Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Átlagosan mennyi időt tölt...

Átlagosan mennyi időt tölt egy anya a gyerekeivel?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból. Pl az normális ha a hétvégét (péntek szombat és vasárnap délutánig) együtt töltjük, hét közben viszont csak kb 2-3x látom és csak pár percet tudok beszélgetni vele?

16 és 11 éves gyerekekről van szó és 40 éves nőről.

2016. ápr. 4. 22:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Apukámmal régen elváltak már tehát egyedül vagyunk otthon. És igen:) bele lehet szerintem számolni bármilyen közös tevékenységet
2016. ápr. 5. 09:08
 12/20 anonim ***** válasza:
70%

Ez kevés.

Több műszakban dolgozok, a délután húzós. Reggel fél órát vagyunk együtt (ébresztéstől indulásig), és szünetben hívom a családot. Igyekszek mindenkivel beszélni, párommal is, így sok idő n jut.

SOS ügyben viberen ilyenkor is tudnak írni, és kimegyek felhívni őket.

Nekem ez is kevés, de azért nem pár perc.

Voltam én is vàlás után ismerkedős időszakban, de az durva, hogy alig találkoztok.

Nyugodtan beszélj anyuddal, hogy több időre és figyelemre van szükségetek, ossza be másképp az idejét.

Egy pasi hol van, hol nincs, de az ember gyerekei örökké ott vannak/lesznek.

Aztán majd ő fog sírni, ha pár év múlva tojtok a fejére, a pasi már sehol sincs, és napok óta nem szólt hozzá senki. :(

2016. ápr. 5. 09:10
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Csak gratulálni tudok a szülőanyádnak! Ezek szerint hétköznap lefalcol a pasijához és titeket meg 2-3 alkalommal pár percre meglátogat? Te felügyeled a testvéredet? Ki főz rátok, meg egyáltalán, ki tanul veletek és ki segít ha kell? Agyam eldobom. Most gyakorltilag 16 évesen neveled a 11 éves tesódat anyád helyett? Az ilyen némber megérdemelné, hogy értesítse valaki a gyermekvédelmiseket, felháborító. Nekem is ennyi idős a nagyobb gyerekem, igaz a kicsi kevesebb, no de elképzelni sem tudom, hogy lelépjek itthonról állandó jelleggel holmi pasi miatt. Ebből is látszik,hogy nem csak a férfiaknál van kapuzárási pánik. Fontosabb a magánélete a párjával, mint a gyerekei! Ez borzasztó kevés idő, az meg nem mentség, hogy a hétvégéket méltóztatik veletek tölteni. Mellettetek lenne a helye. Nem azt mondom, hogy egy 2 gyermekes egyedülálló anyának harangoztak és nem lehet magánélete, dehogynem . De mindig a gyerekei kell, hogy az első helyen legyenek, hozzájuk kell alkalmazkodni és az Ő igényeik után sorolni a saját szükségleteket, no pláne nem szenvedhetnek hátrányt ilyen mértékben. Mondjuk a pasi is megéri a pénzét! Én tuti nem állnék össze olyan nővel, aki a tudomásom szerint lelkiismeret-furdalás nélkül otthon hagyja a gyerekeit minden hétköznap, csak azért, hogy az én gatyámba másszon bele. Eszem megáll! Anyád figyelmét meg alkalmasint felhívhatnád arra, hogy a 11 éves testvérednek nem te vagy a szülője, nem a Te felelősséged felügyelni és nevelni Őt non-stop 24, lesz szíves erre időt szakítani a jövőben, mert marhára nem a Te dolgod. Ha teszem azt kollégiumba költöznél- csak elméleti felvetés-, akkor a 11 éves gyereke otthon sakkozna egyedül, vagy megoldaná valahogy? Csak mert vegye úgy, hogy meg kell oldania, ugyanis ez a kötelessége. Nem a hobbija, a vállalt feladata. Mellesleg ha bármi baj érne benneteket, ez simán büntetőjogi kategória,-kiskorú veszélyeztetése- ezt nem ártana tisztázni vele. Az egy dolog, hogy Te 16 vagy, de a tesó még csak 11. Nem Te, hanem Anyád a gondviselő szülő, nem csak erkölcsi értelemben, de a büntetőjogi felelősség is az övé!
2016. ápr. 5. 10:08
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Jelenleg GYED-en vagyok a kicsivel, így jut idő rájuk bőven, hisz nekem most ténylegesen ez a hivatásom.

Azért megmondom őszintén, kicsit tartok tőle milyen lesz 2 év múlva, ha újra dolgozom majd.

Reggel ugye rohanás ovi, suli, munka. Kb délután 5-re érünk majd haza, főzni,mosni kell. 1-2 beesteledik. Jó, nyilván nem pár percet fogok velük foglalkozni. Segítek tanulni, közös vacsi, este olvasok mesét, de azért napi 8 óra sehogy se fér bele, mint ahogy azt valaki írta, attól tartok 😊

Viszont amit anyukád csinál...hát az nem egy ideális állapot.

2016. ápr. 5. 10:23
 15/20 A kérdező kommentje:

Ez így van és köszönöm hogy leírtad, de mit tudok tenni? Húgom dolgaival is én foglalkozok a suliban ha bántják én beszélem meg a dolgokat és a leckét is én oldom meg vele. Anyám főz néha de az édeskevés, szóval az is kvázi az én dolgom. Hiába mondtam neki hogy foglalkozzon a húgommal, pár napig rendszeresen felhívott hogy "kész-e a lecke?" aztán azt se.

Múltkor is azért vitatkozott mert egy órára el akartam menni egy kávézóba a barátnőimmel és az volt a baja hogy akkor mégis hogy képzelem, ki fog vigyázni a húgomra?-.-"

2016. ápr. 5. 10:24
 16/20 anonim ***** válasza:
94%
14-es vagyok. Na ez viszont nagyon durva. Egyrészt, ha már minden kötél szakad, egy 11 évest már otthon lehet hagyni 1-2 órára. Másrészt egy ilyen kérdésre csak annyit válaszolnék, hogy"Az, aki szülte." A többire meg inkább nem is mondok semmit, mert nem akarom ócsárolni anyukádat.
2016. ápr. 5. 10:34
 17/20 anonim ***** válasza:
75%
Ez viszont már mindennek a teteje! Ezek szerint el sem mehetsz otthonról? Nyugodtan válaszold azt leközelebb, a kérédsére, hogy majd vigyáz rá az, akinek a kötelessége, azaz ő, de ha ez ennyire nagy gond neki, fogadjon fel segítséget és fizesse meg! Nézd, mindent meg lehet oldani, csak kérdés mennyire járható ez az út. Nyilván anyut is be lehetne finoman "fenyíteni", mert jelenleg ő az aki hisztis kamaszként viselkedik, csak nem tudom mennyire lenne kifizetődő. Első körben én a helyedben kerítenék valami állandó délutáni elfoglaltságot, ami úgy heti 2 alkalom legalább. Nem tudom mire van lehetőség a középiskolában, ahova jársz, valami akad nyilván. Ezek után ezekre rendszeresen eljársz, tételezzük fel, kedden, csütörtökön 4 től, (sport, fakultáció, szakkör, bármi...)utána beszélgetés a barátnőkkel. Oldja meg. Ha nem hajlandó engedni, hogy közösségi életet élj, mert a tesódat nevelteti veled, akkor meg meg kell neki mondnai, hogy ez esetben viszont, mivel hazudni nem vagy hajlandó, jelzed xy tanárnak,edzőnek, bárkinek akinél a jelentkezést intézted, hogy mi a valódi oka, miért nem tudsz elmenni, azért mert egyedüli testvérként Te felügyeled a testvéred és mondd meg neki, hogy akkor már te mosod kezeid, hogy mit kezd a tanár az infóval, de ne lepődjön meg, ha következménye lesz. Nyilván kiborul, de ha van egy csöpp esze, belátja, hogy ez nem oké és ha nem is cuccol állandóra haza- ami kötelessége volna-, legalább igyekezzen teret engedni neked is. Mondjuk én nem finomkodnék, de megértem azt is, hogy nem akarsz drasztikus lépéseket tenni, hiszen Neked kell együtt élned utána is vele és ha elmérgesedik a heylzet, a fene se tudja miként fog viselkedni Veled. Ezért is mondom, első körben iskolai délutáni elfoglaltságot keress, attól nem tilthat el, de ha semmi kompromisszumra nem lesz hajlandó, ezt valakinek jelezned kell. Rokonok? Senki nem segít? Mindenképpen egy felnőttnek kellene beszélnie vele, pontosabban alaposan felvilágosítani, egyrészt, hogy amit csinál, az kritikán aluli, másrészt simán törvénytelen, ha már a szép szóból nem ért. Majd kikeresem a jogszabályt. Én tuti helyreraknám szintén 40 éves nőként, de egyrészt nem ismerlek Benneteket, másrészt így vadidegenként semmi közöm ahhoz, amit művel, ha a környezetemben tapasztalnék ilyet, a lehetőségeimhez mérten boztosan segítenék, legalábbis nem mennék el szó nélkül mellette. Ifjúságvédelmi felelős is kell, hogy legyen a suliban. Keresd fel, mondd el a problémádat és azt is, hogy segítsen megoldást keresni, kérd a diszkrécióját, ha nem szeretnél "ügyet" belőle első körben. Hátha lesz valami megoldás, de ha nem, akkor sajnos tényleg csak a hivatalos út marad, mert bármennyire is nem fúlik az ember foga hozzá, az mégsem állapot, hogy kvázi Veled láttatja el a szülői teendőket és átruházza rád azt a felelősséget, ami jog szerint is őt terheli. Nem teheti meg! Nincs üdvözítő megoldás, közeledni kell, kompromisszumot kötni, vagy borítani a bilit, mondom én elsőként aprókat lépnék, a fentebb már javasoltak formájában. Majd még töröm a fejem, de most dolgoznom kell, home office ide vagy oda.
2016. ápr. 5. 11:06
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi segítséget :) próbálok tenni, de tényleg nehéz eset és a húgom se szeretném hogy rossz kezekben legyen
2016. ápr. 5. 11:12
 19/20 anonim ***** válasza:
85%
Igazán nincs mit, majd még gondolkodom, mi lenne a megfelelő mindenkinek! Persze, értelek, én is pont ezt mondom, hogy ha elmérgesedik a helyzet, az nem lesz jó senkinek, hiszen Te és a 11 éves testvéred innátok meg a levét egy olyan helyzetnek, amibe teljesen önhibátokon kívül kerültetek bele, viszont nem tartható fenn még évekig, de hónapokig sem. Majd csak kitalálunk valami okosat. Vigyázzatok magatokra, majd ha még valami használható információt szerzek, vagy eszembe jut valami értelmes is, jelzem.
2016. ápr. 5. 11:17
 20/20 anonim válasza:
55%
szerintem üljetek le beszélgetni,kérd meg őt,hogy hallgasson végig higgadtan. Ha nem megy bele,akkor írj neki egy levelet,és mindent,ami bánt vesd a lapra és add oda neki,vagy rakd az ágyára.
2016. ápr. 5. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!