Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A vőlegény öltöny színe...

A vőlegény öltöny színe ennyire fontos?

Figyelt kérdés

Augusztusban házasodunk. Ma volt egy esküvői megbeszélés,mindkét oldalról meghívtuk a szülőket,ki mit tud/akar adni a közösbe. Párom szülei kijelentették,hogy tetőtől talpig felöltöztetik a fiukat,DE CSAK AKKOR,HA fekete öltönyben lesz,a fehéret nem fizetik ki. De mi a fehéret szeretnénk. Megmondtuk,hogy akkor semmi baj,köszönjük,nem kérjük,majd mi kifizetjük. De ők ha nem fizethetik ki,nem is jönnek,mert micsoda szégyen. Mondtuk,hogy köszönettel kifizethetik,de csak a fehéret. Ők erre tiszteletlennek neveztek minket,hogy ilyen könnyen ugrálunk,lemondunk a támogatásukról,ami kellhet még. És szó nélkül felálltak és hazamentek. Az anyja sírva még odavetett egy határidőt,hogy van két hetünk meggondolni.

Apukám csak tátotta a száját,mert még egy pogácsát se ettek,és amúgy nem rossz a viszony. Mi sem tudtuk hova tenni.

2016. márc. 20. 00:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk is fehérben volt a férjem,és egyáltalán nem olvadtunk össze.Fekete selyeming volt neki alatta.Nem mindegy,milyen anyagból van az a fehér,tehát mi ezzel a hagyományos dologgal nem értettünk egyet.Az is hagyomány,hogy a menyasszony szülei fizetik a lagzit.És ha nincs egy büdös vasuk se?Akkor nincs esküvő,mert ez a hagyomány?Mi ketten fizettük a férjemmel,a mi napunk volt,nem engedtünk beleszólást a döntéseinkbe,a,ruhaválasztásba.Szerencsére nincs is gáz családunk.És csak olyanokat hívtunk,akikkel tartjuk is a kapcsolatot,ismerjük a zenei és ételízlését.Így a végére mindenki kimondta,hogy ilyen jó esküvőn szinte még nem is voltak.És tényleg olyan ember is táncolt,aki egyébként soha nem táncol sehol,nemhogy lagziba.Ez ugyan nem tartozik a kérdéshez,csak azt szerettem volna ezzel kifejezni,hogy az a TI napotok.Anyádéknak,anyósodéknak volt lehetősége a sajátját szervezni.Semmiféleképpen ne engedd,hogy beleszóljanak.Se a ruha színébe,se a meghívó kinézetébe,se a zenei ízlésetekbe,stb.Persze ha ők fizetik az egészet,nyilván feljogosítva érzik magukat,de álljon meg azért a menet.Akkor megmondjátok,hogy esküvő lesz két tanúval,utána grillezés nálatok.3 éve,a miénk után ilyenen is voltam.Remekül éreztem magam.Na szóval,ne hagyjátok magatokat.
2016. márc. 20. 08:17
 12/15 anonim ***** válasza:
15%
Nem gyengén túlzásba estek, de azt megértem, hogy fontos lenne nekik, hogy a gyerekük elegáns legyen az esküvőjén és ne nevetséges.
2016. márc. 20. 08:28
 13/15 acelsziv ***** válasza:
78%
Ez a ti napotok lesz. A a párod szülei ilyen gusztustalanul akarnak zsarolni akkor nem kötelező megjelenniük.
2016. márc. 20. 09:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi a fa szom? :O Emiatt nem mennének el a fiuk esküvőjére? Nyári esküvőn teljesen rendben van a fehér öltöny. Kicsit Monte Carlo-s, de elmegy.
2016. márc. 20. 15:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz taktikát választottál.

"Ma volt egy esküvői megbeszélés,mindkét oldalról meghívtuk a szülőket,ki mit tud/akar adni a közösbe."

Itt már el is bukott a dolog.

Én a helyedben kerek-perec megmondanám, hogy ha ilyen hülye és képtelen a boldogásunknak örülni, akkor menjen haza és nézze a Maunika sót.

A mi esküvőnknél semmi ilyesmi nem volt. Pár dolgot a szülőkkel megbeszéltünk, de jórészt csak bejelentések voltak, hogy nagyjából mi lesz (nem mindenről). Sőt, az elején leszögeztem, hogy akinek nem tetszik valami, ő neki nem kell eljönnie, mert már kezdték a kotnyeleskedést, de ezzel rövid úton le is zártam. Továbbá azt is elhintettem, hogy aki megtalál a hülyeségével az esküvőnkön azt szó nélkül kivágom. Abszolút gondmentesen zajlott le.

2016. márc. 20. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!