Baj az, ha valakit felnőttként is támogatnak a szülei?
Miért lenne baj?
Minden család máshogy működik.
Szülői segítség nélkül jó eséllyel 30-35 évesen is a szülők nyakán élnének a gyerekek a jelenlegi albérlet- és ingatlanárak mellett. Ha tényleg az elindulásra és egy-egy nagyobb beruházásra korlátozódik, azzal az ég világon semmi baj nincs, pláne ha kölcsönös.
Gond akkor van, ha a szülők a félretett kis pénzüket is a kölkeikre költik, miközben azok a másik oldalon hülyeségekre elverik.
Nincs vele baj, ha a felnőtt gyerek megbecsüli azt, amit kap, illetve maga is törekszik arra, hogy ez az állapot ne maradjon tartós.
Egy érintett
Én nem csinálnék belőle problémát, de sajnos ez a veszély nem fenyeget.
Szerintem meg ez normális, ha a szülőknek van lehetősége rá.
Nem baj, szerintem, ha a szülő megteheti, akkor ez a normális.
Az én családom is megtehetné, de mégsem támogatnak semmivel.
Ha van rá lehetőség, szerintem inkább az a gáz, ha a szülők nem támogatják a gyereket, ha szükséges. Utána persze illik gondoskodni róluk idős korukban.
Az, hogy elgondolkozol ezen a kérdésen viszont nálam abszolút pozitív. Sok olyan ember van sajnos, akik a szülők által pénzelt házban laknak , az ő kocsijukat hajtják, de saját elmondásuk szerint teljesen önállóak.
Becsüld meg :)
Sok mindentől függ.
Ha a szülő megteheti, nem okoz neki anyagi gondot, miért ne támogatná a gyerekét? Miért ne segítene neki?
De ismerek olyanokat, akik bár dolgoznak, de inkább csak dolgozgatnak, nem nagyon tudnának a fizetésükből megélni sem és a szüleik támogatják őket. Ők vették meg a házukat, a kocsijukat, a másik kocsijukat, a felújításokat ők fizetik, stb. Én ezt nem tartom jónak, mert nem csak besegítenek, hanem mindent ők fizetnek, intéznek. Így a felnőtt olyan, mint egy gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!