Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A testvérem milliárdos lett,...

A testvérem milliárdos lett, a szüleim azóta, nem beszélnek vele, ő se velük. Kinek van igaza, őszintén kérdezem?

Figyelt kérdés

a testvérem miután leérettségizett, azon a nyáron külföldre költözött az akkori párjához.

a szüleim nagyon haragudtak miatta, mert nem is sikerült az összes érettségije, ő meg nem akarta kijavítani.

szóval alapból haraggal váltak el.

de pár hónap után megenyhültek a szüleim, annak örültek, hogy legalább a nyelvet tanulja a tesóm,meg dolgozik. kb két naponta beszéltek is.

nem olyan sokkal később azonban a tesóm párja kitette őt(a tesómat) a lakásából, szakított vele.

ekkor a szüleim nagyon erősködtek, hogy jöjjön haza a tesóm,küldjenek repülőjegyet. ő viszont nem akart hazajönni. be akarta bizonyítani,hogy meg tud állni a saját lábán is.

egy tanfolyamot kezdett el. a szüleim ekkor már nagyon rossz indulatúak voltak vele, csak erőltették,hogy jöjjön már haza, meg sulykolták bele,hogy bizony életképtelen, ne gondolja,hogy meg fog tudni állni a saját lábán egyedül.

ez után jött a sokk a szüleimnek, amikor a tanfolyam végeztével saját vállalkozást szeretett volna indítani a tesóm. nagyon csúnyán beszéltek vele, egyértelműnek vették,hogy bele fog bukni, hülyeség, ő is hülye stb..

na a tesóm ennél a pontnál szakította meg a kapcsolatot a szüleinkkel.

innentől kezdve csak velem beszélt a családból, meg a nagyszüleinkkel. és arra is megkért,hogy ne meséljek róla semmit a szüleinknek. én ezt tiszteletben is tartottam.

azóta eltelt már 3 év. a vállalkozás nagyon bejött, saját alkalmazottai vannak már. pár hónapja elárulta nekem, hogy már az első milliárdja is megvan(átszámolva forintba). de nyilván forgatja be folyamatosan a pénzt, még jobban terjeszkedik,új ötletei vannak.

egy szó mint száz, bejött neki az élet, van kapcsolata is, amiben nagyon boldog.

viszont itt jön a bibi,hogy a szüleimmel azóta nem beszélt, mióta felvezette nekik a vállalkozás ötletet.

az a gond,hogy a szüleim a mai napig nem képesek elismerni,hogy ők hibáztak. nem fognak bocsánatot kérni.

a testvérem meg még mindig haragszik anyuékra.

amikor látogatóba jött haza tavaly nyáron, akkor sem találkozott a szüleinkkel,csak velem meg nagyszülőkkel meg pár volt osztálytársával találkozott.

mi lenne szerintetek ebben a helyzetben a megoldás?

a nagyszüleinket is eléggé frusztrálja a helyzet,hogy az unokájuk ennyire rosszban van a saját szüleivel. de eddig nem igazán szóltunk bele. most viszont azt beszéltük,hogy jó lenne kibékíteni őket.

van rá valamilyen ötletetek?

arról is várnám a véleményeket, hogy szerintetek is a szülők hibáztak, nekik kéne bocsánatot kérni? mert mi így látjuk, de hátha van más észrevételetek.

(szándékosan nem írtam le,hogy milyen nemű, hány éves, milyen végzettsége lett stb.. nem szeretném,hogy valaki ránk ismerjen.megértéseket köszönöm.)

2016. ápr. 15. 16:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

ingatlanügynök .. egy gazdagabb európai országban, szerintem lényegtelen a kérdés szempontjából.

a kötözködők meg tényleg menjenek máshova. lehet nekik olyan szegényes az életük,hogy kamu kérdéseket írnak ki, aztán kényszeresen rámondják mindenre,hogy az.

nyelvtudása meg volt amikor kiköltözött külföldre, nyilván a párjával is beszélgettek .. kb középfokú szinten állhatott amikor kiment.

érettségiből a matek és a választott tárgy nem sikerült neki. de ez sem értem miért lényeges a kérdés szemponjából.

2016. ápr. 15. 17:29
 12/16 sztrecskó ***** válasza:

Szerintem amúgy a szüleidnek volt valami a háttérben, amit nem mondtak ki.

Tudod, amit nem lehet szépen csinálni, azt fel lehet robbantani. Én lehet megpróbálnám... Üljetek le velük, kérdezzétek meg, hogy miért viselkedtek így, miért nehezteltek rá ami miatt kiment, nem jött haza, saját vállalkozást indított, miért nem bíztak benne, stb. Utálni fognak érte, nem akarnak majd beszélni róla, veszekedni fogtok... bumm.

Kell lennie egy oknak, máskülönben nem viselkednének így! A tesód teljesen megértem, én se beszélnék a helyében a szüleiddel. Valszeg őt is zavarja a dolog, de nyilván nem fog kezdeményezni. Amúgy is, miért kéne bocsánatot kérjen?

Szerintem jól látjátok, a szüleid hibáztak.

(Tanulj belőle, téged se fogjanak vissza! De próbáld megtartani a jó kapcsolatot, az nagyon fontos!)

2016. ápr. 15. 17:34
 13/16 A kérdező kommentje:
köszi 12 #!
2016. ápr. 15. 17:35
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező,elég hihetetlen a történet amit leírtál.

De helyedben én fognám magam és írnék egy levelet 2 példányban, és egyiket elküldeném a tesőmnak egyiket a szülőknek. A levélbe belefogalmazva hogy mindkét fél tudjon róla hogy ugyanezt a másik fél is megkata.

A levélben az állna, hogy Kedves apu anyu és tesó, eléggé rosszul érint engem hogy ti nem vagytok beszélő visonyban egymással. Ezért kérlek titeket, hogy bármilyen múltbéli vita és veszekedés sértődés ellnére is béküljetek ki, ha másért nem akkor legalább azért hogy én akit szerettek ne éljek folyton feszülségben. Anyu és apu hívjátok fel a tesót (tel:xxx-kkkk), és kérjetek tőle bocánatot, hsizen nem volt igazatok abban hogy nem áll meg a saját lábán kint. Mert teső sikeres lett. köszi hugi

2016. ápr. 15. 19:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, más országban hogy van, de itthon érettségi kell az ingatlanos tanfolyamhoz.
2016. ápr. 16. 22:35
 16/16 anonim válasza:
100%
lehet hogy más országban is kell érettségi, de tuti hogy nem magyar érettségi, azt meg nem írta, hogy ahová kiment leérettségizett-e vagy sem.
2016. máj. 17. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!