Ilyen az élet, nincs tökéletes?
24 éves dolgozó nő vagyok. 5 éve élek párkapcsolatban egy 29 éves férfivel. Mikor megismerkedtünk fiatalabbak voltunk és sokat buliztunk, idővel nekem ez az igényem csökkent, neki viszont nem.
2 éve vettünk részbenn hitelböl egy lakást, jövöre tervezzük a házasságot. Párom már tavaly és idén is nagyon szerette volna, de én nem szeretném még kicsit nem vesz vissza az alkoholból és a bulikból.
Otthonról ritkán jár el,havonta talán egyszer, de itthon heti 2-3 részeg és sürűn hívja át hétvégére a barátait is. Sokszor beszélgettünk erröl, olyankor mindig mindent megigér, amiket soha nem tart be egy két hétnél tovább.
Az nem zavarna ha átjönnek/átmegy a barátaihoz és iszik pár sört, de a részegsége nagyon zavar.
A szüleim szerint majd megváltozik, nem találok olyat aki tökéletes, félnek attól is, hogy mi lesz velem a hitel miatt (nem sok 4millió ft) és ha eladjuk a lakást akkor mihez kezdek.
Szeretem, de már csütörtökön elkezd fájni a gyomrom, hogy holnap megint iszik és részeg lesz.
Nem agresszív, részegen is kedves és ha már nem bír tovább inni egyszerüen elalszik.
Sajnos az egészsége sem a legjobb, a gyomrával komoly gondok vannak (ez miatt néha kihagy 1-1 hétvégét)
Meddig várjak még, hogy megváltozzon? Valóban butaság ez miatt szakítani? Szeretnék neki segíteni, mert jó ember és nagyon fájna ha ez miatt tönkre tenné az életét, csak nem tudom hogyan.
Minden tanácsot nagyon köszönök.
Hagyd ott addig míg nincs gyerek. Minden alkoholista így kezdi, aztán majd elveszti a munkáját, és marad a napi piálás. Ha valaki 29 évesen képtelen ennek nemet mondani, az nem fog megváltozni később sem.
Példaként ott az én apám. Ő is eleinte csak "iszogatott" haverokkal, kocsmában, munka után, eleinte kedves és vicces volt, legalábbis azt mesélték. Aztán elkezdett leépülni munkáját elveszítette, mi meg gyerekként felnőhettünk egy agresszív, undorító állat miatt. Senkinek nem kívánom ezt. Idén halt meg, egy percig nem hiányzik.
Róla is mindig mindenki ezt mondta hogy "pedig olyan jó ember volt"... hát dugják fel maguknak ezt a véleményt, nem ők 20 évnyi terrorban.
Gondolj arra, hogy ha már most folyton gyomorgörcsöd van, akkor később sem lesz jobb, így akarsz élni? Ilyen embertől akarsz gyereket? Addig változtass míg nem megy el melletted az élet. Nincs olyan ember aki tökéletes, de olyan van aki tönkretesz, az ilyet el kell kerülni messziről.
"A szüleim szerint majd megváltozik"
Igen, megváltozik. Rosszabb lesz!
Sok nő követi el ezt a hibát, aztán 40 évesen egy igénytelen alkoholistával fog élni rossz anyagi körülmények közt, rosszabb esetben még verve is lesz a gyerekekkel együtt.
Legyen eszed!
A párod alkoholista, jobb, ha szembenézel ezzel a ténnyel. Ne keress neki mentségeket, teljesen lényegtelen, hogy részegen is kedves, és "amúgy jó ember." Ülj le vele beszélni, értesd meg vele, hogy beteg, és segítségre van szüksége - amíg ezt nem látja be, és ő maga nem köteleződik el amellett, hogy változtat, nem megy el orvoshoz, AA-gyűlésekre stb, addig semmi javulás nem fog történni, sőt, ahogy megy az idő, egyre rosszabb lesz. Még az őszintén gyógyulni akaróknak sem mindig sikerül...
Neked pedig el kell döntened, hogy akarod-e egy alkoholistával összekötni az életedet, pláne, ha esetleg nem is sikerül beláttatni vele - mert arra felkészülhetsz, hogy már ez sem lesz sétagalopp, kitartóan fog érvelni amellett, hogy ő nem függő. Szerintem nem éri meg egy lakás fele, vagy bármi más, hogy ezt bevállald, még akkor is várnék pár évet az elköteleződéssel és a gyerekvállalással, ha azonnal kezeltetni kezdi magát.
kérdező, több mondatban említed , hogy te már nem akarod így a házasságot,sőt a szakítás is felmerült benned.
na már most így tényleg nem kéne erőltetni a házasságot és a gyerek témát.
a közös lakás gázos, de ha szerzel egy jó ügyvédet, akkor majd ő elmondja,hogy mik a lehetőségeitek lakásügyileg.nyilván buksz majd rajta pénzt, de inkább ez, mint hogy vele maradj, esetleg meg is házasodj,hogyha már nem szeretnéd.
24 évesen még nem vagy elkésve arról,hogy új kapcsolatot találj.
természetesen nem arra akarlak bíztatni,hogy szakítsatok. csak a leírás alapján úgy érzem,hogy te inkább arra hajlanál. ilyen gondolatokkal nem szabad még jobban elkötelezni magad(házasság,gyerek).
neked nem fér bele az ilyen mértékű és gyakoriságú alkoholfogyasztás. neki ez így normális.
nincs szerintem miről beszélni így.
én sem gondolom,hogy jó irányba változna ezek után.
te már megpróbáltad többször ,hogy változtasson. neki nem ment.
nem hiszem,hogy tudtok ezen változtatni.szóval szerintem keress fel egy ügyvédet,hogy mik a lehetőségeid a lakással kapcsolatban.
VAGY vele maradsz. de lehet pár év múlva még mindig ugyanitt fogtok tartani.
Ha egy nő egy férfihoz megy reméli, hogy megváltozik. De téved.
Ha egy férfi elvesz egy nőt reméli, hogy nem változik meg. De ő is téved.
Ebből a kötelékből menekülj minél előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!