Ti engednétek a gyereketeket motorozni?
A húgom pl 18 éves,és autót akar vezetni,viszont még egy poharat sem tud elvinni A-ból B-be,hogy ne törné el.
Szóval a szüleim úgy döntöttek,hogy még várnak vele pár évet,hogy jogsija legyen,hátha kinövi ezt a habajkaságot...
A szüleim nem motoroznak.
Apám az, aki szikla mászó. Falat másztam én is vele több évig.
Értékelem az egészségem, nem azért keresem a veszélyt, mert nem férek a bőrömbe. Hanem mert érdekel és vonz.
Én talán nem vagyok annyira kétbalkezes, a rengeteg sport (görkori, gördeszka, régen rg-ztem, stb) ellenére még sosem tört el semmim. Mindig vigyáztam, a szüleim is vigyáztak. A bátyám volt az, aki eltörte a kezét..bukfencezés közben. Szóval tényleg nem értem, jól átgondolva ez már nevetséges is egy kicsit :D
"Értékelem az egészségem, nem azért keresem a veszélyt, mert nem férek a bőrömbe. Hanem mert érdekel és vonz. "
Nyilván nem arra gondoltam,hogy az a célod,hogy megakarsz sérülni,gondolom nem ezért motoroznak az emberek.
Viszont tudom,hogy ha a Mont Everestre akarok feljutni annak milyen veszélyei vannak.
Tehát az extrém sportolók "maguknak keresik" a veszélyt.
Nyilván azért,mert vonzza őket a dolog.
Ez elég valószínű. Veszély és adrenalin. Nem tudnám pontosan megfogalmazni amúgy. Csak odavagyok az ilyen dolgokért.
Ezek után felmerül bennem a kérdés: a szülőnek mindenben (még ebben is) támogatnia kellene a gyerekét? Van, aki szerint nem jó, ha hátráltatnak. Az nem baj, ha beleszólnak/terelgetnek, de akadályozni semmképp sem. Én is valami ilyemit vallok, ti mit gondoltok erről?
Igen, én és a férjem is motorozunk, így két motor is van itthon.
A feltétel az, hogy normálisan megtanul vezetni, és nem úgy viselkedik, mint sok barom, aki azt hiszi, övé a világ.
A férjem munkatársának egyik fia motorbalesetben halt meg- az egész család együtt motorozott, a gyerek egy beláthatatlan kanyarban akart volna előzni.
Szóval nálam az a feltétel, hogy vigyázzon magára, de ez autóvezetésnél is alapvető lenne. A biztonság a legfontosabb, mert az életébe is kerülhet, ha idétlenkedik.
Ismerősünk 10 és 12 éves gyerekeinek van saját motorjuk, mennek néha apuval motorozni :D
Attól függ hogy mit akarna, hogyan, mennyi idősen, stb. Ismerőseink pl külföldön laknak a tengerparttól kb fél percre, kimennek családostul a homokba csapatni crossmotorral, mikor kedvük van. Ez teljesen más, mint mikor valami 16-17 éves menőcsávó közutakon akar száguldozni valami sportmotorral.
Szóval teljesen körülményektől függ.
Ez így most viccesen jön ki :D
Mert hogy 16-17 éves vagyok és sportmotort szeretnék. De persze nem száguldozásra. A 125ccm-s motorokkal amúgy sem lehet annyira nagyon száguldozni. Tanulómotor szinte mind.
"Tanulómotor szinte mind."
Hát itt kezdődik a baj nálad, hogy a nagy arcoddal lenézed a "kisebb" motorokat.
Te azt hiszed, hogy a motorozáshoz elég a szokásos kis otthoni hisztid, és már mehetsz is.
...és persze be vagy oltva baleset ellen is.
Ezt a linket nézzed végig, és majd azután nyilatkozzál:
Egyáltalán nem nézem le a kisebb motorokat :D
Tanulómotor. Tanulásra, gyakorlásra ajánlják őket. Legalábbis én úgy olvastam, hogy a könnyebb kezelhetőség ésatöbbi miatt erre tökéletesen alkalmas. Ha ez annyira pejoratív elnevezés és sért valakit, akkor elnézést, de én így láttam szinte minden cikkben. Nem is gondolom úgy, hogy nagyobb, komolyabb motoron szeretnék valaha menni.
A videót köszönöm, megnéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!