Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tesz ilyen kivételeket...

Miért tesz ilyen kivételeket anyu köztem és a testvérem között?

Figyelt kérdés

A testvéremmel mindketten dolgozunk. (testvérem valamicskével többet keres tőlem, de nem is olyan lényeges információ)

Mindketten adunk haza ugyanakkora összeget.

Amikor szóba kerülnek a számlák, anyu mindig szóvá teszi, hogy amit hazaadunk az kevés és adhatnánk többet. De ezt láthatóan követelőzően teszi inkább, és nem csak úgy mondja.

A fizetésünk maradék részét félretesszük minden hónapban, nagyon ritkán költünk testvéremmel bármire, csak ha ruha vagy ilyesmi kell, azt már magunknak intézzük.

Múltkor vettem egy ruhét, és anya így reagálta le, hogy "könnyű volt megvenni, úgy hogy otthon lakom", szóval kb. mintha ők keresték volna meg rá a pénzt, holott 1 fillért nem kértem rá tőlük.

Amikor utána testvérem vett egy kiegészítő dolgot (táska, pénztárca,stb kategóira), akkor anya úgy ámult és tetszett neki az a bizonyos dolog, hogy meg voltam lepve mert ennyire sosem szokott elpitizni dolgokon hogy így lesegesse, dícsérje. És neki örült, hogy vett valamit, nem tette szóvá, hogy jaj de könnyű így.

Előfordult már, hogy a fix összeg felett kifizettünk egy-egy szálát mert náluk nem volt otthon készpénz, ekkor én vagy tesó kifizeti, és anya azt visszaadja. Legutóbb testvérem pénzéből fizettek ki valamit, és anyu magától mondta tesómnak hogy majd visszaadja ha tudja.

Nekem meg ilyen esetekben gúnyos megjegyzéseket tesz, hogy oh minek azt visszaadni, úgyis adhatnánk többet haza, van annyi kiadás hogy elmegy az hogy kifizessem és ne adja vissza.

Nem azzal van a bajom hogy most plusz egy számlát kifizetek vagy bármit, hanem ahogyan különbséget tesz.

Egyébként ezt apu is észrevette már, szóval nem csak én kombináltam ki így.

Mivel testvérem többet keres, így bele-beleegyezett hogy többet adjunk haza. Nincs mit tennem, nekem is bele kell egyeznem, de amikor anyu ezt szóvá teszi hogy adjunk többet, akkor mindig tesómmal példálózik hogy ő is ad.

És több fizetéssel ezt is meg is teheti. Kicsit olyan mintha tesómat direkt kezelné így mert adja a pénzt ha éppen úgy van.

Gondolom azért is adna mivel még tervébe sincs elköltözni.

Nekem viszont ez tervem, amit elleneznek, mert pénzt kellene még hazaadnom mert dolgozom már.

2014. nov. 5. 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Fantasztikus egyes szulok hogy lehuzzak a gyereket. Van munkahelye a szuleidnek?
2014. nov. 5. 09:23
 2/15 A kérdező kommentje:
Van.
2014. nov. 5. 09:25
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

Fú de utálom az ilyet. Amíg tanultatok, se rokkantak bele, hogy nem adtatok haza, természetes, hogy ha dolgoztok és ott laktok, fizessetek, de ez a követelőzés undorító - ne haragudj.

Szerintem mihamarabb költözz el, így mondhatod, hogy nem akarsz a terhükre lenni, inkább saját lábra állnál.

2014. nov. 5. 09:30
 4/15 anonim válasza:
69%
Normalis szülő nem is fogad el a gyereketől pénzt. Hihetelen én inkább a tartalékhoz nyúlnék minthogy a fiaim nehezen megkeresett pénzéből kérjek. Bár az én anyám is mindig ilyen pénzsóvár volt. Sztem költözz el amint tudsz
2014. nov. 5. 09:32
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk öcsém lakik még otthon, dolgozik, de egy filért sem fogadnak el tőle, még kaját se kell ttthonra vennie, és ez akkor is így volt amikorén is otthon laktam még. Nekem az is fura hogy egy szülő szóváteszi a gyrekének h xösszeget adjon haza. Mert eddig elvoltak abból a pénzből amit kerestek ketten most h a gyerek is keres meg kevés és őt kell lenyúlni? Ne értsétek félre ruhát tidztálkodó szereket hobby t szórakozástr már magunknak fizettük öcsémmel, de sose kértek számlára pénzt. Itt meg kb úgy néz ki hogy kiszartak 2 gyereket és felnevelték hogy majd vki fizesse a számlákat mint egy albérlő. Szerintem amint lehet dobbats. Nálaunk az volt az alapelv hogy ygűjtsünk alapot, még fundamentát is segítettek intézni, hogy minél könnyebben önállóvá váljuk. Nekem fura ez a lehúzás. Én tuti nem kérnék semmit majd a fiamtól (most 3 éves) (én is nyitottam neki fundamentát mint az én szüleim nekem)
2014. nov. 5. 09:43
 6/15 anonim ***** válasza:
55%

Nekem ez nem lehúzás, nekem természetes volt, hogy amíg otthon laktam, fizettem a számlákat, és havi 1-2-szer a bevásárlást is.

Most, hogy már nem lakom otthon, most is kifizetem 1-2 számláját édesanyámnak (kisnyugdíjas), illetve a rendkívüli kiadásait is, mert a kevés nyugdíjából nem telik megtakarításra.

Szerencsére megtehetjük, a férjem sem ellenzi.

2014. nov. 5. 10:09
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
Nem gondolom, hogy baj az, ha a szülő elfogad a felnőtt, dolgozó gyerekétől pénzt. A kaja, rezsi pénzbe kerül. Eszembe sem jutna anyámon élősködni, egyértelmű, hogy a fele rezsit mi fizetjük a párommal (ezt főleg a hozzászólóknak írtam). Viszont anyukád nem érzékeli azt, hogy te kevesebbet keresel, mint a testvéred, jobban mondva nem akarja észrevenni, illetve ezt a követelőzést én sem bírnám. Szerintem is jobban jársz, ha albérletbe költözöl, lehet, hogy pénzből is kb. ugyanúgy jössz ki, mint így, hogy otthon laksz.
2014. nov. 5. 10:14
 8/15 anonim ***** válasza:
90%
5 Erre az egész hozzáállásbeli különbségre egy baromi egyszerű válasz van, a ti szüleiteknek van bőven pénze, nem kell a gyereknek is beszállnia a rezsibe emiatt. Vannak családok ahol viszont alig tudják kifizetni a rezsit, kaját, nálunk is ez volt és azért az nagyon nem korrekt, hogy anyám, aki egyedül nevelt minket, kifizette a rezsit, meg a kaját és egy fillérje sem maradt, én meg a fizumból vettem a ruhákat, meg elbuliztam az egészet, hát rám is lett szólva és szereintem anyámnak teljesen igaza volt ebben, persze 17 évesen duzzogtam emiatt, de be kellett látnom, hogy nem igazságos, hogy anyám már évek óta nem vehetett magának semmit, mert mindent a család fenntartására költött.
2014. nov. 5. 10:18
 9/15 anonim ***** válasza:
59%
Azért mert anyád egy gonosz ember. Én megszakítanám vele a kapcsolatot.
2014. nov. 5. 10:32
 10/15 acsatár válasza:
60%
Talán neki ez így normális,lehet hogy vele is így bántak anno és ez köszön vissza a visselkedésében.A szülőket nehéz megváltoztatni ha egyáltalán meglehet.Én a tesómmal beszélnék ő hogy látja ezt a helyzetet.Az elköltözés nagyon jó ötlet .Miért nem költöztök össze a testvéredel egy albérletbe? Könnyebb lenne nekik és nektek is.
2014. nov. 5. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!