Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednéd a 17 éves fiadat?

Elengednéd a 17 éves fiadat?

Figyelt kérdés

Van egy baráti család, akikkel évente változóan 1-3 alkalommal tudunk találkozni a távolság miatt. Most hétvégén itt töltenek a városunkban egy napot, és mivel pont aznapra esik a férj születésnapja, tartanak egy viszonylag nagy vacsipartit. A nagylányaink egy napon születtek és azóta is imádják egymást, így egyértelmű, hogy a lányom jön (ő 19 éves). A fiaink között 2 év különbség van, és soha nem volt köztük baráti viszony sajnos. Rajtunk kívül még egy család lesz ott.

Egyértelműnek vettem, hogy akkor mi megyünk 4-en, de a 17 éves fiam közölte, hogy ő nem akar jönni, mert 18. születésnapja lesz egy osztálytársának, és hivatalosa a buliba a 15 km-re lévő városba. Alapból el szoktuk őt engedi bulizni, mert megbzható gyerek, de most nem tudom. Én szívem szerint engedném, de nem szeretném, ha a barátainknak rosszul esne, hogy nem jelenünk meg teljes létszámmal. Férjem, akinek a férj gyerekkori barátja, közölte a fiammal, hogy ne is álmodjon a buliról, erre a gyerek már egy napja alig szólal meg.

Szerintetek kinek van igaza? Ti elengednétek? Nyilván nem a szavazatok alapján fogunk dönteni, de jó lenne látni, hogy más hogy gondolja.

2016. márc. 22. 19:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem feleség vagyok, hanem apuka. A gyereknek pedig azt kell megtanulnia, hogy olyasmit is meg kell tennie, amit nem akar. Munkahelyen sem hisztizhet majd. Elég szomorú, hogy csak én gondolom így. Bár ez sok gyereken meg is látszik.
2016. márc. 22. 21:14
 22/29 anonim ***** válasza:
97%

21: Igen, valóban meg kell tennie olyasmit is, amit nem szeret, pl. suliba kell járnia, nemszeretem tantárgyakat kell tanulnia stb. De az apja haverjának a születésnapi buliján mégis miért lenne kötelező részt vennie? Mert a szülő azt mondta? Ez tipikusan az az eset, amikor egy szülő a tekintélyével visszaélve magasról tesz a gyereke érzéseire csak azért, hogy nehogy _róla_ valaki rosszat gondoljon.

Épeszű baráti család egyébként sem csinál nagy ügyet abból, ha egy 17 éves fiú inkább egy baráti eseményre megy.

2016. márc. 22. 21:30
 23/29 anonim ***** válasza:
97%
Engedd el, egy 17 évesnek már kínszenvedés olyan társaságban eltölteni egy estét meg bájologni, akikkel nincs igazán jóban és egy számára sokkalta fontosabb programra hívták el. Életében egyszer 18 éves egy barát, a családot meg úgyis fogja még nyilván látni, de valószínűleg a háta közepére nem kívánja az egészet. Ne erőltessétek neki, ha nem akar menni, még úgy se, ha épp nem lenne más programja. Vele is kicsesztek meg magatokkal is.
2016. márc. 22. 21:38
 24/29 TappancsMancs ***** válasza:
91%
A férjed gondolkozzon el amikor ő gyerek volt biztos nem szerette az efféle gyerekek számára unalom partikat. Erősen kétlem. Más lenne persze a helyzet ha a srác is menne magától. Most a férjed megadhat a fiának olyat amit ő nem kapott meg. Sőt ti se azért menjetek hogy valami mesterkélt protokollt letudjatok, hanem beszélgessetek jókat, egyetek igyatok. A szülők barátai az ő barátaik, a gyerekeké meg az övéik. Ez így természetes. Annyit érdemes lehet hogy megkérdezitek a srácot mit üzen szülinapos férjnek XY-nak? Akkor lesz mit átadnotok hogy fiunk "Boldog szülinapot kíván" és ő is pont szülinapra ment. Oszkész ennyi.
2016. márc. 22. 22:27
 25/29 gnoomage ***** válasza:
95%
21# Persze, hisz minek gondolkozni, az erőszakkal kényszerítés a legjobb módszer, emiatt majd mindennek tudja majd a miértjét... Persze az mellékes, hogy egyedül egy értelmileg alulmaradt hülyegyerek lesz aki egyetlen döntést se tud majd hozni, de gondolom ez csak a te javadra válik, így az alapból használhatatlan és hülye rendszeredet nem tudja megkérdőjelezni...
2016. márc. 22. 22:32
 26/29 anonim ***** válasza:
91%

Én elengedném,a család akihez mentek a ti barátaitok . Teljesen megértem ha nem akar menni,nincs jóban a fiúval,alányok úgyis egymással lesznek el,ti a szülőkkel ..

Épp elég felnőttként is mindenhol jópofizni olyanokkal,akikkel egyébként szóba sem állnék . Elég morcos vagyok ,ha a szabadidőmet is így kell töltenem ,szerintem 17 évesen még sokkal rosszabb,főleg ha máshol szülinapi buli van a barátaival .

2016. márc. 23. 01:11
 27/29 anonim ***** válasza:
A férjed annak idején az apja haverjának a születésnapján üldögélt amikor a barátaival is lehetett volna? Nem hiszem.
2016. márc. 25. 00:45
 28/29 anonim ***** válasza:
Na, szivatjátok végül szegényt vagy elengedtétek?
2016. márc. 25. 21:07
 29/29 anonim ***** válasza:
59%-os, remélem szerintem csak egy unatkozó kisfiú vagy. Ilyen rossz apa nem létezik.
2016. márc. 26. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!