Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi esélyem van visszaadni...

Mennyi esélyem van visszaadni a fiamat apukának?

Figyelt kérdés

Gyermekem 13 éves. Miután válás után nem igazán tiszta okok miatt apukánál helyezték el a fiamat, majdnem 3 éve nálam helyezték el bírósági döntés alapján, mert apuka nem viselte megfelelően gondját. Kéthetente volt láthatás adva, nem tartotta be, stb. A lényeg, hogy én a mostani helyzetemben, nem tudom megfelelően nevelni, keresetem igen alacsony, fél munkaidővel dolgozom minimálbérért, ráadásul délután, pont olyankor, mikor a gyerek már otthon van, én pedig nem vagyok. Senki hozzátartozóm nem él, aki figyelhetne rá, míg én dolgozom. Azóta apuka helyzete megváltozott, stabil párkapcsolata van, saját lakása, jó fizetése. Apai nagyszülők nagyon aranyosak, kedvesek, szeretik a kisfiamat. A gyerek mikor éppen kinek mit mond, hogy hol akar lenni. Ha én kérdezem azt mondja nálam jó, ha apukánál van, ott jó. Kértem a kapcsolattartás korlátozását, mert nem tartotta be az eredetit, és kimerítő volt mindig készen állni és várni, hogy jön vagy nem. Itt azt mondta nem akar apukához menni, láthatáson apuka lakhelyén gyámügyi hivatalban azt nyilatkozta azért mondta itt ezt, mert én erőszakoltam rá, valamint apukánál jobban szereti és ott vannak a barátnői.

Szeretném visszaadni apukához, nem tartom magam képesnek a továbbiakban nevelni. Mi az eljárás ebben az esetben és milyen esélyeim vannak rá, hogy megváltoztassam az elhelyezést.

Köszönöm

2016. ápr. 17. 12:00
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
47%

Első körben az apjával kellene ezt megbeszélned, vállalja-e.Ha igen, akkor kéritek a gyámhatóságon a kiskorú elhelyezésének megváltoztatását.

Csakegy apró megjegyzés: semmi közöm hozzá, de meg fogod bánni később.

2016. ápr. 17. 12:13
 2/25 anonim ***** válasza:
81%
Ha közösen megegyeztek ebben, és a gyerek is akarja, akkor semmi akadálya, hogy a bíróság megváltoztassa a korábbi döntését.
2016. ápr. 17. 12:14
 3/25 anonim ***** válasza:
48%

Az meg, hogy délután dolgozol, nem egy egetverő gond, 13 évesen már simán egyedül lehet hagyni.

Ráadásul gyerektartást is kapnál, nem sok a minimálbér, de talán kijönnél belőle ha a gyerektartás is mellette lenne.

2016. ápr. 17. 12:16
 4/25 anonim ***** válasza:
43%

Szóval az apukától elvették, mert nem viselte megfelelően a gondját. Neked meg púp a hátadon.

Akkor marad az állami gondozás, kedves "anyuka".

2016. ápr. 17. 12:19
 5/25 anonim ***** válasza:
51%
Az aztàn szép..ilyen anyám lenne alapbol a híd alá mennék. Pénz miatt lemondani egy gyerekröl milyen dolog az? Foggal körömmel küzdeni érte ha az anyja vagy! (a tegezés miatt sorry) Ha kellene neki a gyerek nem gondolod hogy már intézkedett volna? Szegény gyerek csak egyszer rá ne jöjjön hogy meg akarnak tőle szabadulni. csak őt sajnálom. Munkahelyet változtatnék. gyerektartást emeltetnék..vagy mit tudom én, de egy biztos a gyerekemet nem adnám annak aki még látni sem igazán akarja. Rosszul vagyok az ilyen szülőktöl! Az ilyeneknek egy gyereket sem adnék de egyiknek sem ! Csak hàt ott az a szegény gyerek..sajnálom szegényt hogy még az anyjának sem kell .
2016. ápr. 17. 12:21
 6/25 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező!Nincs lehetőséged jobban fizető munkát találni?

Nem dobd el a gyereket magadtól, mert mint írtam, meg fogod bánni.

Mindig van megoldás, csak keresni kell.

Megkérdezhetem hány éves vagy?

2016. ápr. 17. 12:23
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

#5: Milyen érdekes, hogy az anyukát lealázod, apuka részéről meg természetesnek veszed, ha nem akarja a gyereket.

Minimálbérből nem lehet megélni. Fél minimálbérből gyerekkel pedig lehetetlen.

Nem tudnál másik munkát keresni? Biztos akad valami.

Apukával beszéltél már? AZt kéne először.

2016. ápr. 17. 13:03
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha magatok között megtudtok egyezni és ezt elviszitek hivatalosan a bíróság felé, persze ha a gyerek is ezt akarja, akkor mindenféle problémázás nélkül megvan oldva a dolog. Ha te önként beismered hogy nem tudsz róla gondoskodni ezért meg ezért, és te így látod jónak hogy apjánál lenne jobb helye, és az apa is őszintén akarja meg eltudná látni a gyereketeket mert ugye összetudta szedni magát ez idő alatt, ez mindenképp pozitívum. A gyerek 13 évesen nagyon nem dönthet hol akar lenni, de mindenképp fontosnak kell tekinteni azt hogy a gyerek mit szeretne. A láthatást is meg lehet beszélni hogy gyakrabban láthasd őt, ha magatok közt megtudjátok oldani nincs baj.

Barátnőm kislánya is aki 7 éves az apjánál él, ott ennél bonyolultabb volt a dolog, mert a barátnőm nem tudta gondját viselni a gyereknek, a gyerek apja meg jó családi háttérrel és jó munkahellyel meg saját házzal rendelkezik és válásuknál egyből oda ítélték a gyereket. A barátnőm 18 évesen szült, nagyon korán se érettségit se szakmát nem tudott szerzeni emiatt. A barátnőm 24 évesen szedte össze magát lelkileg, és anyagilag akkor ismerkedtünk meg. A barátnőm jelenleg nálam lakik, újítjuk a házat apránként, közös gyerekünk még nincs, de tervezzük. Nálunk az apuka közölte hogy a lányát szeretné ha visszafogadná az anyja mert ő neki nagyon sok munkája lesz mivel a családi vállalkozásban ő neki kell hamarosan átvenni a cég vezetését ami azzal jár hogy gyakrabban kell külföldre utaznia az ottani brigádjukhoz ami neki 2-3 nap kiesést jelent addig otthon sem lehet a gyerekkel, édesanyja meghalt, édesapja meg így is 3 unokájára vigyáz majdnem napi szinten és már nem igazán bírja. Nálunk is ugye közös meg egyezés alapján lett eldöntve az hogy a kislány tanév végén hozzánk kerül, mert nagy a távolság és iskolát kell váltania, de így már nem akarjuk kivenni őt, és úgy egyeztünk meg, a gyámüggyel meg mindenkivel hogy tanév után kerüljön hozzánk.

2016. ápr. 17. 13:05
 9/25 anonim ***** válasza:
54%
Milyen a kapcsolatod apukával? Szerintem az lenne a célszerű, ha összeülnétek ketten, esetleg hárman a gyerekkel, és megbeszélnétek, hogyan oldjátok meg ezt a helyzetet. Lehet, hogy álláskeresésben is tudna segíteni neked, esetleg jobban beszáll a költségekbe. Itt most nem a köztetek lévő esetleges konfliktus a fontos, arra a problémára kell megoldást keresnetek (együtt), hogy a közös gyereketek megfelelő körülmények között éljen, ez kettőtök felelőssége. Ha problémás a kapcsolat, vannak mediátorok a bíróságon és a gyámhivatalban is, kérjetek segítséget, hogy ő is vegyen részt a megbeszélésen. Egy dolgot kell mindenképp elkerülni: ne érezze azt a gyerek, hogy sakkoztok, packáztok vele, mert valójában mindkettőtöknek teher, lássa azt, hogy az ő érdekében keresitek a legjobb megoldást.
2016. ápr. 17. 13:09
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
7#- Az apuka" alap paraszt ha nem egyértelmű neked amiért nem írtam ròla. A gyereknek csak az anyja az esélye de ha ő is lepasszolja az a gyerek egy érzelmi sérült lesz egész életében. Ez lett volna a lényeg.
2016. ápr. 17. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!