Ilyen az élet, nincs tökéletes?
24 éves dolgozó nő vagyok. 5 éve élek párkapcsolatban egy 29 éves férfivel. Mikor megismerkedtünk fiatalabbak voltunk és sokat buliztunk, idővel nekem ez az igényem csökkent, neki viszont nem.
2 éve vettünk részbenn hitelböl egy lakást, jövöre tervezzük a házasságot. Párom már tavaly és idén is nagyon szerette volna, de én nem szeretném még kicsit nem vesz vissza az alkoholból és a bulikból.
Otthonról ritkán jár el,havonta talán egyszer, de itthon heti 2-3 részeg és sürűn hívja át hétvégére a barátait is. Sokszor beszélgettünk erröl, olyankor mindig mindent megigér, amiket soha nem tart be egy két hétnél tovább.
Az nem zavarna ha átjönnek/átmegy a barátaihoz és iszik pár sört, de a részegsége nagyon zavar.
A szüleim szerint majd megváltozik, nem találok olyat aki tökéletes, félnek attól is, hogy mi lesz velem a hitel miatt (nem sok 4millió ft) és ha eladjuk a lakást akkor mihez kezdek.
Szeretem, de már csütörtökön elkezd fájni a gyomrom, hogy holnap megint iszik és részeg lesz.
Nem agresszív, részegen is kedves és ha már nem bír tovább inni egyszerüen elalszik.
Sajnos az egészsége sem a legjobb, a gyomrával komoly gondok vannak (ez miatt néha kihagy 1-1 hétvégét)
Meddig várjak még, hogy megváltozzon? Valóban butaság ez miatt szakítani? Szeretnék neki segíteni, mert jó ember és nagyon fájna ha ez miatt tönkre tenné az életét, csak nem tudom hogyan.
Minden tanácsot nagyon köszönök.
Igen, attól is félek, hogy beteg lesz!
Az anyai nagyapja rákban halt meg, és ő mégcsak nem is ivott.
Igen, ő is azt mondja, hogy még fiatalok vagyunk és majd megkomolyodik ha "eljön az ideje" most kicsit éljünk, szórakozzunk.
Mikor dolgozik akkor (még) nem iszik, csak olyan napokon amikor tudja, másnap nincs munka.
Részegre isza magát és ez zavar engem, nem tudom másoknál, hogy van de 3-4 sörtöl már részeg, vagy egy pohár (2dl) rövid italtól.
Én megértem, hogy stresszes a munka és nagy a felelősége és kicsit lazítana, de miért nem elég 1-2 pohár vörösbor, azt nem értem miért kell az egész üveggel miginni, hogy pihenni tudjon.
Nem akarom "fenyegetni" tudja, hogy nem tetszik a mit csinál, én sem vagyok tökéletes, ha egyszer úgy döntök, hogy megyek akkor azt jól megfontolom és nem jövök vissza többet. Nagyon átgondolom a döntéseim ezért nehezen is jtutok dülöre
"majd megkomolyodik ha "eljön az ideje""
Ja, mindig így kezdődik. Ígérgetéssel, meg lehurrogással hogy majd, majd...
"csak olyan napokon amikor tudja, másnap nincs munka"
"Részegre issza magát"
"miért kell az egész üveggel meginni"
Azért kell mert alkoholista, ezen nincs mit szépíteni.
"Nagyon átgondolom a döntéseim ezért nehezen is jutok dülöre"
Ezen nincs mit gondolkozni. Eldöntheted hogy szívatni akarod magad, vagy keresel egy normálisabb párt. És pont addig kell döntened amíg még viszonylag könnyű elszakadni.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez csak rosszabb lesz.
28 évesen már nem a buli kedvéért iszik, hanem ahogy te is írtad így vezeti le a feszültséget.
Hidd el én tudom milyen együtt élni egy emberrel, aki iszik és nálunk már gyerek is van szóval menekülj, amíg lehet.
Én leginkább azt csodálom, hogy épp a szüleid buzdítanak arra, hogy egy alkoholistával maradj... ("a szüleim szerint majd megváltozik")
Ha az én lányom partnere alkoholista lenne, mindent megtennék azért, hogy minél előbb szakításra bírjam.
"Én megértem, hogy stresszes a munka és nagy a felelősége és kicsit lazítana, de miért nem elég 1-2 pohár vörösbor, azt nem értem miért kell az egész üveggel miginni, hogy pihenni tudjon. "
Azért, mert alkoholista, fogd már fel!Heti többször stresszlevezetésként 2 dl tömény nem normális dolog. A helyedben szembesíteném (hogy nem azért iszik, mert fiatal és bulizik, hanem mert alkoholista) és vagy segítséget keres (elvonó) vagy elhagyod.
"Aztán elkezdett leépülni munkáját elveszítette, mi meg gyerekként felnőhettünk egy agresszív, undorító állat miatt. Senkinek nem kívánom ezt. Idén halt meg, egy percig nem hiányzik.
Róla is mindig mindenki ezt mondta hogy "pedig olyan jó ember volt"... hát dugják fel maguknak ezt a véleményt, nem ők 20 évnyi terrorban."
Ne haragudj nem ismerem a körülményeket, de ha valaki így beszél a saját vér szerinti apjáról akinek az életedet köszönheted, szerintem nagyon gáz, ahogy beszéltél róla most, akármi történt te azért élsz ma, mert ő volt az APÁD és neki köszönheted az életedet!
Tudod inkább téged tartalak gáznak nem is az apukádat, ha valaki saját halott apjáról így ír az nagyon gáz és elszomorító és nem értem, hogy miért kapott ez a válasz 100% értékelést.....
Valószínűleg az emberek intelligencia szintje a nullán található, itt legalábbis a 80%-a.... :)
Ja és azért szerintem normális tanácsokat kellene adni, nem pedig másnak a történetét elmondani és az alapján adni tanácsot, mert az egyenlő a nullával, minden ember más nincs egyforma ember! :)
Kérdező hallgass a belső hangodra a megérzéseidre és hagyatkozz az intuicióidra, én ezt tudom tanácsolni! :)
"A gyomorbajából rák lesz, csak idő kérdése! Lesz tőle egy gyereked, aki árva lesz!"
Mi vagy te valami sátánista médium, hogy ilyeneket jósolsz előre? :)
Ilyen primitív magyar mentalitást! A kérdezőnek így is nehéz a döntése és ti meg még rátesztek ilyen hülyeségekkel a hangulatára....
Na ezért utálok itt élni MO-n az emberek 80%-a egy agymosott lesz lassan, szerintem nézzetek el Ázsia felé, hogy ott milyen harmóniában élnek az emberek különösen a tibetiek! Példát lehetne róluk venni emberek! :)
Ja és nyugodtan nézzétek ezeket az agypukkasztó sorozatokat mint éjjel nappal Budapest és hasonlók tudjátok az is előidézi ezeket az állapotokat a családegységben és a háttérhatalomnak ez az egyik legalapvetőbb célja! :)
De hát aki vakon megy a világban ne csodálkozzon, hogy nem egységes és harmonikus az élete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!