Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi esélyem van visszaadni...

Mennyi esélyem van visszaadni a fiamat apukának?

Figyelt kérdés

Gyermekem 13 éves. Miután válás után nem igazán tiszta okok miatt apukánál helyezték el a fiamat, majdnem 3 éve nálam helyezték el bírósági döntés alapján, mert apuka nem viselte megfelelően gondját. Kéthetente volt láthatás adva, nem tartotta be, stb. A lényeg, hogy én a mostani helyzetemben, nem tudom megfelelően nevelni, keresetem igen alacsony, fél munkaidővel dolgozom minimálbérért, ráadásul délután, pont olyankor, mikor a gyerek már otthon van, én pedig nem vagyok. Senki hozzátartozóm nem él, aki figyelhetne rá, míg én dolgozom. Azóta apuka helyzete megváltozott, stabil párkapcsolata van, saját lakása, jó fizetése. Apai nagyszülők nagyon aranyosak, kedvesek, szeretik a kisfiamat. A gyerek mikor éppen kinek mit mond, hogy hol akar lenni. Ha én kérdezem azt mondja nálam jó, ha apukánál van, ott jó. Kértem a kapcsolattartás korlátozását, mert nem tartotta be az eredetit, és kimerítő volt mindig készen állni és várni, hogy jön vagy nem. Itt azt mondta nem akar apukához menni, láthatáson apuka lakhelyén gyámügyi hivatalban azt nyilatkozta azért mondta itt ezt, mert én erőszakoltam rá, valamint apukánál jobban szereti és ott vannak a barátnői.

Szeretném visszaadni apukához, nem tartom magam képesnek a továbbiakban nevelni. Mi az eljárás ebben az esetben és milyen esélyeim vannak rá, hogy megváltoztassam az elhelyezést.

Köszönöm

2016. ápr. 17. 12:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
40%

Hát, nem irigylem a gyereket. Az apjától elvették, mert ne viselte megfelelően a gondját, az anyja visszapasszolná a pasinak meg a pasi új barátnőjének, mert problémás kamasz lett, ami a hányatott élete miatt nem is meglepő.

Apuka is a láthatásra hol megy, hol nem, szemmel láthatóan neki sem kell a gyerek. Az anyjának szintén nem, mert idegesíti.

Hát, kedves kérdező, minden sz..rt megérdemelsz, amit a gyerekedtől kapsz. Egy normális állást nem kerestél, hiába vagy szülő. Nevelni nem akarod, olyan helyre küldenéd, ahol nem viselték gondját, olyan apához, aki a láthatásra is csak hébe-hóba megy el, mert nem kíváncsi a saját gyerekére. Most mit mondjak? Minek szülted meg egyáltalán? Köttesd el magad sürgősen az apjával együtt szerintem, a gyereket meg adjátok állami gondozásba, ott is több törődést kapna.

2016. ápr. 18. 08:58
 22/25 anonim ***** válasza:
A te műved ..és ez még csak a kezdet. Vagy észbe kapsz és törődsz végre azzal a szerencsétlen gyerekkel, vagy elveszíted. Tényleg ezt akarod? Tudod hány szülő könyörögné vissza Istentöl a gyerekét egyetlen kbszott napra? Akkor is ha a legrosszabb kölyke lenne a világnak..te meg lemondasz ròla. Hamarosan beállhatsz a sorba, és minden elcseszett perc kísérteni fog egész hátralevő életedbe. Vagy ne engedd hogy ez megtörténjen! Tegyél érte. Ne mondj le ròla! Az anyja vagy. Elfelejti a bolond kölyke? Egy dolog..majd felnő, de neked most kell odatenni magad
2016. ápr. 18. 15:22
 23/25 anonim ***** válasza:
47%
Ne torodj azokkal akik itt mindenaron teged tesznek felelosse. en mar lattam anyukat ongyilkossagot elkovetni mert a 14 eves fia kikeszitette a lopasokkal, hazugsagokkal stb. ugyanezt csinalta amit a te fiad, mindig ugy es annak hazudott ahol abbol valami haszna volt. Ulj le beszelj vele egyszer es utoljara: kozold ha nem valtozik meg gyokeresen akkor ha nem kell az apjanak intezetbe fogod adni. Es tedd is meg ha igy folytatja. a te eleted is egyszeri es megismetelhetetlen . egyetlen egy elvetemult kolyok (es nem mindig a szulo a hibas!!!) tonkretegyen utana meg rohogjon a markaba.
2016. ápr. 20. 12:35
 24/25 anonim ***** válasza:
47%
elvetemult kolyok se eri meg (ez kimaradt)
2016. ápr. 20. 12:36
 25/25 anonim ***** válasza:
Szép anyák. Nevelés helyett lepasszolni a gyereket. Inkább pusztuljatok meg ilyen "anyakert" nem kár.
2016. ápr. 20. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!