Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek a 16 (lassan...

Megengednétek a 16 (lassan 17) éves fiatoknak, hogy egyedül járkáljon Budapesten?

Figyelt kérdés
Repülővel fogunk érkezni (dél körül), onnan ő a felszáll a 200 E reptéri buszra, aztán a Kökinél átszáll a 3-as metróra, utána pedig a Deák téren a 2-es metróra. Leszáll a Puskás stadionnál, ahonnan indul a busz. Egy kis gurulós bőrönd lesz nála. Ez nem túl veszélyes? Főleg azok a ...bandák miatt a metróaluljárókban. Én is megyek, csak nekem előtte el kell intéznem Pesten valamit, és ő nem akar 4 óra hosszat rám várakozni.

2016. márc. 27. 13:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem teszem életképtelenné. Minden nap magába megy iskolába busszal, meg azzal jön vissza. Legtöbbször egyedül, vagy a barátaival megy mindenhova, de mi kisvárosban lakunk. Budapesten pedig majdnem 2 millió ember él, és hallottam egyet s mást, hogy nem a legbiztonságosabb. Természetes, hogy megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy egy ekkora városban hagyom-e egyedül lófrálni, metrózni, buszozni a gyerekem, de úgy döntöttem, hogy mehet. Köszönöm a válaszokat.
2016. márc. 27. 14:43
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Előbb fog véletlenül rossz irányba szállni a metróra, minthogy nappal vegzálják.

" Főleg azok a ...bandák miatt a metróaluljárókban."

Nem bandák, hanem hajléktalanok vannak.

2016. márc. 27. 14:50
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen bandákra gondolsz a metróaluljárokban. Esetleg hajlèktalanok vannak a nagyobb csomópontokban (Blaha, Nyugati). De hajlèktalanok mindenhol vannak. Nem gázosak. Ráadásul most fegyveres őrök vannak a metrók bejáratánál, lehet mèg máshol is. Nyugodtan engedd el a fiad nem lesz baja. Èn már 10 éve lakok Pesten de soha semmi inzultus nem törtènt velem pedig lány vagyok.
2016. márc. 27. 15:03
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Napközben nyugodtan, rengetegen járnak az aluljárókban, nem kell félteni.
2016. márc. 27. 15:03
 15/28 anonim ***** válasza:
77%
Látod, ezeknek az őrült pletykáknak is csak a vidékiek hisznek...
2016. márc. 27. 15:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne marháskodjunk,emberek ezrével metróznak minden nap a köki meg a stadionok között .Persze meglophatnak,leszúrhatnak stb de akkor ennyi erővel ki se engedd a házból,hátha a fejére zuhan egy repülő. Metrózni,fényes nappal max 20 percet sosem volt veszélyes,bármit hallottál.

Ellenben a kisvárosokban is sok bűncselekmény történik , én egy tökömnyni faluban nőttem fel,a hátsó szomszédomat megfojtották és elásták pl

a metróaluljárókban hajléktalanok vannak és csak isznak meg koldulnak

2016. márc. 27. 16:04
 17/28 anonim ***** válasza:
26%
És még csodàlkoznak a vidékiek,hogy butànak tartjuk őket :D
2016. márc. 27. 17:52
 18/28 anonim ***** válasza:
55%
Pff, és még csodálkoznak a pestiek, amiért nagyképű, aberrált tahóknak tartjuk őket -.-
2016. márc. 27. 18:26
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Jobban aggódnék a kék metró kigyulladása miatt.
2016. márc. 27. 19:16
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

annyira szánalmas ez a vidék vs Budapest szájkarate..

a kisebb városoknak vagy falvaknak is megvan az előnye meg a hátránya..ugyanez igaz a fővárosunkra is..

egyik sem tökéletes. ugyanúgy koldulnak,lopnak,késelnek "vidéken" is.

szerintem sem kéne ennyire félteni a gyereket. én max attól félnék, hogy eltéved. de ha ez történne, gondolom van gps a telefonján..vagy megkérdez valakit,hogy merre menjen..

ne fogd ennyire a kezét.. kb 1 év és akár külföldre is elköltözhet,hogyha neki úgy tetszik. akkor se akarnád majd "megengedni"? mert ezzel azt éred el, hogy távolabb kerül tőled(akár lelkileg is). legalábbis nekem nagyon rosszul esne a helyében,hogy ennyire életképtelennek tart anyukám.

ne féltsd ennyire.

2016. márc. 27. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!