Van egy 19 éves fiam, minden erőfeszítésem ellenére abba hagyta az iskolát, dolgozni nem akar, nagyon szorong hacsak ki kell menni az utcára, ugyanakkor orvosi segítséget sem fogad el! Mit lehet tenni ilyen esetben?
Én is pánikbeteg vagyok,nekem is volt egy ilyen időszakom.Nagyon nem könnyű.Én sem szedtem soha semmit,mert ismerősök tapasztalatai alapján csak ideig óráig segít ha segít egyáltalán.
Nekem eljött az a pont,hogy azt mondtam nem akarok így élni,és fokozatosan vissza szoktattam magam az életbe.Borzasztóan nem könnyű,néha még ma sem az,de mindent meg kell tenni,mert nem élet az élet a 4 fal között.De neki akarnia kell!
De vajon mi baja van? Mert oke, hogy jart terapiara, de hogy-hogy nem keszult diagnozis?
Te is mondtad, hogy ez nem egyik naprol a masikra alakult ki nala. Mit mondott a szakember? Gyermekkori trauma? Pozitiv megerosites hianya? Egesz egyszeruen mentalis betegseg?
Nyilvanvaloan az a legnagyobb baj, hogy nincsen betegsegtudata. Nem is erdekli, mi baja van. Ongyilkossaggal fenyegetozik, holott azt mondja, jol van, csak maskepp gondolkodik. Viszont ha nincsen terve a jovore, csak az esetleges meghalas, akkor nincsen jol.
Ra kell ebresztened, hogy valoban beteg. Immunisnak kellene lenned ezekre a buta fenyegetozeseire, es akkor neki talan leesne, hogy ezt a kenyelmes burkot nem tudja manipulacioval fenntartani. Mondd meg neki, hogy segiteni akarsz neki, hogy legyen onellato, de ezt az allapotot nem vagy hajlando tovabb elviselni.
Tudom, hogy az ongyilkossagi kiserlet nagyon komoly dolognak tunik, es esetleg ugy erzed, abba hajszolod ezzel, hogy bantsa magat. De mi mas lehetoseg van? Ha ez igy marad, te idegosszeroppanast kapsz, o meg ugyis meghal majd az utcan.
Dolgozz magadon, hogy tudj a szituacionak megfeleloen viselkedni es leperegjen rolad a manipulacio. Illetve olvass utana, pszichologiai konyvek, hasonlok - talan felfedezed es megerted a betegseget, problemajat. Talan tisztabban latod majd a dolgokat.
Bocsánat, ha már volt, de mennyire volt "elkényeztetve" gyerekként?
Barátai vannak vagy voltak valaha?
Én is sokat ültem anno a gép előtt, de engem ez kíváncsivá tett és ezen a vonalon tanultam tovább, nekem ez meghatározta a későbbi pályaválasztásomat.
Hát szerintem menj el otthonról az fix.
Mondd meg neki hogy szereted, de nem tudsz neki tovább segíteni, és rossz anyának érzed magad. Szeretnél visszajönni, ha változtat dolgokon...
De ahhoz az kéne, hogy elmenjen orvoshoz... Így megmondanám neki. Közöld vele, hogy nincs internet. Add el szerintem a számítógépet is, vegyen magának.
Tudom hogy irtóra durva amit mondok, de láttam már ilyet élőben...csak ő már 27 éves volt... és iszonyatosan kövér... és el volt tartva....szóról szóra ugyanez... és még ő szólt be nekem :)
Segíts magadon!
Azért valahogy hagynél neki egy cetlit, hogy lefoglaltam neki egy időpontot a pszichológusnál és menjen el..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!