Szülők! Ti hogy rendeztétek el a gyereknek azt, ha nem akart elmenni a ballagásra?
1napos betegséggel kit hülyítesz?Bár el kell ,hogy fogadják az orvosit nem èrdemes ezen balhézni, mert gondolom úgyis leveszi ofőd az 1 napos betegséged.Nálunk is csak ballagási(másik suliba) meghívóval lehet kimaradni.
Én is ki fogom bírni valahogy..
Szülőként sehogy. Ha beteg a gyerek, akkor orvos, ha nem beteg, akkor bemegy iskolába. Kötelező iskolai program, ha elsunnyogod az kb. olyan, mintha tanításra nem lenne kedved bemenni és szólsz a szüleidnek, hogy "rendezzék el".
Esetleg ha úgy lett családi nyaralás lefoglalva, vagy ilyesmi, akkor értelemszerűen leigazolnám. Tudtommal évente 3 nap hiányzást a szülő is igazolhat. De persze ezt is indokolni kell, és nem fogok hazudozni a gyerekem tanárainak mindenféle ködös "családi okokról" csak úgy ok nélkül, csak mert épp olyan kedve van a gyerekemnek. Tanulja meg, hogy vannak kötelességei, amik alól nem lehet csak úgy kibújni.
Nálunk is több órás volt a ballagás, 7-re ott kellett lenni (előkészületek, sorakozó meg ilyenek), délben még beszédet mondott az igazgatónő. Az egész abból állt, hogy Himusz, Szózat, versmondás, kórus (addig mi egyszeri emberek álltunk vigyázba az esőben), majd az igazgatónő minden osztályról mondott vmi rájellemzőt (egy 1200 fős gimiben, ahol van 8 osztály egy évfolyamon nem 5 perc egy ilyen beszéd). Az egészből egy dolog maradt meg: volt nálunk egy kisegítő osztály, speciális program, elméletben hátrányos helyzetűeknek fenntartott létesítmény, akik ingyen kolit és étkezést kaptak. Meg a mi pénzünkből utaztatták őket, jogsit szereztek (ezt is mi fizettük), és lehetne sorolni. Igazgatónő beszéde így kezdődött: A osztály az utazósok, voltak Angliában, Párizsban, Olaszországban... Mellékesen megjegyzem, úgy le tudtam érettségizni, hogy egyik országban sem jártam, de a bicska mindenki zsebében kinyílt.
Őszintén? Egy nap pocsékolás érettségi előtt. Semmi olyan nem történt ott, amit feltétlen végig kéne állni. Ez az én véleményem, de nekem még viszonylag friss élmény (5 éve történt), így nem teszek úgy, mintha hú de tök jó és izgi lett volna.
Saját ballagására nem akar el menni gondolom. Ha igen ultra gáz!
' fél napot nem bír ki?! Igenis menjen el
# 17 Oké, ez a te véleményed, de sok diáknak meg leginkább a családtagjaiknak nagyon fontos. Igen, nem a leghasznosabb időtöltés, de azért túl lehet élni. Ha otthon maradtál volna a seggeden az sem lett volna értékesebb időtöltés. Azt meg senki ne akarja beadni hogy ezen múlna az érettségi.
Én négy éve ballagtam, és őszintén szólva nekem se volt túl sok kedvem elmenni rá, de már nem bánom. Sok minden megmaradt arról a napról, valószínűleg ez így is marad, az volt az utolsó alkalom hogy úgy láttam az iskolát hogy tele van tanárokkal és diákokkal.
2# vagyok.most esett le,hogy nem azért kérdezed, mert a saját ballagásodra nem akarsz menni, hanem mert nem akarsz segíteni az előkészületekben.
így már emlékszem, a 11.-es évfolyam feldíszítette a ballagók termét, sorfalat állt stb..
ebben az esetben már nem annyira gáz,hogy nem akarsz elmenni.
de azért illene, hiszen jövőre ti fogjátok ezt visszakapni.
amit az egyik hozzászóló írt,hogy mondd meg, hogy másik iskolába kell menned rokon ballagására. na az tökéletes kifogás, mert úgyis egy időben van sok suli ballagása.
de ettől függetlenül nem tisztességes,hogy kihúzod belőle magad.
azt viszont kétlem,hogy igazolni kell, mivel ez nem iskolaidőben van,így nem kérhet róla igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!