Most maradjak otthon mert megint testverem lesz?
Hány éves a legidősebb öcséd/húgod? Gondolom, már elég idős ahhoz, hogy egy évet most akkor ő vállaljon.
Én egyetértek azzal, hogy a család tagjai segítsék egymást, DE nem úgy, hogy egyvalaki segít mindig. Te már kivetted a részed, feláldoztál egy évet, most jön a soron következő. Április van, az egyetem kezdete előtt közel fél év van arra, hogy beletanuljon a feladatokba. Ennyi idő elég.
És nem, nem a te feladatod nevelni a testvéreid.
Ne maradj otthon:
- nem a te gyerekeid
- közben a te időd megy
- egy év sem old meg semmit, csak elodázza a problémákat (10 évig (vagy tovább) meg mégsem játszhatsz pótmamát, 30 évesen akarsz elkezdeni tanulni? Saját családdal mi lesz?)
- ha otthon is maradnál még pár évet (aminek ugye semmi értelme, mert egy 3 évessel van annyi munka, mint egy újszülöttel, új gyerekek is születhetnek stb.), ne hidd, hogy a családod támogatná később a továbbtanulásodat. Azt mondanák, hogy számlákra kell a pénz, meg a kicsik ruházkodására stb. stb., te már felnőtt vagy, boldogulj magad! NEM vennék figyelembe, micsoda áldozatot hoztál értük!
Csatlakozom a többiek véleményéhez. Ha most nem mész, akkor később sem fogsz, mert mindig lesz kifogás, vagy majd jön a 8. testvér, nem tudhatjuk.
Anyukád pedig egyszerűen felelőtlen. Szép dolog a nagy család, ha az ember nem más terhére vállalja.
A kistestvéreiddel beszéld meg, hogy gyakran haza fogsz jönni, és sokat játszol majd velük, csak neked ugyanúgy feladatod van, mint apának.
A jövőd múlik most ezen a döntésen, nem is értem, hogy anyukád ezt miért nem látja át.
Hallgass a 24-esre!
Mindenképpen kezdd el az egyetemet. És annyit menj haza, amennyit tudsz. Úgy értem, hogy ne többet. Sok dolgod lesz, ZH-k, beadandó dolgozatok,a családodnak be el kell nyugodnia, hogy nem vagy ingyenes bébiszitter.
Segítsen a többi családtag, fogadjanak egy rendszeres segítőt, fogjon össze anyud egy másik kisgyerekes anyával és vigyázzanak kölcsönösen egymás gyerekeire, de ne a te számládra próbálja a család megoldani a problémáit.
MI az anyad valami dilis vallasos hogy fial mint a patkany esze nelkul? Meg jo hogy csak ennyien vagytok.
Ha nem akarsz egesz eletedre cseled lenni a csaladodban akkor menj tanulni es hagyd hogy ok intezzek a sajat eletuket. Anyad majd jovore meg minden alkalommal ha szules utan lefekszenek felcsinaltatja magat te meg gondozhatod a porontyokat. Eld a sajat eletedet ez nem a te felelosseged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!