Szerintetek jogos hogy nem akarom ezt minden nap?
Kezdem elölről.
Reggel 5-kor kelek, délután 16:30-kor érek haza.
Bejárós gyerek vagyok. (Anyám unszolására, hogy a "legjobb" gimibe tanulhassak, amúgy nem kellene ennyit utaznom és korán kelni)
A problémát az ebéd jelenti. Anyám nem akarja befizetni a menzát, így azt mondta anyám, hogy majd a nagymama főz nekem. Ezzel egy probléma van, a mellettünk lévő faluba lakik. Mondtam anyámnak hogy oké, de bérletre adjon pénzt, mert ami lenni szokott, az már odáig nem jó. Erre a "kis" távra viszont nem akar adni nekem pénzt bérletre, mert le tudom biciklizni. Viszont így én nem mentem bele, hogy 16:30-kor érek haza, 17:00-kor elindulok mamához egy 30-30perces biciklizésre, közte meg vagy egy órát ott kell lennem, mert úgy se engedne el hamarabb, ahogy ismerem.
Ha ezt megtenném, akkor kb 19:00-ra lennék otthon minden nap, hulla fáradtan. (21:30-kor takarodó)
Úgyhogy jelenleg úgy van, hogy nincs ebédem, reggelire 2 kifli, ebédre 2 kifli, vacsorára is 2 kifli.
Heti egyszer (vasárnap) eszek csak főtt ételt.
Nekem ez nem probléma, a lényeg az hogy most mama és anya is haragszik rám.
Ti ebben a helyzetben elmennétek ebédelni így mamátokhoz?
Ja és ne mondjátok már hogy tanuljak meg főzni, mert akkor már simán elmehetnék, időben ugyanott lennék.
Lehet hogy most ez olyan kérdés amin nem lehet segíteni, de le kellett írnom...
Anyukád nem normális. A legjobb gimibe járás lóf.t nem ér, ha az embernek 2 és fél órája van minden egyes hétköznap a tanulásra (ebbe beleértve a házit, a napi tanulást és ugye alkalomadtán a tz-ket is), főleg ha már fáradtan ér haza... nem elég csak oda járni, tanulni is kell...
Az nem lenne jó, ha egyszer mennél hetente, és akkor több napra vinnél onnan csomagolva kaját?
Én főznék magamnak, tuti nem élnék kiflin...
Fèl óra alatt rengeteg féle kaját össze lehet dobni, 5-re kész vagy, eszel, és van 4.5 órád :)
lemaradt: mivel a mamádnak is pézbe kerül a főzőcske, alapabb egy menza, a mama meg locsolgassa nyugiba a virágait..
Ha egyszer nem érsz oda vagy inkább nem mész mert hulla fáradt vagy, még te leszel a hibás és nem főz többet..
Teljesen jogos.
Az iskola miatt nem "háborognék", egy jó gimi tényleg sokat számít.
Viszont anyádat nem értem ezzel az "én kapok enni a munkahelyemen, de a gyerek éljen kiflin" mentalitással:(( Erre a nagyi sem lenne megoldás, délután 5-kor az már vacsora, nem ebéd...
A plusz 1,5 óra meg rengeteget számít, és főleg télen kellemetlen, amikor még sötét is van:(
Tudom, hogy azt írtad, ezt ne emlegessük, de én is főznék. Én Kb. 30 éves koromig semminek nem voltam hajlandó nekiállni a konyhában, ami 30 percnél tovább tart, így is elég sok ételt sikerült összedobni:)) - szóval a helyzet távolról sem reménytelen.
Itt nem azzal van a baj, hogy nem eszel főtt ételt, azért mert egy kaja meleg, nem lesz egészséges vagy tápláló, pláne ha egy nagyi főzi.
Itt az a baj, hogy anyukád leszarja, mi van veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!