Most maradjak otthon mert megint testverem lesz?
Menjél egyetemre,ne legyél madár ..
Eszem megáll ,akkor most 20 évig ragadj még otthon,mert anyád nem bír a testvéreiddel ??
Tök egyszerű,nem kell annyit szülni,amennyit már nem bír az ember ellátni .
Ne legyél buta ..
Menj el tanulni, valahogyan oldd meg, rokonokkal a finanszírozást, ha másképp nem megy, akkor hitelből.
Ma a tudásnak 10000x nagyobb értéke van, mint annak, hogy otthon szórakozz a kisgyerekkel, ezt a szülőnek kellene felfogni, persze ebben a feudális típusú társadalomban ezt sokan nem értik meg. Te sem leszel fiatalabb, ha hagyják hogy elmenj 18 évesen, akkor 1-2 éven belül végeztél volna, neked is vannak céljaik, álmaid, és nem az, hogy otthon sz*rakodj a családdal.
Én is elmentem anno egyetemre, kaptam hideget bőven, mert nekik is az az elképzelésük volt, hogy akkor a gyerek azért van, hogy majd anyukát, apukát, testvért, nagyszülőt eltartsa és minden csip-csup munkát megcsinál. Hát nagyon nem...
Elhiszem,hogy nem egyszerű,nem is bántásképp írtam,nyilván több tényezős a dolog.
De a felnőtt élethez hozzátartozik ez,hogy éled a saját életed,tanulsz,dolgozol,hogy elérd amit TE szeretnél. A családod akkor is fontos lesz és szeretni fogod őket.Ha nem tanulsz tovább majd te sírsz 10 év múlva a testvéreid nyakán ,hogy lehetett volna,de nem mentél ..
Nyugodj meg,anyád meg fogja oldani,csak így kényelmesebb neki,hogy te látod el a gyerekeket nem ő . Ha kénytelen lesz,majd megcsinálja,gondolom nem dolgozik ,van ideje ..
Nehogy otthol maradj! Most a saját életedre, jövődre kell koncentrálnod.
Valahogy megoldja. Gondolom nem minden testvéred olyan kicsi, hogy ne lehessen velük bírni. Meg hát nem neked szülték a gyerekeket. Köszönjék meg, hogy eddig is segítettél, és emiatt csúsztattál egy évet a saját terveidből, de mostmár engedjenek el a saját utadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!