Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miután meglett a gyereketek...

Miután meglett a gyereketek jogosítványa, engedtétek vezetni egyedül?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 15. 13:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Folyamatosan azt mondja, hogy úgy szorítom a kormányt, hogy fehérszenek az ujjaim, pedig nem is szorítom! Közben meg állandóan az ujjaimat lazítgatja a kormányon. -.- Komolyan mondom nevetséges.
2016. ápr. 15. 14:30
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Sajnállak. Nagy esély van rá, hogy meghúzod, kisebb sérülést csinálsz. Én, annó, vettem fél millás kocsit a fiamnak és hagy menjen. Úgy, hogy melletted ülnek, állandóan bele beszélnek, kész rémálom. Amit eddig tudtál, azt is gyorsan elfelejted, össze zavarod. Nagyon rég, mikor kezdtem, én is kaptam egy ócskát. Voltak éles helyzetek, de abból tanultam meg a kocsi és a saját határaimat.
2016. ápr. 15. 14:58
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Engem engedtek. Sőt, egy ideid direkt nem ültek be mellém, hogy ne idegesítsük egymást:) Amikor elkezdtem anyámat vinni ide-oda, rajta láttam, hogy szeretne olykor beleszólni, de megállta, csak rángatóztak a lábai, mert az anyósülésen is reflexből fékezni akart:))

Viszont mielőtt megkaptam a jogsit, még az üres parkolóban sem engedték, hogy a parkolást gyakoroljam (akkor még volt rutin vizsga 10 óra vezetés után, ahhoz kellett volna - most már nincs rutin, ha jól tudom)

2016. ápr. 15. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

"a mármost ha apám beül mellém, mindenbe beleszól, ezt nem így kell, azt nem úgy kell, állandóan kapkod a kormányhoz, piszkálja a dolgokat, ennek mindig az lesz a vége, hogy 20-szor lefulladok"

ezzel az a gond, hogy több bajt okoz vele, mint segítene. megkaptad a jogsit, valószínűleg azért, mert alkalmasnak talált rá a vizsgabiztos meg az oktató. ne nyúljáljon már bele a kormányba, amikor te vezetsz. pont ezzel okoz balesetet.

segíthet nyilván kereszteződésnél ,hogy jobbról jó -e, de ennyi. nyilván utólag el is mondhatja a hibáidat,hogy mikre figyelj. de ne közben ugasson bele, mert mint írtam balesetveszélyes és rohadt idegesítő is.

hogyha továbbra sem adja neked amit elvileg neked vett, akkor gyűjts össze te saját kocsira. abba már semmi joga nem lesz beleszólni.

amúgy a kérdésre visszatérve, engem sem hagytak egyedül vezetni, még évek után sem.. belefáradtam és én is saját kocsira gyűjtök, be se ülök vezetni már a kocsiba, amit szintén nekem szántak anno.

2016. ápr. 15. 16:58
 15/18 anonim ***** válasza:
34%

Nem azonnal, és amikor igen, akkor se a haverokkal először.

de ez a belebeszélés tudjuk, hogy milyen rossz, és próbáljuk visszafogni magunkat. Nekem jobban megy a csend,így édesapjuk ül hátra.

2016. ápr. 15. 20:19
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Igen

Minek a jogsi ha nem használhatja?

Mire meg par év múlva megengedték volna addigra elfelejt ezt azt es balesete lesz mert jogsi után nem szerzett rutint??:)

Első két alkalommal mentünk vele aztán mar minek???hagyjuk kibontakozni es eddig haja szála se görbült nem hajt mint az örültek nem törte össze az autót es nem büntettek meg eddig :)

2016. ápr. 15. 22:29
 17/18 anonim ***** válasza:
54%

Hát ha ragaszkodtam volna hozzá biztos engedték volna. Apám már pár vezetés után úgy volt vele, hogy menjek csak egyedül, anyukám féltett (neki nincs jogsija) és mindig győzködte apukámat, hogy üljön be mellém.

Amúgy olyan szempontból jó volt, hogy nem szóltak vele soha (nagyon), hogy mit csináljak/mit ne.

De amúgy nem is értem miért volt jó az, ha valaki ült mellettem. Azonnal úgysem tud szólni, ha valami hülyeséget csinálnék, ugyan úgy behajtottam véletlenül egyirányú utcába szemből úgy is, amikor apukám mellettem ült. Az elején mindenki csinál néhány bakit, de ha nem az a típus vagy, aki csak azért is nyomja neki tapasztalat nélkül mint a hülye, akkor nagy bajt nem tudsz csinálni, nagyon maximum meghúzod a kocsit meg rád dudálnak.

2016. ápr. 15. 23:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Én faterom is olyan türelmetlen, ordibálós fajta, ami egy kezdő sofőrnek nem nagy segítség, szóval az első néhány rossz élmény után kb fel is akartam adni. :D

Végül tesómmal meg nagybátyámmal jártam el gyakorolgatni - ezer éve vezetnek, apám eléggé megbízott bennük -, ők végtelenül türelmesek voltak, aztán megnyugtatták fatert, hogy engedjen el nyugodtan, nincs itt semmi gond a rutin hiányán kívül.

De apám mellett még mindig nem szívesen vezetek. Akkor előjön az összes bénázás, sík ideg leszek. Szóval nem mindegy ki mellett kezdesz vezetni, talán valami hasonlót próbálj, mint én. :)

Kapásból teljesen egyedül valószínűleg én se engedném el a gyereket, eleinte csak fel kell mérni, hogy mennyire vezet jól. A jogsi nem jelent semmit szinte - ezen az oldalon is van egy emberke, aki vagy 20 kérdést kiírt, hogy már a negyedik váltót tette tönkre az autóban, mi lehet a gond, de állítólag átment a forgalmin...

Főleg, hogy 17-18 évesen még nagyon nagy arccal kezdenek vezetni sokan, nulla félelemérzettel. És persze az anyagi felelősséget sem tudják vállalni. Akár saját luxusverdát kap, akár a családi csotrogányt hajtja, nem öröm, ha összetöri, arról nem beszélve, ha magát is. Ha már megnyugodtak a szülők, hogy hatalmas baromságot nem csinál a kölyök, akkor elég otthonról izgulni. :)

2016. ápr. 17. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!