Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kicsit elveszettnek érzem...

Kicsit elveszettnek érzem magam, de tudom, hogy jobb lesz. Másnál is volt így?

Figyelt kérdés

Februárban befejeztem egy tanfolyamot, azóta nincs rendes munkám. Hetente egy napot tudok dolgozni, ami havi 20ezret jelent. A tanfolyam befejeztével elkezdtem rögtön németországi munkát intézni nekem és a barátomnak, de április-májusi határidőt mondtak, és még nem hívtak... Másik munkát meg még itthonra nem találtam.

A nevelőapám viszont kitalálta, hogy mivel még mindig otthon lakok hivatalosan, ezért adnom kell neki 10ezret havonta, hogy ott lakhassak. (Azt tudni kell, hogy néhány hónapja kaptak egy elég szép nagy összeget, amit seperc alatt elvertek anyámmal többnyire felesleges dolgokra) Hetente kb 3 napot voltam otthon az elmúlt hónapokban, arra az időre is én vettem magamnak az ételt, innivalót, és minden mást amire szükségem volt.

Aztán tegnap egyszercsak bejött a nevelőapám a szobámba, és közölte, hogy ők most elmennek a húgommal meg anyámmal moziba, de nehogy elfelejtsem a pénzt amit megbeszéltünk. Mivel nem tudom kifizetni, meg nem is akarok a félretetthez nyúlni(amit a külföldi elinduláshoz tettem félre), összeszedtem pár fontosabb cuccom, és pár táskával leléptem otthonról a barátomékhoz. Az ő családja mindigis nagyon szivesen fogadott.

Most viszont valahogy elérkeztem arra a pontra, hogy kicsit elveszve érzem magam, sehol nem vagyok igazán otthon, és a sírás kerülget, hogy ilyen a családom.

Anyám bátyával voltam, tegnap kicsit, neki is elmeséltem, milyen rosszul érzem magam, és mondta, hogy vele is megcsinálta a nevelőapám, hogy elmentek együtt megcsinálni egy munkát, és nem fizette ki rendesen, mert "nem dolgozott elég aktívan". Ilyen dolgok tudatában, egyszerűen már rosszul vagyok az egésztől. Undorodok tőlük.

Mások, akik "elmenekültek" otthonról, hogy csinálták? Mikor vittétek el az összes cuccotokat, és milyen sűrűn néztek vissza? És mikor éreztétek magatokat újra otthon valahol?

Köszi L20..

2016. ápr. 4. 10:17
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Valóban, ez még önmagában nem utalna problémára. de ha melléveszed a többi tényezőt is, akkor azért érdemes elgondolkodni rajta. Akárhogy is vesszük 20- nak 10 a fele. Szerintem irreális elvárás bármekkora keresetnek a felét elkérni. Én most fogom befejezni az egyetemet. 30 ezer forint támogatást kapok otthonról havonta, ami kb a havi kajámra elég. Ezen felül ha kapok születésnap/névnap/karácsony/anyámkínja, azt tudom másra költeni. Illetve nyáron szoktam dolgozni 2 fesztiválon, amiért nagyjából 200 ezer forintot kapok. Ezt kell beosztanom egész évre, így átlagban 40-45 ezer forint jut egy hónapra. És bizony ez sem valami sok. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nem szórom két kézzel a pénzt.
2016. ápr. 5. 10:37
 22/22 anonim ***** válasza:
Nézd, utolsó, nálam volt egy időszak az életemben, amikor FHT-t kaptam - otthon laktam és az összes pénzt oda is adtam a szüleimnek, mert tisztában voltam vele, hogy szükség van rá és nem fedezi egy havi ellatasomat. Mindegy teljesen mindegy, hogy mi mit mondunk, hogy élünk, ha az ő szülei máshogy gondolják
2016. ápr. 5. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!