Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tesznek különbséget a...

Miért tesznek különbséget a szüleim köztem és testvérem között?

Figyelt kérdés

Nincs bajom a szüleimmel, jó a kapcsolatunk, ugyanúgy a tesómmal is, de elgondolkodtam rajta, hogy talán engem nem szeretnek annyira mint a húgomat.

Húgomnak vettek egy házat, autót és sokszor fizetik a számláikat, mert hamar kifutnak a pénzből.

Én a párommal élek a házában (elég öreg, már 40 éves, nagyon ráférne egy felújítas) és én még soha nem kaptam semmilyen nagyobb dolgot tőlük. Nem panaszkodom, mert megélünk, nem nélkülözünk. Most várom az első babánkat és arra gondoltam nem ártana egy kicsit felújítani a házat már tényleg (penészednek a falak, az ablakkeret rohad szét, pattogzik le róla a festék). Kérni nem kérek anyuéktól, mert egyszer megtettem és elküldtek hogy nincs pénzük (tudom hogy van), pedig részletekben visszafizettük volna, szóval valószínűleg hitel lesz belőle.

Anyum sokat panaszkodott, hogy az anyja jobban szerette a nővérét, de hálistennek nálunk nincs így, mert ő mindkettőnket ugyanúgy szeret... Ha igen akkor őt miért hívaj fel minden nap, engem meg csak havonta 1x? Az én babámnak miért nem örül úgy mint a húgoménak? Csak én érzem úgy hogy tesómat jobban szereti? Bennem lehet a baj?

2014. aug. 16. 18:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Utolsó csinálj te ilyen anyáddal, ahhoz persze merszed nem lenne, csak itt játszod az eszedet.
2014. aug. 17. 10:32
 12/15 anonim válasza:
32%
Sajnos azt kell mondjam, hogy a 10-es válaszolónak igaza van. Ki lehet ugrasztani a nyulat a bokorból. Igenis vannak olyan szituációk - ez pedig szerintem az - amikor meg lehet kérdezni, hogy akkor merre húz a mérleg. Lehet a másikat jobban szeretni, semmi gond, de akkor tegye meg azt a szívességet, hogy a kevésbbé szeretettet ugyanannyira tiszteli mint a másikat. Egyenesen és nyíltan is meg lehet mondani, hogy a másikat jobban szeretem.
2014. aug. 17. 23:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A 10esnek is igaza van, mert tudom én is, hogy semmibe sem néznek és ez sokáig fájt, de aztan belenyugodtam. Nem mondani kell valakinek hogy szereted hanem kimutatni és ez nem konkrétan a pénzről szól hanem hogy törődsz a másikkal. Ha anyámék lerobbannak akkor tudom hogy ém fogom ápolni őket mert tesó kijelentette ő nem fogja se a szüleit se az anyósékat magához venni, nem azért költözött külön. Egy nagy baleknak érzem magam és erről valószínű én tehetek de amikor tudják hogy jön az unokájuk egy lerobbant öreg házba amit télen felfűteni is bazi sokba kerül (mi megszoktuk a 19 fokot, annál többnél nekem már melegem van de egy babának ennyi nem elég) és ők ott ülnek a pénzen de nem segítenének akkor az rosszul esik. Nem rinyálok mert tudtam hogy ez lesz csak nem értem, hogy miért alalult ez így. Más szülők szegényen az utolsó fillérjüket is odaadnák a gyerekeiknek, az enyémek meg gazdagon se segítenének egy centit se. Nem értem komolyan.

2014. aug. 18. 12:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Kérdező te se legyél hülye ha tesód majd nem segít akkor az elején mond meg, hogy te is csak eltartási szerződésért fogsz. Aki segíti az időseket az örököljön,kizárólag is.
2014. aug. 18. 12:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Mutasd meg neki, hogy talpra tudsz állni az ő nem létező segítsége nélkül, majd mondd meg neki, hogy mekkora tahó.
2014. aug. 20. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!