Mit tegyek, ha a szüleim nem értik meg, hogy nem akarok
együtt nyaralni velük?
Figyelt kérdés
Júniusban mennénk külföldre nyaralni, családostól, és ilyen varosnezos sétálós nyaralás lenne. A gond az, hogy nekem egyáltalán nincs kedvem elmenni. Ezt hiába mondom nékik mindig annyit mondanak" Jössz és kész!/Jó lesz az!/Te se tudod már mit akarsz/Te sehova se akarsz menni". 17 leszek nyár végén és olyanokkal jönnek, hogy "nem maradhatsz itthon egyedül 5 napra, az rengeteg idő" De én egyáltalán nem akarok menni! Teljesen más terveim vannak, és más eletritmusom is. Pl nekem egy éjszakai séta es a 10-kor kelés a jó, nékik meg a 7-kor kelés és este 7-kor séta. Tehát teljesen más az "eletritmus" is. Soha nem mentem el még bulizni, nem iszok egyáltalán, mivel nem szeretem az alkoholt, és még sose késtem, és mindig betartottam a szavam. Megbízható vagyok szerintük, de 5 napra nem mernek egyedul hagyni, úgy hogy mar majdnem 17 éves leszek akkor. Én nyárra mást terveztem. Júniusban pihi, Július diákmunka, Augusztusban meg elmenni egymagam egy bringás túrára belföldön, ugyanis nagyon szeretek bicajozni. De nekem ez a nyaralás maga lenne a pokol. Ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy el vagyok kényeztetve, hanem szimplán arról, hogy 17 évesen ugy kezelnek mint egy óvodást, akit nem lehet otthon hagyni egyedül 5 napra. Mit tegyek?
Engem nem nem zavarna a 7 órás kelés. Inkább az, hogy minden napos. Keltem nyaraláson jóval korábban is azért, hogy elérjem a gépemet, vagy, hogy szafarira menjünk, vagy napfelkeltét nézzek egy egy különleges helyen stb. Ezek kalandok, amikre, ha az ember vágyik, akkor ez ezekkel jár. Sajnos nem sok mindent tudsz tudni, ha a szüleid úgy döntöttek, hogy mész. Kiskorú vagy, ezért nem sok mindent tudsz tenni.
2016. ápr. 2. 16:20
22/29 anonim válasza:
Kedves kérdező! Nem olvastam a hozzászólásokat. A kérdésed elsőre egy igazi elkényeztetett leányzónak állít be aki egy nyaralást képtelen értékelni. 18 évesen nekem is volt hasonlóban tapasztalatom. A szüleimmel és tesóimmal nyaraltunk. Én már igazi Nőnek éreztem magam. Legalábbis szerettem volna annak látszani és úgy érezni magam. A szüleim és tesóim viszont igyekeztek hülyegyereknek beállítani. Ha kifestettem magam (persze finoman) visszaküldtek az ajtóból mosakodni, mert csak úgy mehetek velük. Ha csini ruhában mentem sétálni szóltak hogy miért nagylánykodom. Nagyon rossz volt. Mint ahogy beülni velük egy két helyre is. Tudod miért? Mert gyerekszerepbe kényszerített nőnek éreztem magam. Most már tudom hogy csak egy szárnyait bontogató csitri voltam, de bennem maradt ennek a nyaralásnak az emléke. Gondolom hasonló dolgok zavarnak téged is.
2016. ápr. 2. 16:43
23/29 anonim válasza:
Mit meg nem adnék, hogy eltudjunk menni a családdal külföldre nyaralni :( 5 napra ráadásul :(
2016. ápr. 3. 19:07
24/29 anonim válasza:
Nem erről szólta történt szerintem... Néhány év és felnősz, kirepülsz a családi fészekből, szeretnének még veled közös élményeket szerezni.
Mos istenem abban az 1 hétben nem dolgozol, majd akkor dolgozol még kicsit aug elején is. A bringa se tudom, hogy jön ide, elmész arra is majd augusztusban, ha jól értem semmit nem tiltottak meg, csak szeretnének elvinni nyaralni, aztán a nyár további részében azt csinálsz amit akarsz...
Én nagyon örültem amikor édesanyám elvitt Balatonra nyaralni, ki nem hagytam volna... 17 voltam amikor utoljára elvitt, elváltak és anyagilag már sajnos ez se fért bele a későbbiekben...
Istenem, na de majd rájössz erre pár év múlva... :)
2016. ápr. 3. 19:31
25/29 anonim válasza:
Az én fiam 23 éves és még most is eljön velünk nyaralni, igaz idén már a barátnőjével. De tavaly hármasban voltunk egy hetet. Nem mondom, hogy nem tudott volna magának jobb elfoglaltságot de tudta, hogy nekünk örömet okoz, ha eljön. És mi is hagytuk, hogy ne jöjjön reggelizni, később jöjjön utánunk a strandra, aludjon 11-ig és későn feküdjön le. Kirándulni természetesen ő is jött, akkor korán kelt. Én nagyon örülök, hogy ennyi idősen is velünk nyaral, pedig nem egy anyámasszony katonája. Zenél,focizik és bulizik sokat a haverjaival.
2016. ápr. 3. 19:42
26/29 anonim válasza:
Tizenévesen anyukámék mindenhova cibálni akartak nyaralni, nekem sem tetszett, nem volt kedvem elmenni, erőltetettnek tűnt az egész. Utólag visszagondolva nagyon megbántam, egy csomó igazán jó élményből maradtam ki. Jelenleg húsz leszek, úgyhogy nem telt el olyan sok idő. Nem mondom, hogy biztos te is meg fogod bánni, vagy hogy legyél hálás, mert én megértem ezt az érzést. Ennek ellenére azt ajánlom, hogy menj el, hidd el, jó lesz az! :)
2016. ápr. 3. 19:46
27/29 anonim válasza:
Én már egyszer írtam ide h hasonló cipőben jártam és drasztikus megoldással szabadultam ebből a helyzetből de azt nem ajánlom... Nekem annyiban volt más a helyzetem h én suli mellett eltartottam a családom, igen én őket nem ők engem... Még kiskorúként is... És amint 18 lettem megelégeltem h bár én tartom el őket ők akarnak parancsolgatni, ezért leléptem... Am 19 vagyok és már egy fokkal jobb a helyzetem, messze lakok tőlük és már nem (csak) én tartom el a húgaimat és anyumat... Időnként meglátogatom őket de akkor megy a szokásos pénzkérés, parancsolgatás ezért inkább nagyanyámnál lakok olyankor
2016. ápr. 3. 23:07
28/29 anonim válasza:
7 óra kelés jujj. :) Ki tudsz bírni pár napot. Mi is járunk bátyámmal szüleinkel még nyaralni pedig már a 20 is elmúlt sőt... :) Közös hegyemászás és ilyenek. Ott nem 7 kor kelünk. Hanem 4 kor. Kicsit boldogabb lehetsz, hogy egyáltalán el tudtok menni és el tudsz még a szüleiddel. Kibírsz velük 5 napot. Amúgy is ők a szüleid.
2016. ápr. 4. 11:27
29/29 EagleHUN válasza:
Egy jó tanács. Amit ingyen adnak fogadd el, ha ütnek akkor meg szaladj el.
Ha el is mégy velük nyaralni (miért is nem mernek 5 napra otthon hagyni?), addig alszol és oda mégy a nyaraláson ahova jólesik, akár külön utakon is!
Ugyanis a karodnál fogva úgysem fognak vonszolni sétálni. Amikor lelépnek már szabadon mehetsz ahova jó lesik. :) Az az 5 nap meg nem az egész nyár, attól még meglehet a biciklitúra is, meg a diákmunka is!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!