerek, nem fognak együtt maradni, egyedül meg felnőttként sem egyszerű a gyereknevelés.
Természetesen azt is elmondanám, hogy amennyiben megtartja, lőttek kvázi a normális életének.
16 éves voltam, amikor teherbe estem.Meg akartam tartani.De nagymamám (ő nevelt akkor mert anyum meghalt), próbált az eszemre hatni.Én a mai napig örökké hálás vagyok azért, hogy nem engedte megtartani, lebeszélt a szülésről.Ma ugyanis lenne egy 16 éves gyerekem, és egy elcseszett életem.
Szóval a válasz: észérvekkel az abortusz felé terelném.
Elmondanám neki, hogy a családalapítás nem itt kezdődik. És hogy mi nem olyan család vagyunk, ahol megteheti azt, hogy a szülei nyakára szülje a gyerekeket. Mi nem erre neveltük. Majd ha lesz párja és lesz munka amiből el tudja tartani a gyereket, akkor majd jöhet. Addig nem.
Szóval mennénk az orvoshoz elvetetni.
Anyagilag sem állok úgy, (és 10 év múlva se igen fogok), hogy el tudjam tartani a lányom és az unokám.De tegyük fel, milliomos lennék: akkor is próbálnám meggyőzni.
Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy igen, a példák.Ott volt a legjobb barátnőm, 15 évesen lett terhes, elvetette.
Velem egyidős, 32 éves, az istennek se esik teherbe, pedig nagyon szeretnének már babát évek óta.
Másik példa: 17 évesen abortusz.Onnantól kezdve gyógyszert szedett a csaj, nagyon pontosan szedte.19 évesen ismét terhes lett, abortusz.Utána voltak felelőtlenebb éjszakái, 20 évesen szintén zenész.
Megismerkedett a jelenlegi férjével, három abortusz után már nem hitte, hogy lehet gyereke.Aztán 24 évesen váratlanul terhes maradt.Megtartotta, boldogok voltak.(mamár nincsenek együtt), a gyerek 8 hónapos volt, amikor spirál mellett megint terhes lett, újabb abortusz.
Csak azt szerettem volna kihozni ebből, hogy a következményei sem mindenkinél egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!