Kicsit elveszettnek érzem magam, de tudom, hogy jobb lesz. Másnál is volt így?
Februárban befejeztem egy tanfolyamot, azóta nincs rendes munkám. Hetente egy napot tudok dolgozni, ami havi 20ezret jelent. A tanfolyam befejeztével elkezdtem rögtön németországi munkát intézni nekem és a barátomnak, de április-májusi határidőt mondtak, és még nem hívtak... Másik munkát meg még itthonra nem találtam.
A nevelőapám viszont kitalálta, hogy mivel még mindig otthon lakok hivatalosan, ezért adnom kell neki 10ezret havonta, hogy ott lakhassak. (Azt tudni kell, hogy néhány hónapja kaptak egy elég szép nagy összeget, amit seperc alatt elvertek anyámmal többnyire felesleges dolgokra) Hetente kb 3 napot voltam otthon az elmúlt hónapokban, arra az időre is én vettem magamnak az ételt, innivalót, és minden mást amire szükségem volt.
Aztán tegnap egyszercsak bejött a nevelőapám a szobámba, és közölte, hogy ők most elmennek a húgommal meg anyámmal moziba, de nehogy elfelejtsem a pénzt amit megbeszéltünk. Mivel nem tudom kifizetni, meg nem is akarok a félretetthez nyúlni(amit a külföldi elinduláshoz tettem félre), összeszedtem pár fontosabb cuccom, és pár táskával leléptem otthonról a barátomékhoz. Az ő családja mindigis nagyon szivesen fogadott.
Most viszont valahogy elérkeztem arra a pontra, hogy kicsit elveszve érzem magam, sehol nem vagyok igazán otthon, és a sírás kerülget, hogy ilyen a családom.
Anyám bátyával voltam, tegnap kicsit, neki is elmeséltem, milyen rosszul érzem magam, és mondta, hogy vele is megcsinálta a nevelőapám, hogy elmentek együtt megcsinálni egy munkát, és nem fizette ki rendesen, mert "nem dolgozott elég aktívan". Ilyen dolgok tudatában, egyszerűen már rosszul vagyok az egésztől. Undorodok tőlük.
Mások, akik "elmenekültek" otthonról, hogy csinálták? Mikor vittétek el az összes cuccotokat, és milyen sűrűn néztek vissza? És mikor éreztétek magatokat újra otthon valahol?
Köszi L20..
10
Nem te nevezted élősködőnek de a 9 már igen. Na mindegy.
Azért kíváncsi lennék hogy mikor a saját gyereked van ilyen helyzetben mit csinálnál. Gyanítom nem így vélekednél.
A megfutamodásban igazad van.
12
Ez jól hangzik amit írsz, de szerinted a kérdezővel is ennyit foglalkoztak? Gyerekkorában neki is elmagyarázták? Megtanították? Mikor kommunikálni nem mer/tud velük.Mert szerintem nem.
Amilyen normálisan írsz, ez alapján is csak azt tudom feltételezni hogy akárhogy is nevelted a gyereked akkor is segítenél neki ha ilyen problémája lenne, biztos vagyok benne hogy nyújtanád a kezed ha egy fillérje sem lenne.
Sose legyek ilyen szülő (ember), mint egyesek. Szerintetek az normális, hogy a család lazán elver kb. 5000 Ft-ot mozira egy délután, de a kérdezőtől elvárják, hogy havi 10000 Ft-ból fedezze az étkezését és az egyéb szükségleteit (a többit pedig leadja)? Gyengébbek kedvéért 333 Ft/nap (3-4 zsemle meg egy csomag párizsi ára).
Egyrészt szülőként sosem várnám el a frissen végzett 20 éves gyerekemtől, hogy fizessen nekem, akkor sem ha dolgozik, hacsak nem vagyok annyira anyagilag megszorulva.
Másrészt miből fizessen, ha neki sincs felesleges jövedelme.
Anyukám sose várta el, hogy pénzt adjak haza. Nem tudom, másoknál hogyan működik, de nálunk a mamám támogatta a szüleimet, a szüleim minket (persze, ha gond van fordítva is működne), mi pedig azt tekintjük alapnak, hogy elindítsuk a gyerekeket az életben. Nem azt, hogy a gyerek adjon pénzt nekünk.
Ne félj, ha lesz munkád, és a saját lábatokra tudtok állni a barátoddal, akkor jó lesz.
Ilyen gondom nem volt, mint neked, de én az első párommal közös albérletünkben éreztem először, hogy ez a mi otthonunk, még ha csak ideiglenes volt is.
Nézd utolsó, itt mindig csak egy oldalát látod a történetnek. Vagy igaz, amit a kérdező leir, vagy nem. Én magamból indulok ki, azt írom, amit én tennék adott helyzetben.
Ha a gyerekemnek majd nem lesz munkája, akkor segítem nyilván, de nem a vegtelensegig. A cél nem az, hogy 40 évesen is otthon éljen és mi tartsuk el. Szerencsére ő már most is elég céltudatos -12 eves- így nem gondolom, hogy erre szükség lesz. Nem tudom, a kérdezőt hogy nevelték, de sok esze nincs -már elnezest- hogy így lelep otthonról
Nézd, annak ellenére, hogy nekem sosem kellett pénzt hazaadnom, megvolt az igényem rá, hogy minél előbb a saját lábamra álljak, még nem vagyok 40, de már saját házunk és családunk van a férjemmel, szóval nem nőttem a szüleim nyakára.
A sztoriból nekem az jön le, hogy a kérdező sem a lábát lógatja, hanem munkát keres, de másfél hónap alatt még nem jött össze. Ezt én még nem minősíteném ingyen élésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!