Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tesznek különbséget a...

Miért tesznek különbséget a szüleim köztem és testvérem között?

Figyelt kérdés

Nincs bajom a szüleimmel, jó a kapcsolatunk, ugyanúgy a tesómmal is, de elgondolkodtam rajta, hogy talán engem nem szeretnek annyira mint a húgomat.

Húgomnak vettek egy házat, autót és sokszor fizetik a számláikat, mert hamar kifutnak a pénzből.

Én a párommal élek a házában (elég öreg, már 40 éves, nagyon ráférne egy felújítas) és én még soha nem kaptam semmilyen nagyobb dolgot tőlük. Nem panaszkodom, mert megélünk, nem nélkülözünk. Most várom az első babánkat és arra gondoltam nem ártana egy kicsit felújítani a házat már tényleg (penészednek a falak, az ablakkeret rohad szét, pattogzik le róla a festék). Kérni nem kérek anyuéktól, mert egyszer megtettem és elküldtek hogy nincs pénzük (tudom hogy van), pedig részletekben visszafizettük volna, szóval valószínűleg hitel lesz belőle.

Anyum sokat panaszkodott, hogy az anyja jobban szerette a nővérét, de hálistennek nálunk nincs így, mert ő mindkettőnket ugyanúgy szeret... Ha igen akkor őt miért hívaj fel minden nap, engem meg csak havonta 1x? Az én babámnak miért nem örül úgy mint a húgoménak? Csak én érzem úgy hogy tesómat jobban szereti? Bennem lehet a baj?

2014. aug. 16. 18:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs bajod ezek után a szüleiddel hogy a tesódnak házat, kocsit vesznek neked meg még kölcsön sem adnak?
2014. aug. 16. 19:00
 2/15 A kérdező kommentje:

1, Nem érdekelnek az anyagi dolgok, ebben az egészben is csak az bánt hogy engem valószínűleg nem szeretnek annyira és nem értem miért, sosem vtam hozzájuk rossz.

Azt ami nekünk kell, azt mi a párommal megoldjuk így vagy úgy, bár elismerem könyebb lenne ha segítenének, de hát sokan másoknak se segítenek és mégis megoldják.

2014. aug. 16. 19:07
 3/15 anonim ***** válasza:
Nézd nem lehet tudni hogy miért, sajnos ez így van a szülők többsége az egyik gyereket jobban szeretni. Értem én hogy azt mondod nem érdekelnek az anyagiak de azért ez olyan gusztustalan dolog hogy az egyik gyereknek mindent a másik meg küzdjön meg érte hogy nem sok ember bírná szó nélkül hagyni.
2014. aug. 16. 19:13
 4/15 A kérdező kommentje:
Arra.is gondoltam már, hogy lehet engem talpraesettebbnek találnak mint a tesómat és úgy vannak vele, hogy én megtudom magamnak teremteni ami kell. Na jó, ezzel csak magamat nyugtatgatom. Az mondjuk biztos hogy tesómék a híd alatt végeznék anyuék nélkül (húgom évek óta munkanélküli, párja se keres többet a minimálbérnél), gondolom megsajnálják őket, nem akarják hogy az unokájuk éhezzen. Na mindegy, már belenyugodtam, de remélem ha nekem több gyerekem lesz akkor nem teszek majd közöttük különbséget :)
2014. aug. 16. 19:30
 5/15 anonim ***** válasza:
11%
Meglehet szólni de ha nem vagytok házasok hülye lenne más lakására költeni, tudom ti örök életre együtt maradtok ti lesztek a kivételek de akkor is én sem költenék más lakásra.
2014. aug. 16. 19:55
 6/15 A kérdező kommentje:
5ös elfogadom, nem is várnám el. Párom rám akarta íratni a ház felét mert azt mondta szeret, én meg mondtam ne legyen hülye, ez az ő öröksége... de persze ha anyuék adtak volna pénzt akkor lehetett volna változtatni a tulajdonláson, de ezek csak részletkérdések. 10 éve együtt vagyunk a párommal, most házasodunk majd (csak kb 20 ember, ienre aztán tényleg nincs pénzünk), de nem hiszem hogy majd ezek után fognak megszórni minket egy csomó pénzzel :))
2014. aug. 16. 20:10
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem meg igenis számít. Ha gyerekem ezt szeretné nekem igenis számítana ha a lakásban kap túlajdoni részt akkor adnék pénzt különben nem nagyon.

Tesód lehet nagyobb bajban van, vagy te tanulmányaid többe kerültek vagy nem tudom. Miért nem ülsz le vele beszélgetni erről? Azt hogy ő havonta egyszer hív oké és te hányszor hívod őt, lehet húgod minden héten?

2014. aug. 16. 20:13
 8/15 A kérdező kommentje:

7, komolyan értem mit mondassz és hidd el én is így gondolkodom meg a párom is, nem tartanánk a markunkat azért ami a másiké.

A házra még sosem kértem pénzt tőlük de már mondogattam anyuéknak, hogy felkellene újítani a házat, mire anyu megkérdezte miből, tőlük ne kérjünk mert nincs pénzük...(meg se említettem hogy tőlük várnánk a pénzt, csak mesélni akartam a terveinkről), rá egy hónapra kiderült hogy lecserélték tesóék kocsiját, mert a gyerek mellett már kicsi volt nekik. Ezek azért rosszul esnek.

Amikor kértem tőlük akkor nagyon megszorultunk és 1xre ment tönkre a bojler meg a hütő és gondoltam kérek kölcsön, de akkor se volt pénzük, így megoldottuk hitelből.

Már arra is gondoltam, hogy az a baj én nem hisztizek, a tesóm meg igen és addig sír nekik amíg megunják és odaadják a pénzt, csak hagyja őket békén. Lehet velem van a baj, hogy nem állok ki magamért.

2014. aug. 16. 20:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Nálunk pont fordított a helyzet,anyu mindig minket támogatott-támogat jobban,nővéremék jól álltak,stabil anyagi alapokon mindig,mi nagyon sokáig bukdácsoltunk csak,most,hoyg már mi is egyenesbe jöttünk,még mindig valahogy jobban húz hozzánk,valószínű az ő szemében megmaradtam a "kis szerencsétlenebb lányom"-nak.De mondjuk,én vagyok az aki mindennap felhívja anyut,nővérem csak kéthetente vagy havonta,közelebb laknak (250 km-el anyuhoz) mégis ritkábban látogatják meg anyut,mindig "elfoglaltak",a nővérem férje valahogy sosem tudott igazán közel kerűlni az anyuhoz,pedig nagyon kedves hozzá,és anyu is őhozzá,csak valahogy nem olyan bensőséges a kapcsolatuk,mint az én párommal.A nővérem sokkal nehezebben fogadta el pl. apu halála után,hogy anyukámnak lett egy kapcsolata,én inkább örültem,hogy végre nincs egyedül,anyu ezért csak velem tudta megosztani az örömeit,gondjait ezzel kapcsolatban.Szóval teljesen más a kapcsolatom anyuval,mint nővéremnek,és nem azért,mert nővéremet kevésbé szereti,egyszerűen,inkább másként.
2014. aug. 16. 20:42
 10/15 anonim ***** válasza:
37%

Három dolgot javasolnék, ilyen sorrendben:

1. Kérj anyudéktól pénzt a lakásfelújításra

2. Ha nem ad, akkor 10 centiről az arcába üvöltve mondd el neki, hogy nem kóser a kivételezés, meg hogy a saját lányát sz**ba sem nézi, a BDSRSTNT!!

3. Ajtót magad után bevágni, telefont nem felvenni, be nem engedni őket

Természetesen, ha neked továbbra is megfelel ez a felállás, te dolgod, tekintsd semmisnek a tanácsomat.

2014. aug. 16. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!