Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednéd a 17 éves fiadat?

Elengednéd a 17 éves fiadat?

Figyelt kérdés

Van egy baráti család, akikkel évente változóan 1-3 alkalommal tudunk találkozni a távolság miatt. Most hétvégén itt töltenek a városunkban egy napot, és mivel pont aznapra esik a férj születésnapja, tartanak egy viszonylag nagy vacsipartit. A nagylányaink egy napon születtek és azóta is imádják egymást, így egyértelmű, hogy a lányom jön (ő 19 éves). A fiaink között 2 év különbség van, és soha nem volt köztük baráti viszony sajnos. Rajtunk kívül még egy család lesz ott.

Egyértelműnek vettem, hogy akkor mi megyünk 4-en, de a 17 éves fiam közölte, hogy ő nem akar jönni, mert 18. születésnapja lesz egy osztálytársának, és hivatalosa a buliba a 15 km-re lévő városba. Alapból el szoktuk őt engedi bulizni, mert megbzható gyerek, de most nem tudom. Én szívem szerint engedném, de nem szeretném, ha a barátainknak rosszul esne, hogy nem jelenünk meg teljes létszámmal. Férjem, akinek a férj gyerekkori barátja, közölte a fiammal, hogy ne is álmodjon a buliról, erre a gyerek már egy napja alig szólal meg.

Szerintetek kinek van igaza? Ti elengednétek? Nyilván nem a szavazatok alapján fogunk dönteni, de jó lenne látni, hogy más hogy gondolja.

2016. márc. 22. 19:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
90%
Természetesen elengedném. Érthetőbb, hogy inkább a barátaival lenne. 17 évesen nem a családi barátokkal akarja tölteni azt az időt, amit a kortársaival is tölthetne, ráadásul egy - számukra - nagyon fontos eseményen.
2016. márc. 22. 19:53
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
persze, hogy elengedném. ha nem akar menni veletek, akkor nincs értelme erőltetni, inkább menjen az osztálytársának a szülinapi bulijára.
2016. márc. 22. 20:02
 13/29 anonim ***** válasza:
83%
Én 19 vagyok, de ismerem magam és az ilyen "nem akarom" partikat is elég közelről sajnos. Ne akard, hogy a gyereked haragudjon rátok. Nagyon sz** érzés egy olyan helyen kuksolni, ahol nem akarsz ott lenni, és még tenni is a szépet. És szégyen nem szégyen én ilyenkor még a duzzogásomra direkt rá is teszek egy lapáttal, hogy a kedves vendégség is lássa, hogy a kedvem legalább olyan jó, mintha húznák a fogam. Persze nem ők tehetnek róla, illedelmes vagyok ettől függetlenül, ha kérdeznek, de ez egyfajta fricska a szüleim szemében. Dackorszak. :D
2016. márc. 22. 20:26
 14/29 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem akar menni én még akkor se erőltetném, ha nem lenne más programja. A férjed barátjához, már nem is azért, de neki mi a frász köze van?
2016. márc. 22. 20:33
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen a férjjel érték egyet. Nehogy már egy gyerek dirigáljon a szülőknek. Nem lehet mindig az, amit akar. Nem értem miért kell kinyalni sok gyerek fenekét. Nekem is sok dolgot kell csinálnom, amit nem akarok, de ez van. Nem hisztizhetek, mint egy 5 éves. Neki sem kéne. Ha mégis teszi, akkor úgy is büntetném meg. Tanulja meg, hogy nem ő a főnök, hanem az apa.
2016. márc. 22. 20:45
 16/29 anonim ***** válasza:
95%
Elengedném.
2016. márc. 22. 20:47
 17/29 anonim ***** válasza:
86%
Hát én a 8-éveset sem vittem anno ha nem akart jönni....
2016. márc. 22. 20:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
A 15ös nagyon el van tévedve. A férjed abba nem gondol bele hogy a fiad barátjának milyen érzés lenne ha ő nem lenne ott? Nehogymár azért ne mehessen mert a férj haverjának születésnapja van. A szülőnek nem áll jogában így kiszúrni a gyerekkel. Én iskolából is hiányoztam az egyik barátom születésnapi bulija miatt.
2016. márc. 22. 21:03
 19/29 gnoomage ***** válasza:
88%
15# Aztán csodálkoznak miért lesz depis, emos, vagy b*zi a fiuk... Hisz a legjobb módszer az erőszakos kényszerítés, ezt már most jobb ha megtanulja, hisz itt nincs szabadság, nemám majd haverokat szerez mielőtt felköti magát mivel mindenki elhagyja mert nem látják csomó ideig...
2016. márc. 22. 21:08
 20/29 anonim ***** válasza:
90%
Birom ezeket az idilli csaldokat. Ahol a gyerek ha azt mondják a szülei hogy nem akkor nem :D nállunk ez sosem volt meg. Én sosem mentem sehova, se temetés se esküvő, egyszer meg is kérdezték töllem miért nem mentem el az esküvőre , csak annyit mondtam. Lesza-r-o-m a r-i-b-a-n-c-o-t , majd a sajatomra elmegyek :D
2016. márc. 22. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!