Fanni27 kérdése:
Mit csináljak, ha az anyukám a naplómtól akar etiltani? Hogyan mondjam meg neki hogy egy kamaszt nem lehet a naplójától eltiltani, mert az neki nagyon fontos?
Figyelt kérdés
(Amugy igyekszem jó lenni)2016. febr. 13. 08:59
2/10 anonim válasza:
Ez már tényleg abszurd …
Ne add oda ! B..szki … vegyük el a gyerektől a telót meg a számítógépet , mert rossz , pedig egy gyerek pont olyan amilyenné nevelted.…
De ne vicceljünk már, az 100% magánügy
Ha esetleg elveszi , zárd be vhogy ne tudja elolvasni , es írd addig más füzetbe . Majd ha vissza kapod átírod
3/10 anonim válasza:
Egy naplónak nem szabadna kiváltságnak lennie, nem értem, miért kell jónak lenned hozzá.
Miért akar eltiltani? Rosszul esik neki, hogy a gondolataidat egy naplora bízod és nem rá?
Mondd meg neki, hogy te szeretsz naplót írni, és ez neked nagyon fontos, és ha eltilt tőle, az rosszul esne neked.
4/10 anonim válasza:
Veszel egy uj fuzetet, vagy nyitsz egy uj blogot, jelszoval levedve.
5/10 anonim válasza:
Ez böszmeség, anyud nem normális, ha ettől akar eltiltani. Mégis mi a franc köze van hozzá, hogy a személyes naplódba miket írsz? Az olyan, mint egy külső adattárolója az agynak. Mint egy pendrive, vagy mittudom én. Az ember a naplónak önti ki a szívét. Kérdezd meg tőle, hogy jobb lenne-e, ha ezeket a gondolatokat, amiket leírsz, magadba folytanád, és egy depressziós, önmarcangoló fiatal lennél. Ha szeret, akkor gyanítom, a válasz 'nem' lenne.
6/10 A kérdező kommentje:
Nyugi, azért nem kegyetlen, nagyon szeretem, csak vannak hibái. És nem a naplómmal van baja, hanem ez az ami tudja hogy fontos és ezért ezzel tud büntetni. De esze ágában sincs elolvasni. Csak ezt akartam valahogy kijátszani.
2016. febr. 15. 13:06
7/10 A kérdező kommentje:
Ja amugy nem fekszek le időben, rendetlenség van a szobámban, amit nem pakolok el meg ilyenek miatt kapok büntit általában. Eddig csak fenyegetett vele, de végül a könyvemet vette el. Jó ez lehet hogy stréberségnek látszik, de ez a másik amitől nem bírok megválni. Szóval tudom legbelül, hogy igaza van abban hogy nem mehet így csak ne a naplómat meg a könyvemet... :(
2016. febr. 15. 13:17
8/10 anonim válasza:
Áhá. De ezeket persze nem írtad le a kérdés alá. Amit kiírtál, az alapján anyud a szemét, de a "büntet, mert rossz vagyok" alapján viszont csak magadnak köszönheted és meg is érdemled, ha elveszi. Neked mostanába még sok más dolgod nincs, csak rendet tartanod magad körül és jól tanulni. Ha ezekre sem vagy képes, akkor nagyon remélem, hogy édesanyád el is veszi a naplódat! Próbáltad anyukádat beállítani a szemétnek a kérdés alapján, de mire mindenki őt kezdte szidni, bűntudatod lett és gyorsan leírtad a mélyebb részleteket is, amik fényében rögtön nem te vagy az ártatlan áldozat...
9/10 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz, csak tanácsot akartam kérni, egy szó sem volt arról hogy szemét vagy valami! És igen, bűntudatom lett, amiért mindenki elkezdte szidni. De én egy szóval sem állítottam be úgy mintha szemét lenne és én lennék az áldozat. De szerintem akkor sem jó, hogy a naplóm a kiváltság. Amugy nem vagyok rossz tanuló, nem tudom honnan jött ez az egész. 4,5-ös volt az átlagom,nyolcadikban ez jónak számít. És légyszi ne írj ilyeneket, én tényleg nem úgy állítottam be mintha az lenne. :( Ha mégis, akkor nem úgy akartam. (Egyébként nem csak ezért leszek eltiltva, ezek csak példák voltak.)
2016. febr. 16. 19:07
10/10 anonim válasza:
Nem érzem olyan nagy hibának, hogy nem raksz rendet, és nem fekszel le időben. Az én szüleimnek is ez volt a legnagyobb bajuk velem, állandóan zsaroltak valamivel, a vége az lett, hogy elszöktem Rolling Stones koncertre, mert ilyenek miatt nem akartak elengedni. Nem jó, mikor a szülő ilyen apróságokban is irányítani akarja a gyerekét, mert nagyobb gondok lehetnek belőle. Aztán majd felnősz, és kinövöd ezeket a hibákat. De ha nem, akkor sincs semmi. Egy kamasznak azért már kéne hagyni valami mozgásteret. Ja, persze tőlem is a könyveket vették el, 10 évesen még nyúztak, hogy mért nem olvasok többet, aztán rákattantam, akkor meg hirtelen azt akarták megvonni. A lényeg, hogy irányíthassanak valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!