Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha már nem lesz testvérem,...

Ha már nem lesz testvérem, akkor hogy törődjek bele? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

13 éves vagyok, lány és sajnos nincs testvérem.

Anyum 42 éves lesz nyáron, és apum is nyáron tölti már a 43-at.

Tudom, hogy így minden figyelmességet én kapok, és én öröklök mindent. De sokszor annyira jó lenne ha lenne mondjuk egy nővérem, aki adhat tanácsokat, aki segít, aki megért, akivel megbeszélhetek mindent. Oké, hogy ott van anyum, de ő mégsem olyan, mintha a nővérem lenne. De sokszor egy kis öcsi, vagy egy kis húgi is olyan jó lenne, akivel játszhatnék, foglalkozhatnék vele, érte mehetnék oviba vagy suliba. Vagy egy egészen pici kisbaba is megfelelne, és anyumnak is tudnék segíteni bármiben.

Annyira rossz érzés azt hallani/látni, hogy más családokban velem egy idős lányoknak/fiúknak most születik kistestvérük, vagy jön a 3. 4. gyerek.

Ismerek olyan családot, ahol van egy 20 éves lány, egy 14 éves fiú, és egy két vagy három éves kislány...azért nem kevés korkülönbség van a 20 éves és a kis csaj között...

Igazából anyumék is két gyereket akartak, de sokat beteg voltam, és nem mertek másikat vállalni.

Anyum bevállalna most egy másikat, ha 30 valahány éves lenne...de már 42 lesz.

Egyszerűen igazságtalannak tartom azt, hogy nekem nem lehet testvérem, mikor az osztályomból is mindenkinek van legalább egy. Olyan rossz az is, mikor be kell mutatkozni valami új tanárnak, és mindenki mesél a tesójáról, én meg csak annyit mondok hogy nekem nincs..

Anyumnak is van még rajta kívül 2 testvére, apumnak pedig még rajta kívül három. Sokat meséltek már a gyerekkorukról, hogy milyen jó volt hogy ennyi tesójuk volt, és mennyi emlékük van velük.

Rengeteget sírtam már emiatt, és anyumnak is mondtam hogy nekem kell egy kistestvér, de azt mondta hogy ő már öreg ehhez, pedig semmi öregség nem látszódik meg rajta. És minden dolgot meg tud oldani egyedül is, rengeteg ereje van még.

Én is annyira szeretnék egy kis tesót, akire vigyázhatok, akit megvédhetek, akivel büszkén mehetek az utcán hogy igenis nekem is van kis tesóm!

Félek attól is nagyon, hogyha anyumék sajnos meghalnak, akkor egyedül maradok..nem lesz kire számítsak.

Szinte semmi mást nem akarok ennyire mint egy kishúgit, akit én is látok felnőni...szerintem óriási veszteség az, hogy egyke vagyok :(

Mit tehetnék ez ügyben? Ha már úgysem lesz testvérem, akkor hogy tudnék ebbe beletörődni? Vagy mit mondjak anyumnak, hogy beszéljem meg ezt vele?

Valaki segítsen..köszönöm előre is.

2015. márc. 28. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, de ez nem a te döntésed. Beszélhetsz róla anyukáddal és jól is teszed, ha beszélsz, de nyilván ha ők már egyáltalán nem akarnak több gyereket, nem fognak a kedvedért bevállalni még egyet. Nyilván megvan az okuk rá, hogy így döntöttek. Tudod attól, hogy segítenél pelenkázni, meg vigyáznál rá, még nekik kellene felnevelniük.

Ne gondolkozz olyasmin, hogy egyedül maradsz, ha a szüleid meghalnak. Ha ilyen családcentrikus vagy, nyilván neked is lesz majd családod, több gyereked, akiket látsz majd felnőni, és nem maradsz majd egyedül.

Tudom, ez nem ugyanaz, meg még távoli is, de úgy tűnik, ezzel kell beérned.

2015. márc. 28. 21:27
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos a kistestvér-ügyön közvetlenül nem igazán tudsz segíteni. Viszont! Nekem vannak olyan barátaim, akik olyanok, mintha majdnem testvérek lennének. Próbálj nagyon jó barátokat keresni, ezzel segíthetsz magadon. Ha vannak unokatesóid, velük is megpróbálhatsz szorosabb viszonyt kialakítani. Sajnos mindenkinek vannak dolgok, amik pótolhatatlanul hiányoznak az életéből, neked pont ez. Próbáld meg a jó dolgokat megkeresni, amit esetleg más nélkülöz, te meg örülhetsz neki (itt nem az egykeség előnyeire gondolok, hanem pl. hogy okos, kedves szüleid vannak, jófej osztálytársaid, szereted az utcát, ahol laktok, ilyesmi).
2015. márc. 28. 21:31
 3/12 A kérdező kommentje:

Hát..velem egyidős uncsitesóm a legjobb barátnőm is egyben, és szoros kapcsolat van köztünk:)

De még ő sem pótolja a testvért:)

2015. márc. 28. 21:36
 4/12 anonim ***** válasza:
46%
Én már 40 feletti vagyok, és egész életemben hiányérzet van bennem az egykeségem miatt. Bár az én szüleimnek talán 1 gyerek se kellett volna. Te örülj, hogy legalább ők jófejek, te vagy a legfontosabb számukra. Tenni semmit nem tudsz, ha eldöntötték, hogy nem vállalnak több gyereket. Én még 15 évesen is reménykedtem, de nekem se lett sajnos. Tényleg nagy kincs a testvér, ha jó a kapcsolat. Viszont ismerek olyan testvéreket is, akik inkább ellenségek, ez viszont nagyon rossz lehet.
2015. márc. 28. 21:39
 5/12 Quasar07 ***** válasza:
46%

Teljesen egy cipőben járunk sajnos.. Nekem anyukám 39, apukám 43 éves lesz.. És már nekem sem lehet testvérem, pedig mióta csak az eszemet tudom erre vágyom. Feláldoznám az összes "vagyonomat" vagy bármit. Még akár egy szobában is kibírnám vele. Én úgy "élem ki magam", hogy az unokatesóimmal (van 6)és a kereszttestvéremmel bánok úgy, mintha az édestestvéreim lennének. A barátaim kistesóival is mindig megtalálom a közös hangot, nagyon szeretnek általában a kicsik, és talán velük tudom "pótolni" azt, hogy nekem ez sohasem adatott meg. Ezért is várom annyira, hogy gyerekeim lehessenek felnőtt koromban, négyet szeretnék, és ez nem véletlen van. Neked is ezt tudom ajánlani, vedd körül magad igaz barátokkal, és fűzd szorosabbá a kapcsolatodat a rokonaiddal, és sohasem maradsz egyedül! A családod mindig ott lesz neked, és számíthatsz rájuk.Ha meg nagyobb leszel, elvégezhetsz babysitter tanfolyamot akár, és sok időt tölthetsz kisgyerekekkel. Én főleg kisebb testvérre vágytam mindig is, de szerintem azért, mert van 4 nagybátyám, és a legfiatalabb mintha a bátyám lenne. Nagyon szeretem őt, és sokat jelent nekem, emellett a legjobb barátnőm is egy évvel idősebb nálam, és mivel vele nőttem fel, szinte testvérek vagyunk.

Örökbefogadáson még nem gondolkodtatok? Ez lehetséges lenne, és jó alternatív megoldás is szerintem.

2015. márc. 28. 21:39
 6/12 A kérdező kommentje:

:) utolsó:)

háát nem az örökbefogadásra még nem gondoltunk, de én nekem az nem lenne jó....tudnám, hogy nem igazi testvér :(

2015. márc. 28. 22:21
 7/12 Quasar07 ***** válasza:
46%

Igaz.. Mégsem olyan, mint az igazi testvér, és nem biztos, hogy tudnád úgy szeretni, mint egy vérszerintit.

Meg akkor nem is hasonlít rád..

2015. márc. 28. 22:33
 8/12 A kérdező kommentje:
:( mindegy valahogy csak tul elem :(
2015. márc. 28. 22:55
 9/12 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy. :)

Mintha magamat hallanám 5 évvel ezelőtt. Még most, 18 évesen is szeretnék tesót (ha lehetne), szerintem ezzel te is így leszel, de azért majd szép lassan bele fogsz törődni, mert mást sajna nem lehet tenni.

Egyébként anyukád ennyi idősen még simán szülhetne (nemrég szült egy rokonunk valami 45-46 évesen, amire anyukámnak annyi volt a reakciója, hogyha tudta volna, hogy még ennyi idősen is lehet valakinek egészséges gyereke, akkor anno ő is bevállal még 1-2t, de hát már ez van. mert az én szüleim idősebbek, már az 50-et tapossák...), csak ez nem a te döntésed. Lehet van valami más oka is, amit neked nem akar elmondani, mert még kicsinek tart hozzá. Nekem is csak később árulták el, hogy miért nem lett testvérem végül, holott eleinte mindkét szülőm 3 gyereket szeretett volna.

Próbálj ne gondolni erre túl sokat, azért emiatt nem kellene ennyire szomorkodnod! :)

2015. márc. 28. 23:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el a testversegnek vannak arnyoldalai is. Nekem 2 van, megis olyan, mintha nem is lennenek, idegenek vagyunk egymasnak.

En nagyon orulnek, ha egyke lehetnek...,sokkal jobb lenne.

2015. márc. 28. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!