Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van egy 19 éves fiam, minden...

Van egy 19 éves fiam, minden erőfeszítésem ellenére abba hagyta az iskolát, dolgozni nem akar, nagyon szorong hacsak ki kell menni az utcára, ugyanakkor orvosi segítséget sem fogad el! Mit lehet tenni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
délben kel, hajnalba fekszik, súlyos számítógép függő szerintem, én pedig lassan bele halok a bánatba meg a tehetetlenségbe, már nem tudom hova fordulhatnék segítségért...

2016. ápr. 5. 18:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
91%

Én is pánikbeteg vagyok,nekem is volt egy ilyen időszakom.Nagyon nem könnyű.Én sem szedtem soha semmit,mert ismerősök tapasztalatai alapján csak ideig óráig segít ha segít egyáltalán.

Nekem eljött az a pont,hogy azt mondtam nem akarok így élni,és fokozatosan vissza szoktattam magam az életbe.Borzasztóan nem könnyű,néha még ma sem az,de mindent meg kell tenni,mert nem élet az élet a 4 fal között.De neki akarnia kell!

2016. ápr. 19. 10:17
 22/30 homo ludensz ***** válasza:
66%
Ez bizony betegség és olyan hogy a páciensnek nincs betegségtudata. Kialakított magának egy virtuális világot és csak abban érzi biztonságban magát. Neki az a valóság.Mindent és mindenkit ellenségnek vél aki az ő világából ki akarja szakítani. Előbb utóbb te lebetegszel hiszen kettő helyett dolgozol és mentálisan is óriási terhet viselsz. Akkor nem tudom elmegy e bevásárolni és az egyéb tenni valókat megteszi e. Esetleg ő is összeomlik a világával egyetemben?
2016. ápr. 19. 10:34
 23/30 anonim ***** válasza:
78%

De vajon mi baja van? Mert oke, hogy jart terapiara, de hogy-hogy nem keszult diagnozis?

Te is mondtad, hogy ez nem egyik naprol a masikra alakult ki nala. Mit mondott a szakember? Gyermekkori trauma? Pozitiv megerosites hianya? Egesz egyszeruen mentalis betegseg?

Nyilvanvaloan az a legnagyobb baj, hogy nincsen betegsegtudata. Nem is erdekli, mi baja van. Ongyilkossaggal fenyegetozik, holott azt mondja, jol van, csak maskepp gondolkodik. Viszont ha nincsen terve a jovore, csak az esetleges meghalas, akkor nincsen jol.

Ra kell ebresztened, hogy valoban beteg. Immunisnak kellene lenned ezekre a buta fenyegetozeseire, es akkor neki talan leesne, hogy ezt a kenyelmes burkot nem tudja manipulacioval fenntartani. Mondd meg neki, hogy segiteni akarsz neki, hogy legyen onellato, de ezt az allapotot nem vagy hajlando tovabb elviselni.

Tudom, hogy az ongyilkossagi kiserlet nagyon komoly dolognak tunik, es esetleg ugy erzed, abba hajszolod ezzel, hogy bantsa magat. De mi mas lehetoseg van? Ha ez igy marad, te idegosszeroppanast kapsz, o meg ugyis meghal majd az utcan.

Dolgozz magadon, hogy tudj a szituacionak megfeleloen viselkedni es leperegjen rolad a manipulacio. Illetve olvass utana, pszichologiai konyvek, hasonlok - talan felfedezed es megerted a betegseget, problemajat. Talan tisztabban latod majd a dolgokat.

2016. ápr. 19. 12:58
 24/30 anonim ***** válasza:
39%

Bocsánat, ha már volt, de mennyire volt "elkényeztetve" gyerekként?

Barátai vannak vagy voltak valaha?

Én is sokat ültem anno a gép előtt, de engem ez kíváncsivá tett és ezen a vonalon tanultam tovább, nekem ez meghatározta a későbbi pályaválasztásomat.

2016. ápr. 19. 13:26
 25/30 A kérdező kommentje:
Sajnos tényleg így van, ahogy írtatok, beteg de nincs ennek tudatába! S nem fogad el orvosi segítséget. Ahhoz hogy egy diagnózist fel tudjanak állítani be kellene feküdjön a kórházba, és ő erre nem hajlandó.... Ott voltunk... három orvos próbálta meggyőzni hogy segíteni szeretnének neki,nem fogadta el és erőszakkal nem lehet bent tartani senkit. Most én mint édesanya mit tehetek? Én tudom hogy beteg... Rakjam ki az utcára? Ez lenne a jó megoldás? Az egyetlen megoldás? Képtelen vagyok! De azt érzem hogy fogy az erőm, lelkileg és fizikailag egyaránt.
2016. ápr. 24. 07:19
 26/30 anonim ***** válasza:
42%
Ki ne dobd de a betegségét fenntartó körülményeket lehet csökkenteni. Első kör internet megvonás. Nem kell egyből az egészet, elég este 8tól. Router lekapcs. Lesz dühöngés, fenyegetőzés, de változtatni kell.
2016. máj. 8. 19:28
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Hát szerintem menj el otthonról az fix.

Mondd meg neki hogy szereted, de nem tudsz neki tovább segíteni, és rossz anyának érzed magad. Szeretnél visszajönni, ha változtat dolgokon...

De ahhoz az kéne, hogy elmenjen orvoshoz... Így megmondanám neki. Közöld vele, hogy nincs internet. Add el szerintem a számítógépet is, vegyen magának.

Tudom hogy irtóra durva amit mondok, de láttam már ilyet élőben...csak ő már 27 éves volt... és iszonyatosan kövér... és el volt tartva....szóról szóra ugyanez... és még ő szólt be nekem :)

Segíts magadon!

Azért valahogy hagynél neki egy cetlit, hogy lefoglaltam neki egy időpontot a pszichológusnál és menjen el..

2016. máj. 8. 22:58
 28/30 anonim ***** válasza:
Vannak más megoldások is mint a menekülés. Ez a menj el dolog csak tinikorban tűnik jó ötletnek.
2016. máj. 9. 08:09
 29/30 anonim ***** válasza:
28as messze nem vagyok már tini.
2016. máj. 21. 09:40
 30/30 anonim ***** válasza:
42%
Ne arról beszélj neki hogy te kikeszulsz, hogy dolgozni menjen, vagy hogy csináljon valamit, hanem BESZELGESS vele. Nem ugyanaz. Minden embernek más baja van és mindenkinek az a legnagyobb. Ne fenyegetőzz, meg nem az internetet kell megvonni, hanem kapcsolatot kell vele építeni, aprólekos munkával kiszedni belőle hogy mi baja van. Lehetőség mutatni neki, de elsőre biztos nem azt hogy fiam ott egy jó állás vagy suli. Teljesen horror követelmények vannak ma már az iskolában, éppen az is kiakaszthatta, de ez csak tipp. A pszichiátria veszélyes játék, nem minden orvos jó. Ugyanez igaz a pszichologusra is. Inkább magánorvoshoz/picologushoz vidd, ott kapsz is valamit a penzedert. Akkora haddnemondjam mi ne legyél, hogy befekteted a pszichiátriara. Ha nem tartották bent nincs is olyan baja. Eszerint pedig nem skizo és internet alapján te ne diagnosztizalj. Ne feljel te attól, ha bármi olyan baja lenne, amiért benn tarthatnak, örömmel megtennek. Szóval lelki okok. Az embereknek van lelkük. Beszélgess!!
2016. máj. 21. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!